Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
18
Szereplők
5
Vélemények
30
Képek
4
Videók
 
alexxx   2018. 04. 12.

Piszkosul nagy élmény volt ez a film, rendesen beleszegezett a székbe. Az alakítások, a történet, a rendezés, nem találom a szavakat. Nem lesz egy gyaloggalopp, arra készülj fel, de hogy hosszú időre bevési magát az emlékezetedbe, az biztos!

 
Miska bácsi   2019. 01. 09.

Erről a témáról, nevezetesen az ausztrál telepesek és a helyi fekete őslakosok viszonyáról még sosem láttam filmet, ezért volt egy kis újdonság-hangulata. Viszont minden másban kicsit klisésnek hatott, de a legnagyobb hibája, hogy a közel 110 perces játékidő nagyon unalmassá teszi. Egy "üldözés" teszi ki a történet nagy részét, de ennek ellenére minden mozgás lassú, legyen az a szereplőké vagy a kameráé. Ezen kívül beszéd alig van, és olyan kitartott kameraállások vannak, hogy azt hiszem, a vágó spätben volt egy kicsit munka közben. Van, hogy ezek a képek megtelnek némi feszültséggel, és néha tényleg jó nézni az egzotikus tájat, de erősen túlzásba vitték szerintem. A távolbanézés és -sétálás rekordere ez a film. És nem csak a képekben, de a történetben is alig van tartalom. Nagyon keveset tudunk meg a szereplőkről, a két fő kategória az elnyomó, szadista fehér ember, meg a méltóságát vesztett, behódoló fekete, aki már kiszakadt a törzsi létből, de igazi egzisztenciát még nem tudott kivívni magának. Van némi átmenet például a Sam Neill által játszott keresztény révén, de messze nem elég árnyalt a kép, és az egyes személyek hátteréről semmit nem mond a film, pedig az sokkal érdekesebbé tehette volna az egészet. A szöveg, ha van éppen, helyenként egészen bravúros, a legemlékezetesebb sorok a filmben azok voltak, mikor az egyik fehér a másiktól kérdezi, hogy kivel van a farmon, mire olyasmit válaszol, hogy egyedül. Teszi ezt három fekete szolgája között. A film befejezése némi meglepetést tud okozni, de óriási plot twistet senki se várjon. A záró képsorokban a veszett vidékre templomot építenek, ez utal a kiútra a fehér ember könyörtelenségéből, de hát a történelem bizonyította, hogy ez nem ilyen egyszerű. Egyrészről tehát felszínes és többnyire unalmas, másrészt apró jelenetekben nagyon jól működik az operatőri munka és/vagy a rendezés. Párszor igazi thriller hangulatot generált a vágás által, és volt, hogy szívesen néztem az ausztrál sziklákat és port. Lehet benne jó pontokat találni, de aki kihagyja, nem veszt semmit.


 
adam   2018. 04. 17.

Jó film a film, mi az hogy, de a látványa, na az minden pénzt megér. Az operatőri munka baromi jól tükrözi a cselekményt, olyat atmoszférát sugall, hogy azt látni kell. Hatásos film, de pózerkedés nélkül. Szeretem az ilyet, és ajánlani is tudom!

 
rissa   2018. 04. 14.

Nagyon ott van ez a film, szerintem egy olyan témát feszeget, aminek még ma is van mondandója és napjainkra is tudjuk vonatkoztatni. Az biztos, hogy érdemes megnézni, és én is megfogom még, mert nagyon elgondolkodtató. Emellett pedig az alakítások is valami hihetetlenül jók, annak ellenére mondom ezt, hogy elnézve a stáblistát, nem gondoltam volna, hogy pont ez lesz a film egyik erőssége.

 
sajvi   2018. 04. 13.

Bár születtek sokkal jobb filmek is ebben a témában, úgy gondolom, hogy a Veszett vidék soha jobbkor nem jelenhetett volna meg és kerülhetett volna forgalomba nálunk is. Őszintén remélem, hogy minél többen megnézik, és elgondolkodnak rajta. Szerintem nagyon szórakoztató és izgalmas is, igaz, tartalmát tekintve nem egy "kellemes" film, de látni kell!

Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Natassia Gorey Furber
Bryan Brown
Hamilton Morris
Bryan Brown
Sam Neill
Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Sam Neill
Bryan Brown
Natassia Gorey Furber
Sam Neill
Natassia Gorey Furber
Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Bryan Brown
Bryan Brown
Sam Neill
Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Sam Neill
 
Western rajongóknak kötelező, akiket pedig érdekelnek az emberi drámák és sorsok, azok is megkapják a magukét. több»
 
Íme, egy újabb kőkemény ausztrál western, de most költészet és vagányság után hiába is kutatnánk a sivatagban. Valami ilyesmi lett volna a 12 év rabszolgaság kísérőzene, hősiesség és optimizmus nélkül. több»
 
Kiábrándult film a Veszett vidék, mégis furtonfurt reménykedik, és ebből a mély hitből végül felszakad egy olyan kócos költőiség, ami felejthetetlenné teszi ezt a veszettségében is gyönyörű, otthonosan szomorú tájat. több»
 

Warwick Thornton rendező elmondása szerint a film az ő és ősei földjéről szól, és arról, mi történt, amikor az országban megjelentek a nyugati misszionáriusok.

(hp)
 

A film valós eseményeken alapszik. Az 1920-as években egy aboriginal férfit letartóztattak és bíróság elé citáltak, mivel azzal gyanúsították, hogy megölt egy fehér embert.

(hp)
 

A film cselekménye az ausztráliai aboriginal őslakosok elbeszélésein alapszik, melyeket a társforgatókönyvíró, David Tranter nagyapja tolmácsolásában ismert meg.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.