Verdák 2. (2011)

Cars 2

JRD   2022. 03. 15.

Verda evolúció... 2. rész

Az első részhez képest ez már kissé felnőttesebbre (mondhatnánk halálosabbra sikerült). Nem tudom, miért érezték a készítők fontosnak, hogy egy jó gyerekfilmet felnőttesre vegyenek, de bizonyára meg volt rá az okuk. (A befektetett 200 millió nem hozott sokkal többet, mint az első rész.) Tagadhatatlan, hogy ez már egy akciódúsabb, szinte bondos része a trilógiának, ahol Matuka is nagyobb szerepet kapott. (Nem csodálom, hogy Matuka önálló sorozatot is kapott, annyira aranyos, együgyű és szerethető a karaktere.) Érdemes megnézni, sőt ez is többször megnézhető. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

GedyPapa   2017. 03. 08.

Gyengécskére sikerült. Sajnos. Én nagyon szerettem az első részt, de a második meg se közelítette azt a szintet. Matuka poénjai is inkább kínosra sikerültek, mint viccesre, ami egy ilyen jellegű mesefilmnél nem előnyös.

Ms. Akárki   2019. 07. 25.

Egyszernézős lett ez csupán, pedig az első részt nagyon imádta az egész család, eredeti volt. Ennek még a története is gyengécske és a poénok is többnyire újrahasznosították. Az animáció gyönyörű de ez sajnos kevés.

Norbert93   2018. 12. 03.

Már az első része is unszimpatikus volt, de ez egy fokkal még annál is gyengébb lett.

Timon   2019. 10. 27.

Többé-kevésbé felér az elsőhöz,néhol meghaladja,néhol viszont nagyon lapos. Többnyire azonban jó a látványos jeleneteknek és az animációnak köszönhetően. 10/8

diumiu   2018. 01. 30.

A folytatás mindig veszélyes, ilyenkor mindig vannak félelmeim. Ennél a mesénél is sajnos bejött, hogy nem igazán sikerült úgy, mint az első. Gyengébb lett, nem volt rossz, de nem is a legjobb. Vegyesek az érzéseim.

kevelin   2018. 03. 07.

A második rész nem volt akkora nagy cucc. Folytatásnak gyenge volt, sok köze nem volt sem az elsőhöz sem a harmadikhoz. Tulajdonképpen ki is hagyható a sztoriból

Hudson doki a második részben már nem szerepel. Nem mondják ki, de a film sugalmazza azt, hogy elhunyt. 2008-ban elhunyt Paul Newman, a doki szinkronhangja, akárcsak a magyar hangja, Kristóf Tibor is.

(JRD)

Tipikusan magyar utalás is van ebben a részben! Mindenkinek ismerős az a mondat, hogy "Ízirájder, öcsém!" Bizony, ez a Verdák 2-ben is elhangzik!

(JRD)

A magyar szinkron elég sokszínűre sikeredett a rész főellensége körül. Hiszen míg Zündapp prof német akcentussal beszél, addig a körülötte lévők oroszul, olaszul, franciául.

(JRD)

2011-ben a 10. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)

A filmet Japeth Pieper (1965-2010) és Andy Witkin (1952-2010) emlékének ajánlják a stáblistában.

(mrarizona)