Elhunyt a Pixar Oscar-díjas veteránja, Ralph Eggleston

56 éves korában elhunyt Ralph Eggleston Oscar-díjas rendező,művészeti vezető és látványtervező.

Ralph Egglestonnál korábban hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, emléke előtt a Pixar munkatársai is tisztelegtek: “Ralph Eggleston animátor, rendező, művészeti vezető, forgatókönyvíró, író, látványtervező és kedves barátunk emlékére. A Pixar és a világ örökké hálás lesz.”

In memory of Ralph Eggleston—animator, director, art director, storyboard artist, writer, production designer, and our dear friend. Pixar and the world will be forever grateful. ❤ pic.twitter.com/YzZACENcZw

— Pixar (@Pixar) August 29, 2022

A louisianai Baton Rouge-ban született Eggleston a CalArtson tanult, majd a Warner Brothersnál és az Amblin/Universal TV-nél is dolgozott, ahol megismerkedett Brad Birddel, akivel együtt dolgozott az Elképesztő történetek című sorozat Family Dog című epizódján.

A későbbiekben dolgozott A Simpson család animációs sorozaton is, legismertebb munkái viszont a Pixar égisze alatt készültek. Olyan nagysikerű projektekben vett részt, mint az Egy bogár élete, Toy story - Játékháború, Szörny Rt., Némó nyomában, A hihetetlen család, Verdák, L'ecsó, WALL·E, Fel!, Agymanók, A hihetetlen család 2. és Lelki ismeretek.

Madárkák a dróton című rövidfilmje 2002-ben Oscar-díjat nyert. Eggleston pályafutása során számos rangos elismerésben részesült, többször elnyerte az Annie-díjat, 2016-ban a Winsor McCay-díjat, 2019-ben pedig a VIEW Visionary Awardot is megkapta.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Ralph Eggleston

Ralph Eggleston

szül. 1965. 10. 18. - elhunyt 2022. 08. 28.
Baton Rouge, Louisiana, Egyesült Államok
A louisianai Baton Rouge-ban született Eggleston a CalArtson tanult, majd a Warner Brothersnál és az Amblin/Universal TV-nél is dolgozott, ahol megismerkedett Brad Birddel, akivel együtt dolgozott az Elképesztő történetek című sorozat Family Dog című epizódján. A későbbiekben dolgozott A Simpson család animációs sorozaton is,... több»