Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

A félszemű (2010)

True Grit
Filmadatlap
 
34
Szereplők
15
Vélemények
52
Képek
1
Videók
 
Yosihiro   2021. 04. 22.

legújabb vélemény

1
Fél

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kíváncsi voltam erre a filmre, mit takar. Igazából nem vártam sokat. A címéből kiindulva szerintem mást kellett volna adnia. A történet jónak hangzik, csak szerintem az életkort tolták el. Nekem nem volt életszerű, hogy egy 14 éves lány ilyen "talpra... teljes kritika»

 
indingo   2020. 03. 07.

0

Túl talpraesett volt a kislány. A történet sem valami hihető. Volt benne egy-két megmosolyogtató jelenet, de nekem csak közepes a film.


 
Deku   2017. 10. 25.

0

Szinte ledöbbentem, egy szerethető aranyos szuper filmet volt szerencsém látni. Ez már csúcs. Nagyon kellemes kis film, a látványvilága irtó szép és lélegzetelállító. Szerintem bőven szuper filmet kreáltak elénk a készítők.

 
elekm90   2017. 12. 12.

0

A film látványvilága nagyon jó, Jeff Bridges, Matt Damon és Josh Brolin alakítása mind-mind kiváló. A főszereplő kislány azonban rendkívül idegesítő jelenség. Nagyon sok jó jelenettel van tele a film, de azok között néha kicsit leül, időnként kissé unalmassá válik. 7,5/10

 
Lonka   2020. 09. 16.

0

A westernfilmek nem tartoznak a kedvenceim közé, de meg kell hagyni, ez egy izgalmas film lett. A kislány jól hozta a karaktert, és beleélte magát a szerepbe.

 
Bizsu82   2020. 02. 11.

0

Kalandos élvezhető pörgős film. Jók az akció jelenetek benne. Én élveztem, jó kikapcsolódást adott. Nem untam, teljes hosszában lekötött. Modern western.

 
Beniko   2015. 11. 23.

0

Kiváló western. Nem a felületes lövöldözésekről szól, hanem mély mondanivalóval is bír. Jeff Bridges kitűnő szinészi teljesítményére is szeretném felhívni a figyelmet.

Galéria (52)

Matt Damon
Josh Brolin

Videók (1)

A film összbevétele 252 276 927 dollár volt (imdb.com).

 

Hailee Steinfeld jó értékeléseket kapott Mattie Ross alakításáért, főleg azért, mert 13 éves volt. A könyvszereplő Kim Darby, aki az eredeti Mattie-t ábrázolta, 21 éves volt.

(Yosihiro )
 

Rooster Cogburn elmondja Mattie-nek, hogy korábban tulajdonosa volt a Zöld béka nevű étteremnek. A texasi Jacksboróban valóban van egy The Green Frog nevű étterem, amely több mint 40 éve működik.

(Yosihiro )
 

Matt Damon cowboykalapjának két elülső csatja "B" betűt alkot. A sapkákon használt betű a Boston Red Sox baseballcsapatának rövidítésére szolgál.

(Yosihiro )
 

A True Grit (1969) első filmprodukciójában a fekete porlenyomat Tom Chaney jobb arcán van, a Coen féle True Grit produkcióban pedig a bal arcán.

(Yosihiro )
 

Mikor Mattie beleesik a mélyedésbe, az egy ismeret hely, ami az "arkansasi fogpiszkáló" néven ismert.

(Yosihiro )
 

A tábortűznél Rooster Cogburn beszél Daniel Websterről, aki amerikai államférfi, ügyvéd és szónok volt. A tiszteletére szivarmárkát neveztek el.

(Yosihiro )
 

Az Őrült szív (2009) című film után ez volt a második produkció, amiért Jeff Bridges Oscar-jelölést kapott a Legjobb színész kategóriában, de nem sikerült elnyernie a díjat.

(Yosihiro )
 

Fort Smith város létrehozása során nem használtak számítógéppel létrehozott speciális effektusokat. A texasi Granger városát használták a filmben, mivel számos városrész továbbra is széles utcákkal mutatja az adott időszak város kinézetét. A korhű részletek megformálására épületeket építettek a meglévők közé, és a meglévő épületeket átfestették. Építettek egy vasútszakaszt is, ami a korabeli vonatszállítást mutatta be a filmben. A vasúton futó vonatot és egyéb tárgyakat egy múzeumból kérték kölcsön a forgatáshoz.

(Yosihiro )
 

Ez a film 2019-től a Coen testvérek által rendezett filmek között a legnyereségesebb.

(Yosihiro )
 

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-os értékelést kapott 262 kritika alapján.

(Bogi87)