83% 323 szavazat
Túl az óperencián

Túl az óperencián

Far and Away
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
20
Szereplők (20)
15
Képek (15)
2
Videók (2)
3
Érdekességek (3)
1
Díjak (1)
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum
Bady  
Nicole Kidman
Tom Cruise
Nicole Kidman
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Nicole Kidman
Tom Cruise
Tom Cruise
Nicole Kidman
Thomas Gibson
Colm Meaney
Tom Cruise
Robert Prosky
Tom Cruise
Nicole Kidman
Michelle Johnson
Nicole Kidman
Clint Howard

FILMINFÓ

1892, Írország nyugati partvidéke. Joseph Donnelly, a szegény ír földműves bosszút akar állni a családját sanyargató gazdag földbirtokoson. De a sors úgy hozza, hogy a bosszú helyett esküdt ellensége önfejű lányát, Shannont kíséri Amerikába. Joseph ugyanis azt reméli, hogy ott végre saját birtokot szerezhet. Bostonban egy kocsmai verekedés során kiderül, hogy a fiú szenzációsan bunyózik. A tulajdonos leszerzõdteti, és esténként pénzért verekszik. Ám dicsõsége nem tart sokáig, és a fiatalok hamarosan az utcán találják magukat. Csak mikor elszakadnak egymástól, ébrednek rá igazi érzéseikre. Joseph munkát keres, Shannon pedig összetalálkozik volt võlegényével. De a szerelmesek sorsa újra összekapcsolódik, és az oklahomai földszerzési láz izgalmában valóra váltják álmaikat.

Rendező: Ron Howard
Forgatókönyvíró: Bob Dolman, Ron Howard
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1992.09.11.
 
2019.06.09 Barbiel

legújabb vélemény

Akár százszor is

Kellemes, szellemes, romantikus, kalandos. Nagy kedvenc!

0
 
2017.12.10 Deku

Haverok ajánlották számomra, hogy megéri megnézni, ám hajthatatlan voltam. Aztán egy unalmas délután mégis úgy döntöttem, hogy megnézem és láss csodát bejött, de nem is kicsit.

0
 
2014.11.09 Bady

Nagyon tetszett, bár egy kissé elnyújtottnak éreztem, a 140 perces játékidőből ki lehetett volna hagyni ezt-azt. Persze ez az a film, amit kötelezően látni kell, ráadásul akár többször is megnézhet. Dramaturgiailag nagyon tempós, egyszóval irtó pörgős a film.

1
 
2015.04.23 Bizsu82

Érdekes a korszak, amiben játszódik és kiváló színészek alakítanak benne. A film magával ragadó, romantikus és szomorkás is, noha az alapsztori, hogy a főszereplők végül rájönnek, hogy érzelmileg nem közömbösek egymás iránt elsőre elcsépeltnek tűnik, mégis egy agyon jól összerakott film.

0
 
2017.07.19 juliS

Monumentális ez a film, nem találok szavakat. Amin keresztül mennek ezek a fiatalok a történet során, az valami fenomenális. Ráadásul nagyon bátor is, kalandos, romantikus, minden benne van ebben a filmben. Csakis ajánlani tudom!

0

A film összbevétele 137 783 840 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A ruha, ami után Shannon vágyakozik, amit egy Bostoni kirakatban lát, ugyanaz a ruha, amit Clara Clayton (Mary Steenburgen) visel a Vissza a jövőbe 3. utolsó jelenetében. Szerző: rbernadett

#2
 

A rendező, Ron Howard elégedetlen volt Nicole Kidman reakciójával abban a jelenetben, amelyben karaktere felemeli a Joseph (Tom Cruise) férfiasságát takaró tálat, ezért Kidman tudta nélkül megkérte Cruise-t, hogy ne viseljen a tál alatt semmit. Ennek köszönhetően Howard megkapta a reakciót, amire vágyott, és a jelenet így maradt benne a filmben. Szerző: rbernadett

#3