Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Veszett vidék (2017)

Sweet Country
Filmadatlap
 
21
Szereplők
7
Vélemények
30
Képek
3
Videók

Galéria (30)

Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Natassia Gorey Furber
Bryan Brown
Hamilton Morris
Bryan Brown
Sam Neill
Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Sam Neill
Bryan Brown
Natassia Gorey Furber
Sam Neill
Natassia Gorey Furber
Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Bryan Brown
Bryan Brown
Sam Neill
Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Natassia Gorey Furber
Hamilton Morris
Sam Neill

Videók (3)

 
Artemisia   2022. 09. 30.

legújabb vélemény

0
Vérző homok

Az amerkai telepesek és az őslakos indiánok konfliktusairól, számtalan alkotás mesél, ellenben az ausztrál őslakosok, az aboriginalok helyzetéről, kálváriájáról méltatlanul kevés film szól. Ezért is számít rendhagyónak az aboriginal származású Wa... teljes kritika»

 
HercegPeter   2019. 05. 21.

0

A története teljesen rendben van, akár igaz is lehetne (mint később olvastam, az is). Érdekessége, hogy nincs kimondott főszereplője, mintha a szereplők fontossága folyamatosan változna. Néhány jelenetenként mindig más kezébe kerül a vezérfonal, aki ... több»

 
alexxx   2018. 04. 12.

0

Piszkosul nagy élmény volt ez a film, rendesen beleszegezett a székbe. Az alakítások, a történet, a rendezés, nem találom a szavakat. Nem lesz egy gyaloggalopp, arra készülj fel, de hogy hosszú időre bevési magát az emlékezetedbe, az biztos!

 
Miska bácsi   2019. 01. 09.

0

Erről a témáról, nevezetesen az ausztrál telepesek és a helyi fekete őslakosok viszonyáról még sosem láttam filmet, ezért volt egy kis újdonság-hangulata. Viszont minden másban kicsit klisésnek hatott, de a legnagyobb hibája, hogy a közel 110 perces ... több»

 
rissa   2018. 04. 14.

0

Nagyon ott van ez a film, szerintem egy olyan témát feszeget, aminek még ma is van mondandója és napjainkra is tudjuk vonatkoztatni. Az biztos, hogy érdemes megnézni, és én is megfogom még, mert nagyon elgondolkodtató. Emellett pedig az alakítások is... több»

 
adam   2018. 04. 17.

0

Jó film a film, mi az hogy, de a látványa, na az minden pénzt megér. Az operatőri munka baromi jól tükrözi a cselekményt, olyat atmoszférát sugall, hogy azt látni kell. Hatásos film, de pózerkedés nélkül. Szeretem az ilyet, és ajánlani is tudom!

 
sajvi   2018. 04. 13.

0

Bár születtek sokkal jobb filmek is ebben a témában, úgy gondolom, hogy a Veszett vidék soha jobbkor nem jelenhetett volna meg és kerülhetett volna forgalomba nálunk is. Őszintén remélem, hogy minél többen megnézik, és elgondolkodnak rajta. Szerintem... több»

A film összbevétele 95 609 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 699 940 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 660 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Warwick Thornton rendező elmondása szerint a film az ő és ősei földjéről szól, és arról, mi történt, amikor az országban megjelentek a nyugati misszionáriusok.

(hp)
 

A film valós eseményeken alapszik. Az 1920-as években egy aboriginal férfit letartóztattak és bíróság elé citáltak, mivel azzal gyanúsították, hogy megölt egy fehér embert.

(hp)
 

A film cselekménye az ausztráliai aboriginal őslakosok elbeszélésein alapszik, melyeket a társforgatókönyvíró, David Tranter nagyapja tolmácsolásában ismert meg.

(hp)
 

A film stábjának többsége ausztrál aboriginal őslakos.

(hp)
 

A Veszett vidék a 2017-es Asia Pacific Screen Awardson elnyerte a legjobb egészestés film díját.

(hp)
 
Kiábrándult film a Veszett vidék, mégis furtonfurt reménykedik, és ebből a mély hitből végül felszakad egy olyan kócos költőiség, ami felejthetetlenné teszi ezt a veszettségében is gyönyörű, otthonosan szomorú tájat. több»
 
A Veszett vidék több szempontból nyújthat maradandó élményt a mozilátogatónak. Aki szereti a (nem feltétlenül pörgős) izgalmakat az nem fog csalódni. Az ausztrál táj csodálata szintén elégséges ok lehet megvenni a mozijegyet. De az, aki látleletet szeretne kapni a rasszizmusról, szintén megtalálhatja a számítását. Számomra ez utóbbi egy mozzanata biztosította a legmeghatározóbb élményt a Veszett vidékkel kapcsolatban. több»
 
A Veszett vidék letaglóz, türelmet is igényel, de bőven kárpótol: egy olyan, rabszolgasorsról szóló alkotást kapunk cserébe, amilyenre régóta vágytunk; hatásvadászat és könnyek nélkül éri el azt, amit az Oscar-hajhász filmnek nem sikerült. több»