Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
34
Szereplők
12
Vélemények
52
Képek
1
Videók
A félszemű
 
indingo   2020. 03. 07.

legújabb vélemény

Túl talpraesett volt a kislány. A történet sem valami hihető. Volt benne egy-két megmosolyogtató jelenet, de nekem csak közepes a film.

 
Deku   2017. 10. 25.

Szinte ledöbbentem, egy szerethető aranyos szuper filmet volt szerencsém látni. Ez már csúcs. Nagyon kellemes kis film, a látványvilága irtó szép és lélegzetelállító. Szerintem bőven szuper filmet kreáltak elénk a készítők.


 
Bizsu82   2020. 02. 11.

Kalandos élvezhető pörgős film. Jók az akció jelenetek benne. Én élveztem, jó kikapcsolódást adott. Nem untam, teljes hosszában lekötött. Modern western.

 
elekm90   2017. 12. 12.

A film látványvilága nagyon jó, Jeff Bridges, Matt Damon és Josh Brolin alakítása mind-mind kiváló. A főszereplő kislány azonban rendkívül idegesítő jelenség. Nagyon sok jó jelenettel van tele a film, de azok között néha kicsit leül, időnként kissé unalmassá válik. 7,5/10

 
Beniko   2015. 11. 23.

Kiváló western. Nem a felületes lövöldözésekről szól, hanem mély mondanivalóval is bír. Jeff Bridges kitűnő szinészi teljesítményére is szeretném felhívni a figyelmet.

 
a.edit63   2015. 05. 20.

Remek karakterekkel telezsúfolt kis vadnyugati szösszenet ez, eszement jó párbeszédek és az a stílus, ahogy a félszemű beszél, vagy a ranger emelkedett nagyzolása, mind-mind rendkívül humoros és telitalálat. Ugyanakkor piszok gyenge forgatókönyv, történet és nem sok újdonság a vadnyugatos filmekhez képest.

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

Megrázó, kemény film... A film hosszúsága ellenére nem unalmas. Megható film. Ajánlom mindenkinek. Ez a film egyszerűen zseniális. Színészi teljesítmény alapján is tökéletes.

Matt Damon
Josh Brolin

A film összbevétele 252 276 927 dollár volt (imdb.com).

 

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-os értékelést kapott 262 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 32.helyén áll.

(Bogi87)
 

A film költségvetése 38 millió dollárt emésztett fel mindösszesen, és 252,276,927 dollárt termelt világszerte.

(citizenfour99)
 

A rottent. nevű kritikaösszegző oldalon a film kiemelkedő, 96%-os , 251 pozitív és 10 negatívabb jellegű kritikával a háta mögött.

(citizenfour99)
 

A híres és neves filmkritikus Roger Ebert a lehetséges 4 csillagból 3 és felet adott a filmnek, és mellé ezt nyilatkozta, hogy : "Furcsa, hogy úgy írom le a történetet és magát a filmet, mintha egyszerűen csak egy jó western volna. Azért meglepő ez, mert a Coen fivérek filmjéről van szó, s ez pályájuk első egyértelmű műfaji munkája. Szakértelmük egyszerűen csodálatos,".

(citizenfour99)
 

A filmehez a kislányt volt a legnehezebb felkutatni, mivel olyan szereplőre volt szükség, akik lényegre törő, kötélből vannak az idegei és persze kellően fiatal. Az akkor 13 éves Hailee Steinfeldet összesen több mint 15 ezer lány közül választották ki a szerepre.

(citizenfour99)
 

Ennek a filmnek van egy 1969-es változata is , ám Ethan Coen úgy gondolta, hogy az nem eléggé hű a regényhez, ezért döntött úgy, hogy elkészíti.

(citizenfour99)
 

A film : True Grit c. regénye alapján készült.

(citizenfour99)
 

Az összes jelenet, amiben lovak elesnek vagy szenvednek, trükkfelvétel: speciálisan kiképzett lovakat és megfelelő vágást alkalmaztak.

(SódóGA)
 

Judge bíró, akit sokat emlegetnek a filmben, egy létező személy volt – Forth Smith egyik bírója, akit a „Akasztós Judge” Parker néven ismertek.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.