2018.10.30 09:04 Artemisia Olvasottság: 103x
4

Új Croodék? Nem.

A rajzfilm felütése után kellemetlen meglepetés volt a voltaképpeni témája. Én egyfajta "új Croodék"-ra számítottam, vagyis egy színes, kalandos, velős és tanulságos történetre az őskorban, egyfajta hősies sztorira számítottam a "hős" szót olvasva a címben. Erre kaptam egy ezerszer látott, elcsépelt és kiszámítható futballos rajzfilmet, ahol a tét valami fontos a főszereplőknek,- itt történetesen a völgy, ahol élnek- amit csak úgy tudnak megszerezni ha legyőzik az ellenfelet egy adott sportágban, ami leggyakrabban a futball, ahogy itt is. Persze a főhősök nem tudnak focizni, az ellenfelek profik, nincs remény hogy legyőzzék őket, de van egy hangadó , aki nem hajlandó feladni és edzeni kezdi a kétballábas főhősöket.

"Természetesen" sehová sem haladnak, de "terészetesen" jön a felmentés egy olyan személy alakjában, aki bár jó játékos, mégsem juthat be a profi ellenfél csapatába, ezért csatlakozik a kétballábasokhoz és kitanítja őket. Persze maga a meccs a sok gyakorlás ellenére is katasztrofálisan indul, de aztán beállítanak egy olyan személyt, akit addig alkalmatlannak tartottak a játékra - itt ez a személy történetesen egy vaddisznó, aki kutyának érzi magát - és ő megnyeri nekik a meccset, happy end, boldogság, nevetés... Nem tudom van-e ennél elcsépeltebb téma- illetve cselekménybonyolítási mód,( a "bonyolítás" szó idézőjelben értendő) . És nem is értem igazából hogy ezt miért kellett éppen őskori környezetbe helyezni, vagy honnan jött a " kőkori vs.

Új Croodék? Nem.

bronzkori futtballcsapat " ötlete. Mert úttörő újítás helyett inkább nevetséges lett. A rajzfilm elején és közepén van néhány értékelhető jelenet, amikor éppen nem fociznak, pl.a nyúl utáni hajsza, vagy amikor "Kutylac" megmasszírozza a bronkori embert nyújt minimális szórakozást, de amúgy az egész dögunalom és kliséáradat. Még jó, hogy nem moziban néztem meg, mert bizony az asztalra csaptam volna, hogy kérem vissza a jegyem árát.

animáció | családi | fantasy | kaland | sportfilm | vígjáték

A Csibefutam és a Wallace és Gromit atyjának legújabb őrült családi animációs vígjátékában őskori hősök kelnek életre. A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden... több»

4