Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
16
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 10.

A mese, ahol szó szerint kell értelmezni azt, hogy elszabadult a bolhacirkusz. A Pixar az 1995-ös Toy Story sikere után a második egész estés filmjével sem vallott szégyent. Az Egy bogár élete, akárcsak a stúdió többi animációja, igazi családbarát alkotás, amely kicsiket és nagyokat egyaránt elszórakoztat. Nekem a Toy Story volt annak idején gyermekkorom meghatározó meséje, az Egy bogár életét max 2-szer ha láttam annak idején, ám tegnap mégis úgy döntöttem, hogy újranézem. Mint mese, teljesen rendben van, találunk a társadalomba nehezen beilleszkedő különcöt (Fürge), vicces (a cirkuszi bogarak) és cuki (Pötty) karaktert, illetve ott a velejéig romlott és gonosz oldal is (a sáskák, élükön Szökkennel). Én negatívumként azért felrónám, hogy már az elején kijelöli a jó és rossz oldalt, amely ráadásul szinte átjárhatatlan. A történetvezetésben sem annyira újító, bár az kétségtelen, hogy a kicsik számára szépen és érthetően beszél olyan fogalmakról, mint a szorgalom, a kitartás és a leleményesség, valamint a csapatmunka, sőt, még a megbocsátásról is. A sztori humorban bővelkedik (ebben szerintem még napjainkban is erős a stúdió) és még a sztereotípiákra is ügyesen reflektál (pl. miért csak lányok lehetnek a katicabogarak?) sőt még a látvány tekintetében sem lehet okunk panaszra, közel húsz év távlatában is szép az animáció. A főhős, Fürge figurája szerintem nem lett olyan erőteljes, mint amennyire a történet ezt megkövetelné, hiszen még az aprócska Pötty is (számomra) fajsúlyosabb karakterré válik a film végére, mint ő. Az azonban előnyére válik a filmnek, hogy nem próbál szépíteni, megmutatja, hogy igenis van a bogáruniverzumnak egy ronda része (nem véletlen, hogy annyian undorodnak/undorodunk a rovaroktól, s jó, hogy nem próbáltak rondaságokat cuki karakterként beállítani), ez a hasonlat pedig, hogy a hatalmas csótányok és csúszómászók uralják a bogáralvilágot nagyon találó. Bár nálam nem fogja felülmúlni a Toy Story első részét, az Agymanókat vagy a Némó nyomábant, de egy családi délutáni mozizáshoz ideális választás a film, amelyet inkább a kisebbek fognak élvezni, igaz, ők nagyon.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

Igazi tanulságos mese. Szerintem fürgével nagyon sok mindenki tud azonosulni, igazi különc akit megvet bírál a társadalom amiben él, mellette jól elszúrja a dolgokat pedig csak segíteni akar. Ellenben a közösségért él, és megoldást talál a közös problémára ugyan a bonyodalmat ő okozza de a probléma gyökerét ő szünteti meg. Egy mese a kitartásról a küzdelemről.


 
Bazzzsi   2017. 11. 20.

Mindig kedveltem a kis rovarokat, bogarakat. Egy miniatűr világot mutat be a film, imádtam, hogy ilyen színes és harsány a film. A történetében vannak célok, ami olykor elmarad egy mesénél.

 
nanita95   2018. 11. 19.

Kedves volt és merész a rajzfilm. Merész mert sok olyn dolgot mutattak be a rajzfilmben ami a hangyákra nem jellemző. Inkább a gyerekek számára készült. Persze felnőttként is meg lehet nézni, de a figyelmünket annyira nem tudja lekötni.

 
TomÁcs   2018. 04. 18.

Bogaras mese, nem csak bogarasoknak. Lendületes a története, szépek a kis ízeltlábúak, bár azt nem értettem, hogy miért kék a hangya. Többször láttam már, jó mese.

 

Bogár városban az A113 felírat mellet látható 1195-ös szám ami utalás az 1995-ös Toy Storyra ami az első egész estés Pixar film.

(AngelCass )
 

Cirkuszi autón látható J.Grant bakery felírat ami utalás Joe Grant-re aki társírója volt Dumbonak.

(AngelCass )
 

Amit a cirkuszban használnak varázsdobozként, az egy kínai ételesdoboz házas mintával amit előszeretettel használ a Pixar, a Lecsóban is Linguini hűtőjében megtalálható, Az Agymanókban a kislány az asztalnál ebből falatozgat szomorúan sőt az étterem fel is tűnik az Agymanók stáblistás részénél.

(AngelCass )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.