Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
9
Vélemények
45
Képek
15
Videók
 
Artemisia   2018. 10. 30.

A rajzfilm felütése után kellemetlen meglepetés volt a voltaképpeni témája. Én egyfajta "új Croodék"-ra számítottam, vagyis egy színes, kalandos, velős és tanulságos történetre az őskorban, egyfajta hősies sztorira számítottam a "hős" szót olvasva a címben. Erre kaptam egy ezerszer látott, elcsépelt és kiszámítható futballos rajzfilmet, ahol a tét valami fontos a főszereplőknek,- itt történetesen a völgy, ahol élnek- amit csak úgy tudnak megszerezni ha legyőzik az ellenfelet egy adott sportágban, ami leggyakrabban a futball, ahogy itt is. Persze a főhősök nem tudnak focizni, az ellenfelek profik, nincs remény hogy legyőzzék őket, de van egy hangadó , aki nem hajlandó feladni és edzeni kezdi a kétballábas főhősöket. "Természetesen" sehová sem haladnak, de "terészetesen" jön a felmentés egy olyan személy alakjában, aki bár jó játékos, mégsem juthat be a profi ellenfél csapatába, ezért csatlakozik a kétballábasokhoz és kitanítja őket. Persze maga a meccs a sok gyakorlás ellenére is katasztrofálisan indul, de aztán beállítanak egy olyan személyt, akit addig alkalmatlannak tartottak a játékra - itt ez a személy történetesen egy vaddisznó, aki kutyának érzi magát - és ő megnyeri nekik a meccset, happy end, boldogság, nevetés... Nem tudom van-e ennél elcsépeltebb téma- illetve cselekménybonyolítási mód,( a "bonyolítás" szó idézőjelben értendő) . És nem is értem igazából hogy ezt miért kellett éppen őskori környezetbe helyezni, vagy honnan jött a " kőkori vs. bronzkori futtballcsapat " ötlete. Mert úttörő újítás helyett inkább nevetséges lett. A rajzfilm elején és közepén van néhány értékelhető jelenet, amikor éppen nem fociznak, pl.a nyúl utáni hajsza, vagy amikor "Kutylac" megmasszírozza a bronkori embert nyújt minimális szórakozást, de amúgy az egész dögunalom és kliséáradat. Még jó, hogy nem moziban néztem meg, mert bizony az asztalra csaptam volna, hogy kérem vissza a jegyem árát.

 
BoBamburg   2018. 11. 15.

Jószívvel is egy közepesnek nevezhető alkotás. És azt is főképp azért, mert bírom a stop motion cuccokat és a képi világ is szép volt. Történet semmilyen, karakterek felejthetőek ( a malac/kutya volt az egyedüli kedvelhető karakter), poénok se túl viccesek... Egyszer nézhető, de százszor jobbakat talál az ember műfajon bellül.


 
tamas84   2018. 02. 18.

Oltári édes mese lett az Ősember. Végig kiült az arcomra valami furcsa vigyor, baromi jól szórakoztam. Észre sem vettem, hogy repült el az idő, és igazat kell adnom az előttem hozzászólónak, a szinkron most nagyon rendben volt. A lehető legjobb szívvel tudom ajánlani, egyáltalán nem csak a fiatalabb korosztálynak. Még most is mosolygok, miközben ezeket a sorokat írom.

 
msanalog   2018. 02. 13.

Kedves és szórakoztató mese, tökéletes családi program, akár ovisoknak is bátran ajánlható, ráadásul szülőként is vicces. Különleges képi világ, angol humor, bazi jó szinkron.

 
olgaasFug   2018. 02. 22.

Szerintem irtó aranyos animáció, nem akarom összehasonlítani semmivel sem, csak megjegyezném, hogy ez a fajta stop motion technika sokkal művészibb, mint a klasszikus 3D-s technikával készültek, amiket annyira megszokhattunk már.

Eddie Redmayne
Tom Hiddleston
Eddie Redmayne
Maisie Williams
 
A stop motion technika egyik utolsó zászlóvivőjeként számon tartott Aardman stúdiótól származott annak idején a Croodék ötlete, de a DreamWorksszel való szakításuk miatt végül nem ők csináltak belőle filmet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lemondtak volna arról, hogy egy saját ősemberes filmmel jelentkezzenek. 80/100 több»
 
Az Ősember, kicsi az ős, de hős (angolul: Early Man) címmel most mozikba kerülő angol animációs film, Nick Park, a Wallace és Gromit, a Shaun a Birka, és a Csibefutam alkotójának legújabb meséje. több»
 

A film gyurmaanimációval készült, amelynek lényege, hogy minden egyes másodpercet 24-30 db állóképből állítanak össze.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A kritikusok kimondottan pozitívan fogadták a filmet. Az Ősember 84 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2018. február).

(hp )
 

Nick Park rendező az után kereste meg Tom Hiddletsont, hogy látta őt a The Graham Norton Show-ban, amint Robert De Nirót utánozta.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.