74 Űrdongó  (2018)

Idén karácsonykor kerül a mozikba az Űrdongó, amelytől sokan a Transformers-franchise újjászületését remélik – és ami több szempontból is egy kicsit más lesz, mint az eddigi CGI-jal túlfűtött részek. Íme pár dolog, amit tudnod kell a hamarosan érkező filmről:

1. A Transformers franchise első filmje, amelyet nem Michael Bay rendezett.

2. A film cselekménye az 1980-as években, egészen pontosan 1987-ben játszódik Kaliforniában - vagyis időrendben jóval a korábbi Transformers-mozik előtt.

3. A filmből kiderül, hogy Űrdongó jóval korábban érkezett a Földre, mint az előtte gondoltuk.

4. A film sztárja, Hailee Steinfeld fiatal kora ellenére már komoly szakmai sikereket tudhat magáénak – A félszemű című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték.

5. A rendező Travis Knight főleg animációs filmekben működött eddig közre – az Űrdongó az első élőszereplős mozija.

6. John Cena Burns ügynököt alakítja a filmben, aki feltehetőleg a történet negatív karaktere – az ügynöknek kapcsolata van a 7-es szektorral, ami a robotokat vadássza le.

7. A filmben feltűnik Optimus főzevér is, így ő és Űrdongó az egyetlen karakterek, amelyek minden Transformers-filmben feltűnnek.

8. A rendező szándéka szerint több lelket és humort csempészett a filmbe, mint amennyi az eddigi részekben volt – a producere pedig a Szuper haverhez hasonlítja a hangulatát.

9. A filmből kiderül, hogyan kapja Űrdongó a nevét.

10. A film jövőbeli sikerétől függ, hogy mi lesz a további, tervezett Transformers-filmek sorsa.