Milo Thatch, az ifjú nyelvész csatlakozik egy szakértőkből és kalandorokból verbuvált rettenthetetlen felfedezőcsoporthoz, hogy megtalálják Atlantisz titokzatos elveszett kontinensét.
Bár izgalmasnak tartottam az atlantiszi legendát, nem annyira jött be. Engem egy másik, ugyan csak Disney-mesére emlékeztetett, így a cselekmény, főleg az első 45 perc unalmas. Nagy fordulatra, vagy meglepetésre nem lehet számítani. A látványvilág sz... több»
Az Atlantisz szerintem egy méltatlanul mellőzött, klasszikus történetvezetésű Disney mese, pedig így, hogy kicsit kutakodtam utána, sok mindenben első a mesegyár történetében: első szemüveges főhős, első fontosabb afroamerikai mellékszereplő, stb. Té... teljes kritika»
A film látványvilágát legnagyobb részben Verne Gyula műve inspirálta, valamint a maja építészetet is tanulmányozták a készítők, mivel semmiképpen nem szerették volna, hogy a nézőkben az antik Görögországot idézze a látvány, amely a víz alá süllyedt.
(ArpiHajdu és Réci)A filmben sok hangeffektet használtak, amelyet a Jurassic parkhoz készítettek eredetileg (például sikolyokat Rourke utolsó jelenetében).
(ArpiHajdu és Réci)A forgatókönyvet Joss Whedon kezdte el írni, ám hamarosan kiszállt a projektből, s végül Tab Murphy fejezte be azt.
(ArpiHajdu és Réci)Az Atlantisz egyike azon kevés Disney filmeknek, amelyeknél pontosan behatárolható, hogy mikor játszódik a történet (1914-ben, az első világháború kirobbanásának évében).
(ArpiHajdu és Réci)Az Atlantisz az egyik első olyan Disney film volt, amelyben afroamerikai karakternek fontos szerepet szántak.
(ArpiHajdu és Réci)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »