2021.04.22 11:24 Yosihiro Olvasottság: 147x
2

Fél

Kíváncsi voltam erre a filmre, mit takar. Igazából nem vártam sokat. A címéből kiindulva szerintem mást kellett volna adnia. A történet jónak hangzik, csak szerintem az életkort tolták el. Nekem nem volt életszerű, hogy egy 14 éves lány ilyen "talpraesetten" viselkedjen a vadnyugat világában. Bár az ember mindenre képes... Szóval ez egy álomszerű történet, a fiatal hölgy életkorát kicsit eltolhatták volna, akkor jobban beleillet volna a filmbe, de akkor nem a főhősnő kapta volna meg ezt a szerepet. A film vonalvezetése az elején jól indul, majd megáll, ismét kapunk egy lövést, és a végére, mint megszokhattuk, egy gyors befejezés, ami igazából nem illett oda.

Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezés jó. A szereplők adnak ugyan a filmhez, de mégsem érik el a jó kategóriát. A hangi és képi effektek jók és közepesek lettek. Így azt hiszem, három csillagnál többet nem érdemel a film. A forgatókönyv vége valami nagyon borzalmas lett, talán lehetett volna egy boldogabb befejezést kreálni. Még a lovat is sajnáltam, nem illett a film hangulatához és egészéhez ez a végkifejlet.

Fél

A szereplők ugyan hozzák a szerepet, de olyan pluszt csak a kislány tesz hozzá, ami persze a film gerincét adja. A végére pedig elrontják azzal, hogy nemcsak hogy a karját veszíti el, de még magányosan is fejezi be az életét. Ez nincs összhangban a film elején és a közepén történt eseményekkel. Így a végére ürességet éreztem.

Talán ez egy igaz történet volt, amit átírtak, de akkor is elég fura lett. A modern western kategóriában azt hiszem, egy jó próbálkozás volt, hiszen érzelmekben ugyan nem magaslott ki, ez is hiányzott belőle, de azért kaptunk némi ízelítőt a vadnyugati filmek hangulatából. Amit érezhettünk, egy elszánt kislány apja gyilkosát kívánja megbüntetni, ezt akár haragnak is gondolhatjuk, másrészt pedig barátságok szövődtek, amit talán legjobban sugall a film, és a végére talán ez dominál a legjobban. Hatalmas akció- vagy lövöldözős jelenetek nincsenek, de a szöveg és humor szerintem jól sikerült.

Csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a modern westernfilmeket; nem fognak csalódni. Aki megnézni, annak jó szórakozást! Üdv, Yosi

dráma | kaland | western

Mattie Rosst (Hailee Steinfeld) a bosszú hajta, hogy megtalálja és megölje Tom Chaney-t. A férfi ugyanis hidegvérrel és gyáván ölte meg apját, és ez nem hagyja nyugodni a lányt,... több»

2