Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Lego Batman - A film (2017)

The LEGO Batman Movie
Filmadatlap
 
42
Szereplők
15
Vélemények
25
Képek
14
Videók

Galéria (25)

Videók (14)

 
Jocpappa   2022. 08. 01.

legújabb vélemény

0
10/10

Az abszolút 10/10, minden idők TOP3 meséjének egyike. Szellemes, kreatív, tele van kiszólásokkal, easter eggekkel. Kiváló önkritikája és paródiája a Batman-témának. Batman macsósága, szuperegója minden megszólalásával egyre viccesebb. A történet is jó, de a megvalósítása teszi bravúrossá. Az egyik kedvencem. 27 évesen is ugyanolyan vicces volt, mint 22 évesen. "Ki vezet ilyen autót, (Batman) Csipázzad milyen zsír!"

 
Lamboh   2017. 09. 28.

0

A Lego Kaland után nagyon vártam már ennek az animációs filmnek a megjelenését, és nem kellett csalódnom. Régen röhögtem rajzfilmen annyit, mint amennyit ezen. Batman és Robin lego változata halálos duót alkot együtt :D Megmondom őszintén, eltudnék viselni egy második részt.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

0

Kifejezetten tetszett felnőtt fejjel is. Igazán egyedi megoldás ez a kockavilággal filmeket alkotni. Batman meg a mesékben is egy igazi egyéniség, úgyhogy itt is ütős volt, ahogy meg akarja menteni a városát Joker ténykedésétől.

 
Norbert93   2019. 04. 17.

0

Ez a LEGO film sokkal, de sokkal ütősebbre sikerült, mint a Batman filmes adaptációk jelentős része, kezdve itt a nevetséges Batman vs Superman c. filmmel. Már az első képkockától kezdve vicces, Batman és Joker haláli jó karakterek, nagyon szerethetőek, bár a film végét kicsit összecsapták. Nem csak gyerekeknek!

 
harnas1207   2018. 12. 05.

0

A Lego Movie még adott valami újat, de ez a film semmit. Néhol nagyon idegesítőek voltak a karakterek. Hiányzik a Lego univerzumból az a különlegesség, amivel igazolja a létjogosultságát.

 
MMcFly2015   2017. 02. 12.

0

Elbuktam egy fogadást, így beültem az én kontómra haverokkal. Ha egyedül nézem otthon, biztos vagyok benne, hogy nem jutok a végére, de ez egy akkora agyament paródia jellegű szórakozás volt, hogy könnyesre röhögtem magam a társasággal. A történet b... több»

 
MKristijan   2018. 01. 21.

0

A LEGO movie után magasak voltak az elvárások. Azt nem mondom hogy szétnevettem magam, és azt se hogy elérte a szintet. De megéri megnézni :) az ilyen próbálkozásokra igényt tartok.

A film összbevétele 311 950 384 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 146 573 448 forintot termelt. A hazai mozik összesen 105 025 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben látható építményeket a LEGO munkatársai rakták össze, s valamennyinek az ötlete tőlük is származott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A közhiedelemmel ellentétben a film nem stop motion technikával készült, hanem teljes mértékben animált.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ralph Fiennes személyében a harmadik angol (és Oscar-jelölt) színész kölcsönzi Alfred Pennyworth-nek. A karaktert korábban Michael Caine és Jeremy Irons is megszólaltatta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rosario Dawson negyedik alkalommal vállalt szinkronszerepet egy DC-Warner animációban (korábban a Csodanőben, az Igazság Ligája: Atlantisz trónjában és az Igazság Ligája a Tini Titánok ellenben működött közre).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az első Lego mozifilm amiben egyik figura sem viseli a klasszikus sárga bőrszínt.

(dulkap)
 
Egyértelmű volt, hogy az elképesztően sikeres Lego-kalandot további filmek fogják követni, és az sem ért senkit meglepetésként, hogy a 2014-es animációs film legnépszerűbb karakterét, Batmant tették meg az új Lego-film főszereplőjének. Ha eltekintünk bőrlehúzás- és játékreklám jellegétől, könnyű lesz imádni a Lego Batmant, hiszen nemcsak egy zseniális műfajparódia, de még gyerekmeseként is megállja a helyét. több»
 
A Denevérember üreges talpú verziójának már A LEGO kalandban is akkora volt az arca, hogy alig fért el a szélesvásznon. Ha nem csinálnak neki egy külön mozifilmet, alighanem végighajtott volna a stúdió főnökein a Batmobillal. De megkapta. És mi jártunk vele a legjobban! 85/100 több»