Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

WALL·E (2008)

WALL·E
Filmadatlap
 
30
Szereplők
101
Vélemények
22
Képek
1
Videók
WALL·E

Galéria (22)

Videók (1)

 
stewie_griffin_2005   2021. 12. 03.

legújabb vélemény

0

Nekem nem nagyon tetszett, zavart az is, hogy - mivel két robot a főszereplő - alig beszélnek benne. De maga a története sem jött be. Számomra érthetetlen, miért dicsérik ilyen sokan, szerintem a vicces animációs filmek sokkal jobbak minden téren, pl... több»

2
 
Artemisia   2018. 08. 12.

5

Tökéletesen illik rá a mondat : Egyszerű és nagyszerű. A rajzfilm makrokörnyezete - és története rendkívül jelentős, hiszen az emberiség elhagyta a Földet és teljesen más életmódra állt át, ami rengeteg érdekes kérdést vet fel. De mindez csak hátté... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

2

Nagyon tetszett, az egyik legjobb animációs film, amit valaha láttam. Kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szórakoztató. Egyáltalán nem csöpögős vagy nyálas, az üzenete pedig egyértelmű és nagyon is időszerű.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

2

Aki megértette a mondanivalóját az rájött, hogy ez a film több annál. Nagyon jól megcsinálták és a kis ROBOT akinek nagyobb szíve van, mint az embernek, neki jó kis storyt írtak. Valamint jól bemutatták, hogy a jövőben az emberek mennyire kényelmese... több»

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

2

Azt hiszem ez a történet példaértékű is lehet akár animációban akár magát a témát kifejtve. Jól nyúltak az ember és robot közötti kapcsolathoz.Mindenképp egy klasszikus mese és megvallom őszintén, én várnám a folytatást is ......

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

1

Egy kis,aranyos robot szemszögéből a világ. Nagyszerű,és újszerű.Bemutatja az emberi nem pusztulásának előszelét,de ezt is viccesen,ironikusan teszi ez a családi mozi. Ajánlott!

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Egy iszonyatosan gagyi, unalmas vontatott mese. Alig bírtam egyszer is megnézni. Nem ajánlom senkinek.

A film összbevétele 534 767 889 dollár volt (imdb.com).

 

2008-ban a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Az animációban szereplő robotot a boltokban is lehet kapni (persze nem itthon). Két típust lehet vásárloni: az egyik zenére táncol, ehhez egy lejátszót kell csatlakoztatni, a másik a táncon kívül még egyéb feladataokra is képes távirányítással !

(Yosihiro )
 

EVA külsejét az Apple egyik alelnöke, az ipari formatervezéssel foglalkozó Jonathan Ive alkotta, nem mellesleg az iPod desing-jáért is ő a felelős.

(Beke Gábor)
 

A legtöbb robot hangeffektjeit Ben Burtt rakta össze, összesen 2500 különböző hangot játszott fel. Ez körülbelül kétszerese a Star Wars filmekének, és az eddigi legtöbb, amit Ben Burtt egy filmhez készített. Ben Burtt egyébként a Star Wars: Episode III után azt mondta feleségének, hogy soha többé nem fog robot hangokat készíteni, ám úgy tűnik a Pixar sikeresen meggyőzte őt a WALL-E-vel.

(Beke Gábor)
 

A film rengeted Apple utalást tartalmaz. Wall-E esténként kedvenc filmjét egy iPod képernyőn nézi, ugyanolyan hangefektekkel bootol mint egy Macintosh gép. Nem mellesleg Steve Jobs 2005-ig a Pixar ügyvezető igazgatója volt. Majd a Pixar felvásárlása után a Disney részvényese és igazgatótanácsának tagja volt egészen haláláig.

(Beke Gábor)