Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
18
Képek
Videók
 
Berto49   2017. 07. 15.

Döbbenetes film! Nekem is az a véleményem róla, hogy a háborúk poklát jobban nem lehet filmen ábrázolni. Biztos, hogy jó ideig nem fogok háborús témát megnézni, mert ilyen hatással csak a Bergman féle „Szégyen” volt rám. 628 fehérorosz falut, minden lakosával együtt lemészárolt a Waffen SS, a sztálingrádi vesztes csata után, a visszavonulásuk során! Erről eddig nem is hallottam. Vesszen minden háborút kirobbantó politikai irányzat.

 
ANdraS   2015. 05. 12.

Egy igazi háborús film. Kissé lassúnak tűnhet a mostani nézőnek, de a harcok nagyon jól néznek ki és a film egy igazán rémületes eseményekről szól. Arról az időszakról amikor a Németek már sejtették hogy elveszítik a háborút és bossúból kiégettek és lemészároltak ezernyi falut Fehéroroszországban. Ugyanúgy a főhős /SPOILER/ családját is.


 
dailyfilmsan   2019. 01. 04.

A mondanivalója is de a képi és hitelességi faktor is nagyon ott van a szeren. A főszreplő fiú szinte kiugrik a képernyőből annyira jól játsza a szerepét. Nekem nagyon tetszett, igaz nem mai darab de vetekszik a mai technikákkal. Szóval merem ajánlani mert nagyon jó.

 
Hakker   2018. 04. 26.

Ez a Film mindenben tökéletes. A színészi játék kitünő, a rendezés kitünő az operatőri munka zseniális és a történet nagyon realisztikus. Nem értem meg azokat az embereket, akik megölnek másokat. A német nő, aki nyugodtan falatozott, mialatt emberek égtek a templomba zárva, közönye nagyon érzékeltette, azt a közönyt ami a hábrorúban rutinná válik egy idő után.

 
gyerekpeti   2017. 03. 18.

A mai napig ez egy nagyon korrekt dráma.

Aleksei Kravchenko
Aleksei Kravchenko
Aleksei Kravchenko
Liubomiras Lauciavicius
Olga Mironova
Aleksei Kravchenko
Liubomiras Lauciavicius
Olga Mironova
Aleksei Kravchenko
Olga Mironova
Jüri Lumiste
Jüri Lumiste
Jüri Lumiste
Aleksei Kravchenko
 
Nagyon szeretnék hatásos és zsigeri erejű műként tekinteni a Jöjj és lásd!-ra, de a nevetséges, illetve nevetségesen amatőr pillanatai legalább annyira mélyen belém égtek, mint döbbenetes brutalitása. több»
 

Az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz listában szerepel.

(Norbi)
 

Nem véletlen, hogy ez az egyik háború utáni legtehetségesebb orosz rendező utolsó alkotása. A háború borzalmairól többet, mást elmondani a lehetetlenséggel határos. Egyébként is hazájában a pályafutása alatt annyi gáncsoskodás érte, például az „Agóniá”-t hat évre dobozba zárták, felesége 1979-es tragikus halála pedig csak gyengítette alkotókedvét. Ennek ellenére haláláig Bulgakov (sokáig még a létezésének a tényét is el akarták érni!) remekének, a „Mester és Margarita” megfilmesítésén dolgozott.

(Berto49 )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.