Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
87%

WALL·E (2008)

WALL·E
Filmadatlap
 
30
Szereplők
101
Vélemények
22
Képek
1
Videók
WALL·E

Galéria (22)

Videók (1)

 
Jackynee   2020. 05. 10.

legújabb vélemény

1

Manapság a környezet szennyezés és az olvadó jégsarkok mellett, ez az utópia egyre jobban kezd nem csak egy képzelgés lenni. A napjainkban halmozódó környezeti problémák mellett, létező szemét szigetek át, nem járunk messze ettől a korszaktól. A tört... több»

 
Artemisia   2018. 08. 12.

6

Tökéletesen illik rá a mondat : Egyszerű és nagyszerű. A rajzfilm makrokörnyezete - és története rendkívül jelentős, hiszen az emberiség elhagyta a Földet és teljesen más életmódra állt át, ami rengeteg érdekes kérdést vet fel. De mindez csak hátté... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

2

Nagyon tetszett, az egyik legjobb animációs film, amit valaha láttam. Kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szórakoztató. Egyáltalán nem csöpögős vagy nyálas, az üzenete pedig egyértelmű és nagyon is időszerű.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

2

Aki megértette a mondanivalóját az rájött, hogy ez a film több annál. Nagyon jól megcsinálták és a kis ROBOT akinek nagyobb szíve van, mint az embernek, neki jó kis storyt írtak. Valamint jól bemutatták, hogy a jövőben az emberek mennyire kényelmese... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Egy iszonyatosan gagyi, unalmas vontatott mese. Alig bírtam egyszer is megnézni. Nem ajánlom senkinek.

 
Deku   2017. 07. 15.

1

Ez a mese egyszerre aranyos és nagyon komoly témát tud feszegetni. Az biztos, hogy a kicsik nem látták át a mondanivalóját viszont sajnos a legtöbb felnőtt sem látta meg benne azt amit közölni akart. Nagyon remek kis animáció.

 
indingo   2017. 10. 01.

0

Biztosan én vagyok türelmetlen, de 30 perc után ki kellett kapcsolnom. Nem történt benn addig semmi, a kis robot balról jobbra pakolt, aztán vissza, kicsit dünnyögött közben és ennyi.

A film összbevétele 534 767 889 dollár volt (imdb.com).

 

2008-ban a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Az animációban szereplő robotot a boltokban is lehet kapni (persze nem itthon). Két típust lehet vásárloni: az egyik zenére táncol, ehhez egy lejátszót kell csatlakoztatni, a másik a táncon kívül még egyéb feladataokra is képes távirányítással !

(Yosihiro )
 

EVA külsejét az Apple egyik alelnöke, az ipari formatervezéssel foglalkozó Jonathan Ive alkotta, nem mellesleg az iPod desing-jáért is ő a felelős.

(Beke Gábor)
 

A legtöbb robot hangeffektjeit Ben Burtt rakta össze, összesen 2500 különböző hangot játszott fel. Ez körülbelül kétszerese a Star Wars filmekének, és az eddigi legtöbb, amit Ben Burtt egy filmhez készített. Ben Burtt egyébként a Star Wars: Episode III után azt mondta feleségének, hogy soha többé nem fog robot hangokat készíteni, ám úgy tűnik a Pixar sikeresen meggyőzte őt a WALL-E-vel.

(Beke Gábor)
 

A film rengeted Apple utalást tartalmaz. Wall-E esténként kedvenc filmjét egy iPod képernyőn nézi, ugyanolyan hangefektekkel bootol mint egy Macintosh gép. Nem mellesleg Steve Jobs 2005-ig a Pixar ügyvezető igazgatója volt. Majd a Pixar felvásárlása után a Disney részvényese és igazgatótanácsának tagja volt egészen haláláig.

(Beke Gábor)