Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
81%
Filmadatlap
 
23
Szereplők
13
Vélemények
23
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

0

Nagyon szerettem ezt a modern mesét,sőt anno még videojátékon is játszottam.Zseniálisak a szereplők,egytől-egyig,és Atlantiszt mikor megtalálják, a szavam is elállt.Kikapcsol,ellazít,legyek bármilyen idős,nekem nagyon bejövős!

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 02.

1
"Elsőket" felsorakoztató Disney mese

Az Atlantisz szerintem egy méltatlanul mellőzött, klasszikus történetvezetésű Disney mese, pedig így, hogy kicsit kutakodtam utána, sok mindenben első a mesegyár történetében: első szemüveges főhős, első fontosabb afroamerikai mellékszereplő, stb. Té... teljes kritika»


 
Deku   2017. 12. 10.

0

Nos igen nem minden pillanatát tudtam élvezni ennek a filmnek. Ez véleményem szerint enyhén, de erőltetettnek hatott. Semmi értelmét nem fedeztem fel ennek a filmnek.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

0

Nagyon szép és izgalmas klasszikus Disney mese. A látvány, a történet, a zene mind mind tökéletes. Rendkívül jó kikapcsolódás felnőtteknek és gyerekeknek is együtt. Mindenképpen érdemes megnézni ezt az Atlantiszi kalandot.

 
Timon   2019. 08. 25.

0
Megragadó és érdekes

Mivel Atlantisz (némileg) érdekelt engem akkoriban,megnéztem ezt a filmet,és rendkívül bejött. Közismert,hogy Atlantiszról sokféle elmélet született,melyik érte,melyik ellene szól.Konkrét vagy hiteles bizonyítékok nélkül nem is nagyon kezdeményeznének kutatóexpedíciót,itt viszont egy napló és elszántság volt szükséges ahhoz,hogy (ténylegesen) elkezdődhessen,mert már voltak előzményei. A történet erősen fantáziadús,tele van poénokkal,jó szövegekkel,valamint a zene is nagyon ott van,de a látvány(főleg amikor a vízesésnél vannak) egyszerűen lenyűgöző. Kétségtelen,hogy ez nem a legkönnyebb történet;itt elsősorban a sci-fis elemekre utalok.Legkeményebb a végén a lövöldö-zés,amikor a kristályt kell visszaszerezni, meg amikor Kida egyesül a kristállyal,csak hogy néhány példát említsek. De ezek pozitívumok,a merész húzások valósággal feldobták a történetet. Rendkívül érdekes darabnak tartom ezt a mesét.

 
NFG   2018. 03. 24.

0

Az animációja sajátos, de szép! A történet kicsit furcsa, pont ezért tetszik! De a legjobban a karakterek tetszettek! Mindegyik egyedi volt és érdekes! Együtt pedig nagyon aranyos csapat!

 
Vágottszemű   2019. 03. 16.

0

Nagyon-nagyon szerettem ezt a filmet. Egy zseniális mű lett szerintem, amit minden embernek látnia kéne. Akárhányszor újranézem, megunhatatlan a film szerintem.

Galéria (23)

Videók (1)

A film összbevétele 186 053 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film látványvilágát legnagyobb részben Verne Gyula műve inspirálta, valamint a maja építészetet is tanulmányozták a készítők, mivel semmiképpen nem szerették volna, hogy a nézőkben az antik Görögországot idézze a látvány, amely a víz alá süllyedt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben sok hangeffektet használtak, amelyet a Jurassic park-hoz készítettek eredetileg (például sikolyokat Rourke utolsó jelenetében).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyvet Joss Whedon kezdte el írni, ám hamarosan kiszállt a projektből, s végül Tab Murphy fejezte be azt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Atlantisz egyike azon kevés Disney filmeknek, amelyeknél pontosan behatárolható, hogy mikor játszódik a történet (1914-ben, az első világháború kirobbanásának évében).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Atlantisz az egyik első olyan Disney film volt, amelyben afroamerikai karakternek fontos szerepet szántak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Atlantisz volt a Disney egyik első olyan animációs filmje, amelyben megpróbálták alkalmazni az internetes marketinget is promózás céljából.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Sütit szinkronizáló színész, Jim Varney nem sokkal film befejezése előtt halt meg tüdőrákban. Szinte minden sorát sikerült felvenni, kivéve azt, amelyik úgy kezdődik, hogy "Én nem vagyok a szavak embere...". Ennél a jelenetnél Steve Barr adta a hangját Sütinek. A filmet egyébként Varney emlékének ajánlották.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Audry először felbukkan, lehet látni, hogy nagyban rágózik. Ezzel csak az a baj, hogy 1914-ben még nem rágózhatott, mivel azt csak 1928-ban találták fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Milo a hajón tengeribetegségben szenved, azt mondja: "Répa? Miért csak répa jön ki, mikor azt nem is ettem?" Ez a sor nem szerepelt a forgatókönyvben, Michael J. Fox improvizálta. Ez már csak azért is érdekes, mert a színész valójában allergiás a répára.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Marc Okrand, aki a filmben az atlantisi nyelv létrehozásáért felelt, korábban a Star Trek című sorozat vulkáni és klingoni nyelvét alkotta meg.

(ArpiHajdu és Réci)