Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
31
Szereplők
101
Vélemények
22
Képek
1
Videók
WALL·E
 
Jackynee   2020. 05. 10.

legújabb vélemény

Manapság a környezet szennyezés és az olvadó jégsarkok mellett, ez az utópia egyre jobban kezd nem csak egy képzelgés lenni. A napjainkban halmozódó környezeti problémák mellett, létező szemét szigetek át, nem járunk messze ettől a korszaktól. A történet egy esetleges jövőt tár elénk, amiben a szülőbolygónk a Föld jobban hasonlít egy galaktikus szeméttelepre, mint egykor virágzó társadalom székhelyére. Az emberi pusztítás mindenhol nyomott hagyott a természetben, sehol egy növény, kiszáradt és kopár kontinensek és tomboló homokviharok mindenhol. Az emberek, elhagyják ideglenesen a Földet, viszont a károk kijavítása nehezebb feladat, mint annak okozása volt, ezért a robotokra bízzák a restaurációs munkákat. Egy ilyen robot, talán az utolsó működő Wall-e történetét kísérhetjük figyelemmel a magányban tengetett napjaiban, ami egyik napról a másikra megváltozik, mikor is egy felderítő drón érkezik a bolygóra. Én imádtam, azért is jó film, mivel nem csak a gyerekek találnak szórakozást benne, hanem sok mondanivalója van a felnőtt nézőknek is. Az animációs munka szerintem gyönyörű, a kihalt Földet ábrázoló környezet, az űr és az űrhajó is remekül van ábrázolva.

 
Artemisia   2018. 08. 12.

Tökéletesen illik rá a mondat : Egyszerű és nagyszerű. A rajzfilm makrokörnyezete - és története rendkívül jelentős, hiszen az emberiség elhagyta a Földet és teljesen más életmódra állt át, ami rengeteg érdekes kérdést vet fel. De mindez csak háttérként jelenik meg, a film csak a Földön egyedül maradt kicsi robot történetével foglalkozik, aki az apokaliptikus események idején hulladékot gyűjt és szerelmes lesz egy, a Földre látogató másik kis robotba, akit aztán követ a világűrbe is. Egyszerű, mégis érzelmes, aranyos , romantikus mese. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlatos.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

Aki megértette a mondanivalóját az rájött, hogy ez a film több annál. Nagyon jól megcsinálták és a kis ROBOT akinek nagyobb szíve van, mint az embernek, neki jó kis storyt írtak. Valamint jól bemutatták, hogy a jövőben az emberek mennyire kényelmesen fognak élni, illetve mennyire lusták lesznek. Mind ezek mellett nagyon jó kis humorral van ellátva az egész.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Egy iszonyatosan gagyi, unalmas vontatott mese. Alig bírtam egyszer is megnézni. Nem ajánlom senkinek.

 
Puncs   2019. 04. 06.

Nagyon tetszett, az egyik legjobb animációs film, amit valaha láttam. Kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szórakoztató. Egyáltalán nem csöpögős vagy nyálas, az üzenete pedig egyértelmű és nagyon is időszerű.

A film összbevétele 534 767 889 dollár volt (imdb.com).

 

2008-ban a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Az animációban szereplő robotot a boltokban is lehet kapni (persze nem itthon). Két típust lehet vásárloni: az egyik zenére táncol, ehhez egy lejátszót kell csatlakoztatni, a másik a táncon kívül még egyéb feladataokra is képes távirányítással !

(Yosihiro )
 

EVA külsejét az Apple egyik alelnöke, az ipari formatervezéssel foglalkozó Jonathan Ive alkotta, nem mellesleg az iPod desing-jáért is ő a felelős.

(Beke Gábor)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.