Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Szuper haver (1999)

The Iron Giant
Filmadatlap
 
28
Szereplők
21
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Videók (2)

 
Klauka89   2022. 07. 30.

legújabb vélemény

0

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz. Gondoltam ez is valami tucat robotos, fiúknak való történet, amit én nem érthetek. De nem, nagyon szép a képi megjelenés. Felnőttként is simán élvezhető, tanulságos, és tuti a kisfiamnak is meg fogom majd mutatni. Kedves mese. Jó, hogy láttam.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 01.

a nap véleménye

0
A vasszív örökké dobog

"Én nem vagyok puska!” A ’90-es évek animációs fronton számos trendnek és újdonságnak az időszaka volt. Tanúi lehettünk egy Disney-reneszánsznak, a technológiai újításával a köztudatba szabályszerűen berobbant a Pixar, és egyre nagyobb teret hódított... teljes kritika»

 
csd   2020. 07. 26.

0
Mese minden genárciónak!

Nem csupán egy nagy kedvencről van szó, rengeteg kellemes gyerekkori élményfűződik hozzá, így nehéz is lennet szubjektív vélemény írni. Nem is próbálkzom ezzel. Nem is tudom, hányszor néztük meg egy barátommal VHS-en még általános iskolás korunkban. Az Iron Gian nem egy egysíksú történet, amely moralizálni próbál, ugyanakkor nem is a puszta szórakozásról szól. Ha egyvalamit szeretnék kiemelni, az az igazán remek és egyedi humorral megírt történet a maga karaktereivel. Nagyon felemelő koncepció, amivel kapcsolatban csak bizakodni tudok, hogy minden generációhoz eljut majd.

 
Thibo84   2019. 01. 12.

0

Egy aranyos rajzfilm, amit bátran ajánlok gyerekeknek is.

 
Deku   2017. 10. 23.

0

Itt külön az tetszett, hogy nem hajszoltak nagy célokat és elértek egy remek szintet. Egyszerű és mégis nagyszerű alkotás ez. Nagyon szerettem benne, hogy nem vitték túlzásba semmilyen téren a filmet. Szerethető volt az elejétől a végéig és nem laposodott el.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 14.

0

Érdekes rajzfilm. Nem éppen egy hercegnős éneklős darab és ez nagyon is tetszett benne. Néha a dalolászásból is sok tud lenni és felüdülés egy olyan rajzfilmre találni ahol csak aláfesztőzene van. Azt vettem észre hogy ez egy ellentéten alapuló film.... több»

 
elekm90   2021. 03. 09.

0

Imádtam, a szó mind szó szerinti, mind átvitt értelmében egy szép mese, kár, hogy manapság már nagyon kevés ilyen minőségű rajzolt mese készül. Rendkívül hangulatos és élvezetes, jól átadja a kisvárosi Amerika feelinget és az akkori atomháború-paranoiát.

A film összbevétele 80 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A rajzfilm eredeti címe The Iron Man lett volna, de a készítők nem szerették volna, hogy a nézők összetévesszék a képregények Iron Manjével, így megváltoztatták a címet The Iron Giantre.

(dailyfilmsan)
 

A nyögéseket és a kiáltásokat is beleszámítva az óriásnak mindössze 53 szóból áll a szövege.

(ps)
 

Hogarth anyja egy 1950-es Chevrolet 3100 típusú furgont vezet.

(ps)
 

Amikor Hogarth felkészül, hogy megkeresse a "marslakókat", a játékos ládájában egy Tapsi Hapsi figura látható.

(ps)
 

Az eredeti forgatókönyv szerin Mrs. Tensedge több jelenetben is szerepelt volna.

(ps)