Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82

Szuper haver (1999)

The Iron Giant
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Szuper haver
 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 01.

legújabb vélemény a nap véleménye

A vasszív örökké dobog

"Én nem vagyok puska!” A ’90-es évek animációs fronton számos trendnek és újdonságnak az időszaka volt. Tanúi lehettünk egy Disney-reneszánsznak, a technológiai újításával a köztudatba szabályszerűen berobbant a Pixar, és egyre nagyobb teret hódítottak a Japánból származó animék. Ebben az évtizedben nagyon sok minőségi és sikeres egész estés animációs debütált, többségük pedig nemcsak akkor tudta ámulatba ejteni gyerekkorú nézőjét, hanem felnőtteknél is képesek arra a bizonyos „varázslatra”. De a 2000 előtti utolsó tíz év nemcsak az anyagi értelemben vett sikertörténetek periódusa, s erre pedig keresve sem találhatunk jobb példát, mint jelen vélemény tárgyát, vagyis a Szuper havert, amelyet ... több»

 
Deku   2017. 10. 23.

Itt külön az tetszett, hogy nem hajszoltak nagy célokat és elértek egy remek szintet. Egyszerű és mégis nagyszerű alkotás ez. Nagyon szerettem benne, hogy nem vitték túlzásba semmilyen téren a filmet. Szerethető volt az elejétől a végéig és nem laposodott el.


 
dailyfilmsan   2019. 02. 14.

Érdekes rajzfilm. Nem éppen egy hercegnős éneklős darab és ez nagyon is tetszett benne. Néha a dalolászásból is sok tud lenni és felüdülés egy olyan rajzfilmre találni ahol csak aláfesztőzene van. Azt vettem észre hogy ez egy ellentéten alapuló film. A gonosz óriás jótevő akar lenni és ehhez egy kisfiú segítségét kapja meg barátság formájában. Ötletesmindenek előtt a rajzfilm és szép is. A fő konfliktus egy ember akinek nincs más feladata csak a végkimenetelhez pöccingetni a történet vonalá máskülönben nem kapunk róla többet. Nemmutatja be a rajzfilm és nem ad neki célt sem azon kívül hogy leleplezze a robotot. Sajnos a végén pedig értelmetlen tetteket hajt végre ami megint csak borsot tör a néző orra alá. De ezt a karaktert leszámítva kedves kis rajzfilm.

 
Thibo84   2019. 01. 12.

Egy aranyos rajzfilm, amit bátran ajánlok gyerekeknek is.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 26.

Nagyon kedves és aranyos mese. Közel áll a szívemhez. Tanmese a barátságról. Felnőttként is nagyon élvezhető. Érdekes és izgalmas volt látni, ahogy a robot karaktere még mai filmekben (Ready Player One) is felbukkan easter egg-ként. :)

 
Mivel a hidegháborús paranoia élethű bemutatásán fáradozott, alapvetően csak egy anakronisztikus vonásokkal rendelkező, az eredetiség helyett pedig a felnőtt közönségnek szánt szentimentális nosztalgiával előrukkoló produkcióvá vált. több»
 
Aki kicsit szeretne visszatekinteni a kilencvenes évek hőskorába, annak bátran merem ajánlani, ma sem fog csalódni benne. több»

A film összbevétele 80 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A rajzfilm eredeti címe The Iron Man lett volna, de a készítők nem szerették volna, hogy a nézők összetévesszék a képregények Iron Man-jével, így megváltoztatták a címet The Iron Giant-re.

(dailyfilmsan)
 

A nyögéseket és a kiáltásokat is beleszámítva az óriásnak mindössze 53 szóból áll a szövege.

(ps)
 

Hogarth anyja egy 1950-es Chevrolet 3100 típusú furgont vezet.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.