Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
24
Szereplők
11
Vélemények
23
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Timon   2019. 08. 25.

legújabb vélemény

Megragadó és érdekes

Mivel Atlantisz (némileg) érdekelt engem akkoriban,megnéztem ezt a filmet,és rendkívül bejött. Közismert,hogy Atlantiszról sokféle elmélet született,melyik érte,melyik ellene szól.Konkrét vagy hiteles bizonyítékok nélkül nem is nagyon kezdeményeznének kutatóexpedíciót,itt viszont egy napló és elszántság volt szükséges ahhoz,hogy (ténylegesen) elkezdődhessen,mert már voltak előzményei. A történet erősen fantáziadús,tele van poénokkal,jó szövegekkel,valamint a zene is nagyon ott van,de a látvány(főleg amikor a vízesésnél vannak) egyszerűen lenyűgöző. Kétségtelen,hogy ez nem a legkönnyebb történet;itt elsősorban a sci-fis elemekre utalok.Legkeményebb a végén a lövöldö-zés,amikor a kristályt kell visszaszerezni, meg amikor Kida egyesül a kristállyal,csak hogy néhány példát említsek. De ezek pozitívumok,a merész húzások valósággal feldobták a történetet. Rendkívül érdekes darabnak tartom ezt a mesét.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 02.

"Elsőket" felsorakoztató Disney mese

Az Atlantisz szerintem egy méltatlanul mellőzött, klasszikus történetvezetésű Disney mese, pedig így, hogy kicsit kutakodtam utána, sok mindenben első a mesegyár történetében: első szemüveges főhős, első fontosabb afroamerikai mellékszereplő, stb. Témáját tekintve egy igen izgalmas legendát ölel fel a film, s talán csak nekem ugrott be (de nekem bizony azonnal), hogy nyolc évvel az Avatar előtt ugyan, de alaptörténetét tekintve eléggé hasonló James Cameron filmjéhez. Kezdetben az volt a problémám a mesével, hogy nem voltak szimpatikusak a karakterek, a magam részéről egyikkel sem tudtam azonosulni, hiszen vannak itt különc zsenik (sőt, a maga módján minden egyes karakter ebbe a kategóriába i... több»


 
Deku   2017. 12. 10.

Nos igen nem minden pillanatát tudtam élvezni ennek a filmnek. Ez véleményem szerint enyhén, de erőltetettnek hatott. Semmi értelmét nem fedeztem fel ennek a filmnek.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

Nagyon szép és izgalmas klasszikus Disney mese. A látvány, a történet, a zene mind mind tökéletes. Rendkívül jó kikapcsolódás felnőtteknek és gyerekeknek is együtt. Mindenképpen érdemes megnézni ezt az Atlantiszi kalandot.

 
NFG   2018. 03. 24.

Az animációja sajátos, de szép! A történet kicsit furcsa, pont ezért tetszik! De a legjobban a karakterek tetszettek! Mindegyik egyedi volt és érdekes! Együtt pedig nagyon aranyos csapat!

A film összbevétele 186 053 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film látványvilágát legnagyobb részben Verne Gyula műve inspirálta, valamint a maja építészetet is tanulmányozták a készítők, mivel semmiképpen nem szerették volna, hogy a nézőkben az antik Görögországot idézze a látvány, amely a víz alá süllyedt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben sok hangeffektet használtak, amelyet a Jurassic park-hoz készítettek eredetileg (például sikolyokat Rourke utolsó jelenetében).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatókönyvet Joss Whedon kezdte el írni, ám hamarosan kiszállt a projektből, s végül Tab Murphy fejezte be azt.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.