Villám McQueen egy dolgokról álmodik: elhódítani a Szelep Kupát. Egy napon útra kel Kaliforniába, de a hírnévért cserébe le kell győznie a mezőny két legnagyobb ászát. Útközben egy kisvárosban, Kipufogó-fürdőben új barátokra lel, és segítségükkel versenybe száll a hőn áhított… több»
Mindegyik Verdák a maga nemében, aranyos, szerethető figurákkal teli (főleg Matuka, aki a sorozat igazi sztárja!), gyerekeknek való animációs film - de bárkinek szívesen ajánlom. Egy történet a célokról, a barátságról, az igazi értékekről. Egy időben minden fiúgyermek Verdák-lázban égett, és a játékipar hatalmasat kaszált a méregdrága Verdák-figurákon és nyomott kulacsokon, pólókon... stb. Tehát a Verdák márka lett, nem csak egy mese. Egy 120 millió dolláros márka, mely több mint 600 millát fialt a készítőinek. Nézd meg! Nevess Matuka esetlenkedésein, és szurkolj McQuinnek. Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!
A Verdákban sok utalás található más Pixar-filmekre is. Feltűnik benne például egy Toy Story-s pizzaszállító furgon, vagy az autók oldalán található számok, nevek, utalások előző Pixar-filmek szponzoraira.
(JRD)Kipufogófürdő lakóinak zöme az 1900-as első feléből származó autómodellekből állt össze. Pl.: 1949-es Mercury Club Coupe rendőrautó, a Seriff, vagy Lizi, az 1923-as Ford Model T-modell kopott, öreg női autó.
(JRD)Hudson doki karakterét egy 1951-es Hudson Hornet autóról mintázták, míg Matuka kinézetét egy szintén 1951-es International Harvester autómentőről mintázták.
(JRD)A száguldó vonat elejére fel van írva, hogy A113. Ez a kód, minden Pixar filmben szerepel.
(Scramananga)