Érdekes beszélgetésre került sor nemrégiben a Collider magazin egyik újságírója, valamint Kirk Wise és Gary Trousdale között. A rendezőpáros korábban olyan animációs filmeket tett le az asztalra, mint A szépség és a szörnyeteg, Az oroszlánkirály, A Notre Dame-i toronyőr vagy az Atlantisz: az elveszett birodalom. Ezek közül a Disney többől is élőszereplős filmet készített hatalmas sikerrel.

A beszélgetés egyik legérdekesebb része akkor jött el, amikor szóba kerültek a páros korábbi művei és azok élőszereplős remake-jei. Abban mind Kirk Wise, mind Gary Trousdale egyetértett, hogy bár magában A szépség és a szörnyeteg egy remek mozi lett, de aki csak teheti, az inkább nézze meg az eredeti rajzfilmet. Mert az egyszerűen jobb. És nem csak ebből, hanem általában az összes Disney-mesét illetően.

Az egy dolog, hogy szerintük az általuk készített mesék jobban sikerültek, mint az élőszereplős változataik. Az viszont már egy másik, hogy utóbbiakból lényegében teljesen kihagyták őket. Oké, a két projektnek technikailag semmi köze nincs egymáshoz. Csakhogy A szépség és a szörnyeteg végén, mint executive producerek, mindkettejük neve szerepel a stáblistán.

Ez egyébként mindkét rendezőt meglepte, mivel előzetesen nem számítottak rá, hogy felkerülnek a stáblistára. Elmondásuk szerint ezzel a film első bemutatóján szembesültek a moziban.

Ám van ennél is furcsább a történetben. Mégpedig az, hogy bár az eredeti animációs filmet ők készítették és az élőszereplős változatnál is feltűntették a nevüket, mégis utóbbiból egy árva vasat sem láttak. Hiába hozott a konyhára a film világszerte 1 milliárd dollárt, ebből szó szerint egyetlen centet sem kaptak az eredeti készítők…