Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%

Laputa - Az égi palota (1986)

Tenkû no shiro Rapyuta
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Lamboh   2017. 10. 17.

legújabb vélemény

Mint Hayao Miyazaki összes filmje, úgy is ez is egy kötelező darab. Mondom ezt úgy, hogy nekem nem nyerte el túlságosan a tetszésemet. Jó volt a film hangulata, és érdekes volt a története, de nem tudott magával ragadni.

 
mamiéstöti2   2017. 08. 17.

Az egyik leghíresebb japán animációs film, de lehet, hogy túl nemzetiesre sikeredet, mert nekem pl A szentjánosbogarak sírja is sokkal szívbemarkolóbb volt. Azért alap.


 
Deku   2017. 08. 17.

Nem meglepően egy igazán időtálló anime ez melyben nem sikerült csalódnom és azóta is megnéztem már többször is. Remek szórakozás lehet ez bárkinek aki kedveli a témát.

 
irongozu   2016. 04. 15.

A rendezés és a forgatókönyv szerintem zseniális, a párbeszédek is rendben vannak. A humor, habár itt kevésbé erősen van jelen, mint más Ghiblikben, szintén hozza a kellő hatást. Abszolút felnőtteknek szóló darab.

 
moony5972   2015. 07. 11.

Túl sokat vártam tőle talán ez lehetett a baj. Nem ad egy hihetetlen nagy szórakozást és a jelenetek is elég laposak, erőltetettek. Talán egyszer megnézhető és kész.

 
dps   2015. 06. 23.

A nyitó képsorok Leonardo-szerűen megrajzolt masinák illusztrációitól a fájó, szürreális utolsó képekig, Hayao Miyazaki Laputája, ami mintha egy 19. században játszódó sci-fi lenne, a rendező képzelőerejének brillírozásáról tesz tanúságot, ami oly el... több»

 
laci044   2016. 06. 24.

Nem volt egy rossz film, de Miyazaki tud ennél jobbat. Érdekes volt de nem kötött le sajnos. Nagyon szépen rajzolt a film (ahogy azt megszokhattuk), és van benne egy borzasztó feszült és látványos akció jelenet (a vonatos), de sajnos ezen felül nekem... több»

Galéria (6)

Videók (1)

 

Laputát a Paronella Park ihlette, egy kastély, amelyet Jose Paronella épített a Mena Creeknél, a távoli észak-Queenslandben, Ausztráliában.

(Thibo84)
 

A film jelképévé vált harci robotnak életnagyságú mása található meg a tokiói Ghibli Múzeumban.

(Miska bácsi)
 

A Studio Ghibli első filmje.

(rbernadett)
 

Sheeta nevét igazából Shitának kellett volna írni, de ezt érthető okokból megváltoztatták.

(rbernadett)
 

Laputa Jonathan Swift Gulliver utazásai című regényének egyik helyszíne. Hayao Miyazaki egy interjúban elmondta, hogy nem volt tudomása róla, hogy spanyolul a "la puta" pejoratív kifejezés a prostituáltra. Azt mondta, ha tudta volna, akkor más címet adott volna a filmnek.

(rbernadett)
 
A Castle in the Sky mára egy igazán klasszikusnak számító, steampunk alapokkal rendelkező anime. több»