Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82

A Notre Dame-i toronyőr (1996)

The Hunchback of Notre Dame
Filmadatlap
 
51
Szereplők
19
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Timon   2019. 09. 13.

legújabb vélemény

Minden korosztálynak való mese

Néhány év után újranéztem,és így is éreztem a varázsát,de néhány újdonság azért felmerült.Ha nem is annyira kemény,de szerintem kicsit talán kemények lehetnek kiskorúaknak ezek a középkori témák (úgymint mágia,boszorkányégetés,(nyílvános) kivégzések,meg hasonlók). Ha már viszont ezt kell bemutatni,akkor legalább minnél meseszerűbben,lightosabban-ez azért mégiscsak sikerült. Ugyanakkor a zenei része,az éneklés sokat adott hozzá.Talán a korhű ábrázoláshoz is jól jött.Az is tökéletes lett.Keresve sem találtam bakikat,vagy eltéréseket,túlzásokat. Szóval összességében nagyszerű történetet kaptunk,melyben van drámai és történelmi íz is egyaránt.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 08.

Szerintem ezt a rajzfilmet kötelezően meg kéne nnézettetni minden gyerekkel. A társadalmi egyenlőségtől kezdve, a fogadjuk el az emberek testi hibáit-ig olyan értékekről tesz tanúbizonyságot a film ami a mai gyerekekből kiveszőben van. A főhős itt a toronyőr és nem egy hercegnő aki a szőke herceget várja ez is üdítő elem. Végre nem azt kell hallgatni hogy milyen sanyarú a hercegnő sors. Esmeralda egy igazi feminim erős, példamutató jellemmel ruházták fel, de inkább néz ki indiainak vagy arabnak mint cigánynak.


 
indingo   2018. 04. 26.

Sosem kedveltem ezt a mesét. Talán attól, mert kicsit félelmetesnek találtam a toronyőrt. Mindig a szépség és a szörnyeteg jut róla eszemben. Látványra kicsit harsány.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 04.

Felnőtt mese

Sok Disney mesét láttam már és mindegyikbe akadnak bőven félelmetes elemek, de a Notre dame-i toronyőr hangulatát tekintve egyértelműen az egyik leghorrorisztikusabb mese, ami a Disney égisze alatt született(legalábbis számomra). Nem is csoda, hogy sokáig tanakodtak azon, hogy milyen korhatáros besorolást kapjon (ha napjainkban került volna moziba valószínűleg ki is érdemelte volna legalább a 12-es korhatárt). A másik dolog, ami miatt nem gondolom, hogy gyerekeknek szánták ezt a történetet az a mássághoz való hozzáállás. Frollo szájába például olyan kemény (és mai napig is érvénnyel bíró) mondatokat adnak a készítők a cigányokról, akik felélesztik az emberek beteges ösztöneit és ilyenformán ... több»

 
Thibo84   2019. 05. 05.

A másik nagy kedvenc mesém a Disney égisze alatt. Egy imádni való rajzfilmet hoztak össze, szerethető karakterekkel, a humort meg a három vízköpő szolgáltatja, leginkább. Anno annyiszor láttam, hogy a dalokat, visszafelé is eltudtam volna mondani. Nagyon aprólékosan és gazdagon kidolgozott mese. A történetnek is van mondandója. A szinkronhangok mindegyike jól illik az adott karakterhez. A könyvvel ellentétben, ami sötét és komor hangulatú volt a számomra, a rajzfilm néhány részénél érzékeltem csak ezt, de a játékidő java részében csak színes és mulatságos, na meg persze látványos is, amint Quasimodo a Notre Dame tornyain és a tetőn közlekedik játszi könnyedséggel. Minden korosztálynak bátran merem ajánlani.

A film összbevétele 325 338 851 dollár volt (imdb.com).

 

Laverne neve kezdetben Marie volt, Victor Hugo középső neve után.

(Thibo84)
 

Ebben a Disney animációs filmben található a legkevesebb fa.

(Thibo84)
 

Habár a főesperes volt az, aki eredetileg megmentette Quasimodo életét, ők ketten soha nem találkoztak.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.