Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Atlantisz: az elveszett birodalom (2001)

Atlantis: The Lost Empire
Filmadatlap
 
30
Szereplők
15
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Videók (1)

 
Jackynee   2022. 05. 14.

legújabb vélemény

0

Bár izgalmasnak tartottam az atlantiszi legendát, nem annyira jött be. Engem egy másik, ugyan csak Disney-mesére emlékeztetett, így a cselekmény, főleg az első 45 perc unalmas. Nagy fordulatra, vagy meglepetésre nem lehet számítani. A látványvilág sz... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 02.

2
"Elsőket" felsorakoztató Disney mese

Az Atlantisz szerintem egy méltatlanul mellőzött, klasszikus történetvezetésű Disney mese, pedig így, hogy kicsit kutakodtam utána, sok mindenben első a mesegyár történetében: első szemüveges főhős, első fontosabb afroamerikai mellékszereplő, stb. Té... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

1

Nagyon szerettem ezt a modern mesét, sőt anno még videojátékon is játszottam. Zseniálisak a szereplők egytől-egyig, és Atlantiszt mikor megtalálják, a szavam is elállt. Kikapcsol, ellazít, legyek bármilyen idős, nekem nagyon bejövős.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

1

Nagyon szép és izgalmas klasszikus Disney mese. A látvány, a történet, a zene mind-mind tökéletes. Rendkívül jó kikapcsolódás felnőtteknek és gyerekeknek is együtt. Mindenképpen érdemes megnézni ezt az Atlantiszi kalandot.

 
Deku   2017. 12. 10.

0

Nos igen nem minden pillanatát tudtam élvezni ennek a filmnek. Ez véleményem szerint enyhén, de erőltetettnek hatott. Semmi értelmét nem fedeztem fel ennek a filmnek.

 
NFG   2018. 03. 24.

1

Az animációja sajátos, de szép! A történet kicsit furcsa, pont ezért tetszik! De a legjobban a karakterek tetszettek! Mindegyik egyedi volt és érdekes! Együtt pedig nagyon aranyos csapat!

 
Vágottszemű   2019. 03. 16.

1

Nagyon-nagyon szerettem ezt a filmet. Egy zseniális mű lett szerintem, amit minden embernek látnia kéne. Akárhányszor újranézem, megunhatatlan a film szerintem.

A film összbevétele 186 053 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film látványvilágát legnagyobb részben Verne Gyula műve inspirálta, valamint a maja építészetet is tanulmányozták a készítők, mivel semmiképpen nem szerették volna, hogy a nézőkben az antik Görögországot idézze a látvány, amely a víz alá süllyedt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben sok hangeffektet használtak, amelyet a Jurassic parkhoz készítettek eredetileg (például sikolyokat Rourke utolsó jelenetében).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyvet Joss Whedon kezdte el írni, ám hamarosan kiszállt a projektből, s végül Tab Murphy fejezte be azt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Atlantisz egyike azon kevés Disney filmeknek, amelyeknél pontosan behatárolható, hogy mikor játszódik a történet (1914-ben, az első világháború kirobbanásának évében).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Atlantisz az egyik első olyan Disney film volt, amelyben afroamerikai karakternek fontos szerepet szántak.

(ArpiHajdu és Réci)