Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
83%

Szuper haver (1999)

The Iron Giant
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Szuper haver
 
csd   2020. 07. 26.

legújabb vélemény

0
Mese minden genárciónak!

Nem csupán egy nagy kedvencről van szó, rengeteg kellemes gyerekkori élményfűződik hozzá, így nehéz is lennet szubjektív vélemény írni. Nem is próbálkzom ezzel. Nem is tudom, hányszor néztük meg egy barátommal VHS-en még általános iskolás korunkban. Az Iron Gian nem egy egysíksú történet, amely moralizálni próbál, ugyanakkor nem is a puszta szórakozásról szól. Ha egyvalamit szeretnék kiemelni, az az igazán remek és egyedi humorral megírt történet a maga karaktereivel. Nagyon felemelőr koncepció, amivel kapcsolatban csak bizakodni tudok, hogy minden generációhoz eljut majd.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 01.

a nap véleménye

0
A vasszív örökké dobog

"Én nem vagyok puska!” A ’90-es évek animációs fronton számos trendnek és újdonságnak az időszaka volt. Tanúi lehettünk egy Disney-reneszánsznak, a technológiai újításával a köztudatba szabályszerűen berobbant a Pixar, és egyre nagyobb teret hódított... teljes kritika»


 
Deku   2017. 10. 23.

0

Itt külön az tetszett, hogy nem hajszoltak nagy célokat és elértek egy remek szintet. Egyszerű és mégis nagyszerű alkotás ez. Nagyon szerettem benne, hogy nem vitték túlzásba semmilyen téren a filmet. Szerethető volt az elejétől a végéig és nem laposodott el.

 
Thibo84   2019. 01. 12.

0

Egy aranyos rajzfilm, amit bátran ajánlok gyerekeknek is.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 14.

0

Érdekes rajzfilm. Nem éppen egy hercegnős éneklős darab és ez nagyon is tetszett benne. Néha a dalolászásból is sok tud lenni és felüdülés egy olyan rajzfilmre találni ahol csak aláfesztőzene van. Azt vettem észre hogy ez egy ellentéten alapuló film.... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 26.

0

Nagyon kedves és aranyos mese. Közel áll a szívemhez. Tanmese a barátságról. Felnőttként is nagyon élvezhető. Érdekes és izgalmas volt látni, ahogy a robot karaktere még mai filmekben (Ready Player One) is felbukkan easter egg-ként. :)

 
MKristijan   2018. 09. 18.

0

Ezidáig nem ismertem ezt az animációs filmet, nem tudom hogy mi adhatja ezt a jól eső hangulatot ami az egészet átfogja. Lehet hogy az hogy a kor amiben játszódik s ami mára divatos színtérré vált vagy az hogy az emberi elme mennyire csodálatos is va... több»

Galéria (15)

Videók (2)

A film összbevétele 80 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A rajzfilm eredeti címe The Iron Man lett volna, de a készítők nem szerették volna, hogy a nézők összetévesszék a képregények Iron Man-jével, így megváltoztatták a címet The Iron Giant-re.

(dailyfilmsan )
 

A nyögéseket és a kiáltásokat is beleszámítva az óriásnak mindössze 53 szóból áll a szövege.

(ps)
 

Hogarth anyja egy 1950-es Chevrolet 3100 típusú furgont vezet.

(ps)
 

Amikor Hogarth felkészül, hogy megkeresse a "marslakókat", a játékos ládájában egy Tapsi Hapsi figura látható.

(ps)
 

Az eredeti forgatókönyv szerin Mrs. Tensedge több jelenetben is szerepelt volna.

(ps)
 

Kent egy 1949-es Chevy Fleetmastert vezet. Később pedig egy 1954-es Oldsmobile 98-as típusú kocsit kölcsönöz.

(ps)
 

A vonatot, amelyik a robotba rohan egy Alco 4-6-4 típusú mozdony húzza.

(ps)
 
Mivel a hidegháborús paranoia élethű bemutatásán fáradozott, alapvetően csak egy anakronisztikus vonásokkal rendelkező, az eredetiség helyett pedig a felnőtt közönségnek szánt szentimentális nosztalgiával előrukkoló produkcióvá vált. több»
 
Aki kicsit szeretne visszatekinteni a kilencvenes évek hőskorába, annak bátran merem ajánlani, ma sem fog csalódni benne. több»