Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
21
Szereplők
8
Vélemények
23
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 02.

Az Atlantisz szerintem egy méltatlanul mellőzött, klasszikus történetvezetésű Disney mese, pedig így, hogy kicsit kutakodtam utána, sok mindenben első a mesegyár történetében: első szemüveges főhős, első fontosabb afroamerikai mellékszereplő, stb. Témáját tekintve egy igen izgalmas legendát ölel fel a film, s talán csak nekem ugrott be (de nekem bizony azonnal), hogy nyolc évvel az Avatar előtt ugyan, de alaptörténetét tekintve eléggé hasonló James Cameron filmjéhez. Kezdetben az volt a problémám a mesével, hogy nem voltak szimpatikusak a karakterek, a magam részéről egyikkel sem tudtam azonosulni, hiszen vannak itt különc zsenik (sőt, a maga módján minden egyes karakter ebbe a kategóriába illeszkedik bele), valamint rosszfiúk/rosszlányok. Ám végül szerencsére árnyalódott a kép, s a történet végére már nem zavart annyira a figurák különcsége. Egy 2001-es meséhez képest szerintem nagyon ügyesen alkották meg ennek a legendákkal övezett helynek a látványvilágát, s a róla olvasott információk teljes mértékben visszaköszönnek a látottakban: tényleg egy olyan birodalom elevenedik meg a filmvásznon, amelyet leginkább a maja városokhoz tudnék hasonlítani. Szinkronosan láttam a filmet, így csak azt sajnálhatom, hogy nem hallhattam Michael J. Fox eredeti hangját Milo Thatch megformálójaként, amire nagyon kíváncsi lettem volna. Ez azonban csak egy újabb indokot ad arra, hogy újra megnézzem. Összességében tehát: az Atlantisz véleményem szerint teljes mértékben felveszi a versenyt a mostanság sikeres Disney történetekkel, s talán csak rossz helyen volt, rossz időben, s ez az oka annak, hogy nem a legemlegetettebb darabja a mesegyárnak.

 
Deku   2017. 12. 10.

Nos igen nem minden pillanatát tudtam élvezni ennek a filmnek. Ez véleményem szerint enyhén, de erőltetettnek hatott. Semmi értelmét nem fedeztem fel ennek a filmnek.


 
NFG   2018. 03. 24.

Az animációja sajátos, de szép! A történet kicsit furcsa, pont ezért tetszik! De a legjobban a karakterek tetszettek! Mindegyik egyedi volt és érdekes! Együtt pedig nagyon aranyos csapat!

 
Vágottszemű   2019. 03. 16.

Nagyon-nagyon szerettem ezt a filmet. Egy zseniális mű lett szerintem, amit minden embernek látnia kéne. Akárhányszor újranézem, megunhatatlan a film szerintem.

 
Brigusz724   2015. 06. 07.

Olyan érdekes, hogy "régen" még tudtak olyan mesét csinálni, aminek volt mondanivalója és értelme is. Nagyon jó az alaptörténet, izgalmas és a film képi világa is lenyűgöző.

 

A film látványvilágát legnagyobb részben Verne Gyula műve inspirálta, valamint a maja építészetet is tanulmányozták a készítők, mivel semmiképpen nem szerették volna, hogy a nézőkben az antik Görögországot idézze a látvány, amely a víz alá süllyedt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben sok hangeffektet használtak, amelyet a Jurassic park-hoz készítettek eredetileg (például sikolyokat Rourke utolsó jelenetében).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatókönyvet Joss Whedon kezdte el írni, ám hamarosan kiszállt a projektből, s végül Tab Murphy fejezte be azt.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.