Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Verdák (2006)

Cars
Filmadatlap
 
32
Szereplők
51
Vélemények
80
Képek
1
Videók

Galéria (80)

Videók (1)

 
Gamehun638   2023. 04. 02.

legújabb vélemény

0

Minden résznek van mondanivalója. Szerethető karakterek. Mindenkinek megvan a szerepe, jelleme. Láthatjuk, ahogyan a főszereplő fejlődik. Bármikor meg tudnám nézni. Sajnos, pár éve kihalt az igazi animációs filmtábor. Elérte ezt is az olcsósítás, hogy bárki, bármikor tud animációt csinálni.

 
JRD   2022. 03. 15.

1
Verda evolúció... 1. rész

Mindegyik Verdák a maga nemében, aranyos, szerethető figurákkal teli (főleg Matuka, aki a sorozat igazi sztárja!), gyerekeknek való animációs film - de bárkinek szívesen ajánlom. Egy történet a célokról, a barátságról, az igazi értékekről. Egy időben minden fiúgyermek Verdák-lázban égett, és a játékipar hatalmasat kaszált a méregdrága Verdák-figurákon és nyomott kulacsokon, pólókon... stb. Tehát a Verdák márka lett, nem csak egy mese. Egy 120 millió dolláros márka, mely több mint 600 millát fialt a készítőinek. Nézd meg! Nevess Matuka esetlenkedésein, és szurkolj McQuinnek. Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

 
dailyfilmsan   2020. 05. 22.

1

Aranyos rajzfilm, ami a megszokottól elrugaszkodva szórakoztat. A versenyautók és úgy magában véve a négykerekűek világának megalkotása érdekes húzás volt. Nekem tetszett ez az elrugaszkodás a valóságtól. Tanulsága is volt úgyhogy szerintem egy jó mese.

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

1

Korosztályfüggetlen alkotás a Pixartól, hiszen mindenki megtalálja benne azt, ami igazán neki szól. Én a füvezős autón sokat mosolyogtam, de maga a versenyszellem és Villám átváltozása is kiváló példát mutat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 18.

1

Aranyos és kedves kicsit inkább fiús mese. Klasszak a zenék és a kocsik is benne. Vicces volt, ahogy a kocsi stílusa sokszor megadta a karakter jellegét is. Tipikus önmegvalósítós mese a Disney által. Persze győz a jó és mindenki boldog.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 04.

0

Valamiért rosszul voltam ettől a totálisan csúnyán megrajzolt valamiktől.Nincs történet sem,max 4-5 éves korig,tejbepapi mellett a kicsik elnézegethetik.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Nálam sem aratott sikert a Verdák című mese. Nagyon ügyefogyott alkotás. Aranyos próbál lenni de igazából egy irtó lapos és unalmas mese. Kicsik számára javasolt inkább.

A film összbevétele 461 991 867 dollár volt (imdb.com).

 

A Verdákban sok utalás található más Pixar-filmekre is. Feltűnik benne például egy Toy Story-s pizzaszállító furgon, vagy az autók oldalán található számok, nevek, utalások előző Pixar-filmek szponzoraira.

(JRD)
 

Kipufogófürdő lakóinak zöme az 1900-as első feléből származó autómodellekből állt össze. Pl.: 1949-es Mercury Club Coupe rendőrautó, a Seriff, vagy Lizi, az 1923-as Ford Model T-modell kopott, öreg női autó.

(JRD)
 

Hudson doki karakterét egy 1951-es Hudson Hornet autóról mintázták, míg Matuka kinézetét egy szintén 1951-es International Harvester autómentőről mintázták.

(JRD)
 

Matuka rendszáma szintén A113.

(Scramananga)
 

A száguldó vonat elejére fel van írva, hogy A113. Ez a kód, minden Pixar filmben szerepel.

(Scramananga)