Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
101
Vélemények
22
Képek
1
Videók
WALL·E
 
Jackynee   2020. 05. 10.

legújabb vélemény

Manapság a környezet szennyezés és az olvadó jégsarkok mellett, ez az utópia egyre jobban kezd nem csak egy képzelgés lenni. A napjainkban halmozódó környezeti problémák mellett, létező szemét szigetek át, nem járunk messze ettől a korszaktól. A tört... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

Aki megértette a mondanivalóját az rájött, hogy ez a film több annál. Nagyon jól megcsinálták és a kis ROBOT akinek nagyobb szíve van, mint az embernek, neki jó kis storyt írtak. Valamint jól bemutatták, hogy a jövőben az emberek mennyire kényelmese... több»


 
Artemisia   2018. 08. 12.

Tökéletesen illik rá a mondat : Egyszerű és nagyszerű. A rajzfilm makrokörnyezete - és története rendkívül jelentős, hiszen az emberiség elhagyta a Földet és teljesen más életmódra állt át, ami rengeteg érdekes kérdést vet fel. De mindez csak hátté... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Egy iszonyatosan gagyi, unalmas vontatott mese. Alig bírtam egyszer is megnézni. Nem ajánlom senkinek.

 
Puncs   2019. 04. 06.

Nagyon tetszett, az egyik legjobb animációs film, amit valaha láttam. Kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szórakoztató. Egyáltalán nem csöpögős vagy nyálas, az üzenete pedig egyértelmű és nagyon is időszerű.

 
Deku   2017. 07. 15.

Ez a mese egyszerre aranyos és nagyon komoly témát tud feszegetni. Az biztos, hogy a kicsik nem látták át a mondanivalóját viszont sajnos a legtöbb felnőtt sem látta meg benne azt amit közölni akart. Nagyon remek kis animáció.

 
indingo   2017. 10. 01.

Biztosan én vagyok türelmetlen, de 30 perc után ki kellett kapcsolnom. Nem történt benn addig semmi, a kis robot balról jobbra pakolt, aztán vissza, kicsit dünnyögött közben és ennyi.

Galéria (22)

Videók (1)

A film összbevétele 534 767 889 dollár volt (imdb.com).

 

2008-ban a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Az animációban szereplő robotot a boltokban is lehet kapni (persze nem itthon). Két típust lehet vásárloni: az egyik zenére táncol, ehhez egy lejátszót kell csatlakoztatni, a másik a táncon kívül még egyéb feladataokra is képes távirányítással !

(Yosihiro)
 

EVA külsejét az Apple egyik alelnöke, az ipari formatervezéssel foglalkozó Jonathan Ive alkotta, nem mellesleg az iPod desing-jáért is ő a felelős.

(Beke Gábor)
 

A legtöbb robot hangeffektjeit Ben Burtt rakta össze, összesen 2500 különböző hangot játszott fel. Ez körülbelül kétszerese a Star Wars filmekének, és az eddigi legtöbb, amit Ben Burtt egy filmhez készített. Ben Burtt egyébként a Star Wars: Episode III után azt mondta feleségének, hogy soha többé nem fog robot hangokat készíteni, ám úgy tűnik a Pixar sikeresen meggyőzte őt a WALL-E-vel.

(Beke Gábor)
 

A film rengeted Apple utalást tartalmaz. Wall-E esténként kedvenc filmjét egy iPod képernyőn nézi, ugyanolyan hangefektekkel bootol mint egy Macintosh gép. Nem mellesleg Steve Jobs 2005-ig a Pixar ügyvezető igazgatója volt. Majd a Pixar felvásárlása után a Disney részvényese és igazgatótanácsának tagja volt egészen haláláig.

(Beke Gábor)
 

A Wall-E első olyan Pixar-film, melyet 6 kategóriában jelöltek Oscar-díjra. Ennyi jelölést korábban csak a Disney a Szépség és Szörnyeteg című animációs filmje gyűjtött be 1991-ben.

(Beke Gábor)
 

Minden WALL-E-ben szereplő robot Isaac Asimov sci-fi író három szabályát követi: először is, egy robot sose bánthat vagy okozhat sérülést élő embernek, másodszor, mindig emberi parancsot kell követnie, amennyiben ez nem mond ellent az első szabállyal, harmadszor pedig a robotnak meg kell védenie saját magát, amennyiben annak kivitelezése nem ütközik az előző két törvénybe.

(Beke Gábor)