Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%

A Notre Dame-i toronyőr (1996)

The Hunchback of Notre Dame
Filmadatlap
 
51
Szereplők
19
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Timon   2019. 09. 13.

legújabb vélemény

Minden korosztálynak való mese

Néhány év után újranéztem,és így is éreztem a varázsát,de néhány újdonság azért felmerült.Ha nem is annyira kemény,de szerintem kicsit talán kemények lehetnek kiskorúaknak ezek a középkori témák (úgymint mágia,boszorkányégetés,(nyílvános) kivégzések,meg hasonlók). Ha már viszont ezt kell bemutatni,akkor legalább minnél meseszerűbben,lightosabban-ez azért mégiscsak sikerült. Ugyanakkor a zenei része,az éneklés sokat adott hozzá.Talán a korhű ábrázoláshoz is jól jött.Az is tökéletes lett.Keresve sem találtam bakikat,vagy eltéréseket,túlzásokat. Szóval összességében nagyszerű történetet kaptunk,melyben van drámai és történelmi íz is egyaránt.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 08.

Szerintem ezt a rajzfilmet kötelezően meg kéne nnézettetni minden gyerekkel. A társadalmi egyenlőségtől kezdve, a fogadjuk el az emberek testi hibáit-ig olyan értékekről tesz tanúbizonyságot a film ami a mai gyerekekből kiveszőben van. A főhős itt a ... több»


 
indingo   2018. 04. 26.

Sosem kedveltem ezt a mesét. Talán attól, mert kicsit félelmetesnek találtam a toronyőrt. Mindig a szépség és a szörnyeteg jut róla eszemben. Látványra kicsit harsány.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 04.

Felnőtt mese

Sok Disney mesét láttam már és mindegyikbe akadnak bőven félelmetes elemek, de a Notre dame-i toronyőr hangulatát tekintve egyértelműen az egyik leghorrorisztikusabb mese, ami a Disney égisze alatt született(legalábbis számomra). Nem is csoda, hogy s... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 05. 05.

A másik nagy kedvenc mesém a Disney égisze alatt. Egy imádni való rajzfilmet hoztak össze, szerethető karakterekkel, a humort meg a három vízköpő szolgáltatja, leginkább. Anno annyiszor láttam, hogy a dalokat, visszafelé is eltudtam volna mondani. Na... több»

 
Szilonka   2017. 10. 17.

Nekem az egész mese látványa egy kicsit giccses. A története sem kiemelkedő, egynek elmegy, de nem lett a kedvencem. Picit fárasztó és kiszámítható.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 29.

Klasszikus disney. Gyerekkoromban rengetegszer újranéztük. Imádom a betétdalait. Mindig Quasimodo-nak szurkoltam, hátha ő jön össze a lánnyal, de hát nem ilyen a világ. A kecskéje hatalmas forma.

A film összbevétele 325 338 851 dollár volt (imdb.com).

 

Laverne neve kezdetben Marie volt, Victor Hugo középső neve után.

(Thibo84)
 

Ebben a Disney animációs filmben található a legkevesebb fa.

(Thibo84)
 

Habár a főesperes volt az, aki eredetileg megmentette Quasimodo életét, ők ketten soha nem találkoztak.

(Thibo84)
 

A film 1482-ben és 1502-ben játszódik.

(Thibo84)
 

Ez volt a Disney volt vezérigazgatója, Michael Eisner kedvenc filmje.

(Thibo84)
 

Goofy ismert ordítása hallható, amikor a katonák lezuhannak, miután Quasimodo meghúzza a kötelet.

(Thibo84)
 

Annak érdekében, hogy összhangba kerüljenek a Notre Dame építészetével és részleteivel, az animátorok heteket töltöttek a tényleges katedrálisban és annak környékén.

(Thibo84)
 

A két vízköpő, Victor és Hugo a regény szerzője, Victor Hugo után kapta a nevét.

(Thibo84)
 

Alan Menken szerint a nyitó zenei szám, a "Notre Dame harangjai" a legjobb nyitószám, amit valaha írt.

(Thibo84)
 

Frollot a legsötétebb és legrosszabb Disney gazembereknek tekintik, még a regénybeli karakterénél is gonoszabb. A Walt Disney szándékosan a lehető legkevesebbet szerepeltette.

(Thibo84)