Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Az aranyember (1962)

Az aranyember
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
Videók

Galéria (12)

Csorba András
Latinovits Zoltán
Komlós Juci
Pécsi Ildikó
Béres Ilona
Krencsey Marianne
Béres Ilona
Csorba András
Szabó Ernő
Csorba András
Béres Ilona
Krencsey Marianne
Pécsi Ildikó
Csorba András
 
arctoslion   2020. 04. 13.

legújabb vélemény

1
Remekmű...

Lehet, hogy nem hiszitek el, - Tán nem baj a tegezés, - de a filmben én voltam a kisbaba, aki a szigeten született. / Még az akkori újságcikkek is megvannak. Édesanyám őrzi. Anyukám augusztusban lesz 87 éves. / Ahol forgatták anno, mi " Szigetcsúcs " - nak nevezzük. Akkor is itt éltem Nagymaroson, a Duna mellett. Itt választottak ki engem egy bölcsődében. A film szereplői Visegrádon voltak elszállásolva, de ott, akkor, nem volt bölcsőde. Későbbi osztálytársnőm volt az első kiválasztott, ezt el kell mondanom, de az ő betegsége miatt, - Természetesen meggyógyult, - én szerepeltem a film két - három jelenetében. A mai napig büszke vagyok, hogy Pécsi Ildikó Művésznő filmbéli kisbabája lehettem. Ma már, lassan 59 évesen be kell látnom, nagyon régen volt a film felvétele, de soha nem feledem, hogy " picit " részese lehettem. Tehát számomra remek alkotás. Figyelembe véve, hogy az Aranyember, az 1962 - es, volt az első magyar színes, szélesvásznú film. 10/10 :)

 
indingo   2019. 03. 19.

0

Jókai művéből készült remekmű, ami még a mai embert is magával ragadja, annak ellenére, hogy némely karakter elég naivnak tűnik napjainkban.

 
Berto49   2017. 09. 23.

0

Elsősorban a két főszereplő Krencsey Marianne és Béres Ilona szépsége és alakítása tetszett, no meg Latinovits Kristyán Tódor szerepében. Csorba András jelenléte a koprodukció miatt érthető, bár igazából nem nagy teljesítmény. Ennek ellenére ez a film is szerintem top 10-es!

 
Cordelia Bennett   2016. 04. 28.

0

A magyar film (egyik) aranykora lehetett, amikor ilyen látványos, nagyszabású filmek készültek a klasszikus regényekből. Történethű mese, gyönyörű díszletek, helyszínek és kosztümök. Pécsi Ildikó, a korabeli szexikon és Latinovits Zoltán, mint gonosz.

 
cvölf   2016. 06. 11.

0

Fantasztikus kosztümök, kiváló hangulat. Szórakoztató film, akárcsak maga a regény Jókai tollából.

 
jaszon   2015. 10. 06.

0

Minden idők legjobb magyar regényéből készült film!

 

Az első valódi szélesvásznú (anamorf, 2.35:1) magyar film. A '60-as években Svédországból kapott kölcsön a hazai filmgyártás Agascope felszerelést, ezzel forgatták az akkori szélesvásznú filmjeink többségét.

(harnas1207)
 

A film Jókai Mór azonos című, híres regénye alapján készült. A könyv kötelező olvasmányként szerepelt a tananyagban, a film ezen verziója népszerű a tanulók körében

(KaTuS55)
 

A filmet Forgács Ottó fényképezte, zene Vincze Ottó, vágó Morell Mihály.

(seamandarin)