Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
72

A párizsi Notre-Dame (1956)

The Hunchback of Notre Dame
Filmadatlap
 
18
Szereplők
2
Vélemények
2
Képek
Videók
 
Berto49   2018. 08. 06.

Már nem emlékszem, hogy kiskamasz koromban először láttam-e a filmet, vagy előbb olvastam-e, de valamelyik élmény hatására sorra vettem Victor Hugo nagy regényeit (A nyomorultak, A nevető ember, A tenger munkásai, Kilencvenhárom) Akkori romantikus lelkemnek mindegyik nagyon tetszett, de az a regény és film amelynek igazi „főhőse” a Párizs belvárosában álló gótikus csoda, a Notre-Dame-székesegyház megelőzi a többieket. Esmeralda. Quasimodo és Phoebus megrázó történetét örök élményként őrzöm. Az 1956-os filmváltozat látványos tömegjeleneteivel, remek szereplőivel kitűnik a számos adaptáció közül. Az „isteni” Lollo és a csúnyává maszkírozott Anthony Quinn számomra tökéletesen jelenítették meg a könyv ember hőseit.

 
tilino   2017. 02. 20.

Gina Lollobrigida és Antony Quinn nagyon tetszettek a filmben, igazán beleillenek karakterük szempontjából, könnyed, megható és bájos történet az igazi klasszikus alapján. Legalább egyszer látni kell

 

Victor Hugo hosszú élete során magánéletében is átélhetett olyan romantikus (számára azonban megrázó) élményeket, mint regényeiben. Gondoljunk csak a François Truffaut 1975-ös filmjére (Adéle H. története), amely Hugo lányának történetét dolgozta fel. Az őrülettel végződő képzelt szerelem Pinson hadnagy iránt milyen lelki fájdalmakat okozhatott az apának?

(Berto49 )
 

Amikor Párizsban jártam meglepődve tapasztaltam, hogy a gótikus katedrális teljesen be van szorítva az épületek közé. Nincs elég tér ahhoz, hogy monumentalitását igazából érzékelni lehessen. Erre csak a Szajnán megtett sétahajózás alkalmából nyílt lehetőségem.

(Berto49 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.