Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

A Notre Dame-i toronyőr (1996)

The Hunchback of Notre Dame
Filmadatlap
 
51
Szereplők
19
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 02. 08.

Szerintem ezt a rajzfilmet kötelezően meg kéne nnézettetni minden gyerekkel. A társadalmi egyenlőségtől kezdve, a fogadjuk el az emberek testi hibáit-ig olyan értékekről tesz tanúbizonyságot a film ami a mai gyerekekből kiveszőben van. A főhős itt a toronyőr és nem egy hercegnő aki a szőke herceget várja ez is üdítő elem. Végre nem azt kell hallgatni hogy milyen sanyarú a hercegnő sors. Esmeralda egy igazi feminim erős, példamutató jellemmel ruházták fel, de inkább néz ki indiainak vagy arabnak mint cigánynak.

 
indingo   2018. 04. 26.

Sosem kedveltem ezt a mesét. Talán attól, mert kicsit félelmetesnek találtam a toronyőrt. Mindig a szépség és a szörnyeteg jut róla eszemben. Látványra kicsit harsány.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 04.
Felnőtt mese

Sok Disney mesét láttam már és mindegyikbe akadnak bőven félelmetes elemek, de a Notre dame-i toronyőr hangulatát tekintve egyértelműen az egyik leghorrorisztikusabb mese, ami a Disney égisze alatt született(legalábbis számomra). Nem is csoda, hogy sokáig tanakodtak azon, hogy milyen korhatáros besorolást kapjon (ha napjainkban került volna moziba valószínűleg ki is érdemelte volna legalább a 12-es korhatárt). A másik dolog, ami miatt nem gondolom, hogy gyerekeknek szánták ezt a történetet az a mássághoz való hozzáállás. Frollo szájába például olyan kemény (és mai napig is érvénnyel bíró) mondatokat adnak a készítők a cigányokról, akik felélesztik az emberek beteges ösztöneit és ilyenformán ... több»

 
Szilonka   2017. 10. 17.

Nekem az egész mese látványa egy kicsit giccses. A története sem kiemelkedő, egynek elmegy, de nem lett a kedvencem. Picit fárasztó és kiszámítható.

 
Thibo84   2019. 05. 05.

A másik nagy kedvenc mesém a Disney égisze alatt. Egy imádni való rajzfilmet hoztak össze, szerethető karakterekkel, a humort meg a három vízköpő szolgáltatja, leginkább. Anno annyiszor láttam, hogy a dalokat, visszafelé is eltudtam volna mondani. Nagyon aprólékosan és gazdagon kidolgozott mese. A történetnek is van mondandója. A szinkronhangok mindegyike jól illik az adott karakterhez. A könyvvel ellentétben, ami sötét és komor hangulatú volt a számomra, a rajzfilm néhány részénél érzékeltem csak ezt, de a játékidő java részében csak színes és mulatságos, na meg persze látványos is, amint Quasimodo a Notre Dame tornyain és a tetőn közlekedik játszi könnyedséggel. Minden korosztálynak bátran merem ajánlani.

A film összbevétele 325 338 851 dollár volt (imdb.com).

 

1996-ban a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Quasimodo hangját eredetileg Mandy Patinkin-nek szánták.

(citizenfour99)
 

Clopin szerepére Eric Idle-t szerették volna megynerni.

(citizenfour99)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.