Richard Phelan és Will Becher újabb parádés kritikai fogadtatású animációs filmmel rukkolt elő. A Shaun, a bárány és a farmonkívüli friss magyarországi bemutatója kapcsán cikkünkben 10 érdekességet gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A történet szerint Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.
A sorozatból és a korábbi mozifilmből jól ismert hősök, Shaun, Blitzer és a többiek életre szóló utazásra indulnak a Csibefutam és a Wallace és Gromit alkotóinak legújabb, az egész család számára feledhetetlen animációs kalandjában.

A produkciót Nick Park, Mark Burton és Jon Brown forgatókönyve alapján Richard Phelan és Will Becher rendezte (Shaun, a bárány, Shaun, a bárány és a farmonkívüli), míg a főbb szereplők hangjait eredeti nyelven Andy Nyman, Justin Fletcher, Joe Sugg, Kate Harbour, John Sparkes, David Holt és Amalia Vitale kölcsönzik.

Íme tehát 10 tény a premierfilmről, amit érdemes tudnod:

  • A Shaun, a bárány és a farmonkívüli az Aardman stúdió történetének első egészestés folytatásfilmje.
  • Bár a film első előzetesét már az Ősember - Kicsi az ős, de hős előtt bemutatták a mozikban, online csak tíz hónappal ezt követően, 2018 decemberében láthatták a nézők.
  • A film vége felé a farmer rádiójából a Forever Autumn című dal szó a Jeff Wayne-féle Világok harcából.
  • A Shaun, a bárány és a farmonkívüli Will Becher és Richard Phelan rendezői debütálása.
  • 2016. október 25-én az Aardman stúdió hivatalosan is bejelentette, hogy elkészítik a Shau, a bárány - A film folytatást.
  • A Shaun, a bárány - A film hivatalos folytatása.
  • A film első előzetesét egy másik Aardman produkció, az Ősember - Kicsi az ős, de hős előtt mutatták be a mozikban.
  • A Shaun, a bárány és a farmonkívüli 2019. novemberéig 23,7 milliós bevételt ért el, ezzel minden idők 19. legmagasabb bevételű stop-motion animációs filmje lett.
  • A Shaun, a bárány és a farmonkívüli rendkívül pozitívan fogadta a szakma. A film a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 97 százalékon áll (2019. november).
  • A film alapján készült videojáték, a Home Sheep Home: Farmageddon Party Edition 2019. októberében jelent meg Nintendo Switchre.

Hazai premierdátum: 2019.12.19.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: