Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
63

Párizs császára (2018)

L'Empereur de Paris
Filmadatlap
 
30
Szereplők
3
Vélemények
9
Képek
4
Videók
 
FGyula   2019. 04. 23.
Végre nem egy újabb sablon film

A film kimondottan érdekes. Jó a színészi játék benne. Az alaptörténet nagyon jó, de erősen úgy érzem, nem hoztak ki mindent a történetből. Igaz, valószínűleg azért, mert akkor túl hosszúra nyúlik a film. Érdemes megnézni.

 
Rajkó   2018. 12. 15.

Nagyon hangulatos, egyedi atmoszférájú film lett a Párizs császára a kedvenc francia színészemmel a főszerepben. Vidocq karakter nagyon érdekes, biztos az én hibám, de nem hallottam még róla, úgyhogy a film kapcsán azért utánanéztem. Hát, baromi izgalmas figura volt, és szerintem a filmnek is sikerült megfognia a lényeget. Én bátran merem ajánlani, tegyetek vele egy próbát.


 
zirgon   2018. 12. 13.

A Párizs császára alaptörténete szerintem igen sokat ígért, ebben a figurában bőven volt potenciál, de szerintem azzal nagyon nem járt jól a film, hogy a célközönséget láthatóan a 18 év alattiakra lőtték be. Vidoq sztorijának szerintem minimálisan 16+-osnak kellett volna lennie, így az egészen azt éreztem, hogy nem találja meg a saját hangját. Amit kapunk, az gyakorlatilag egy mondern western Párizs utcáival, ami azért egész dögös tud lennie helyenként, de mindent egybevetve számomra ez egy közepes élmény volt. Tőlem ez most 3 csillag.

 
Sötét, mocskos, utcai gengszterfilm Napóleon korából. több»
 
A Párizs császára egy sablonokra építő, ámbár izgalmasan korhű kosztümös krimi, amely sajnos nem járja körbe Vidocqhagyatékát és sajátosságait, és helyette egy középszerű, nem túl rossz, de nem is túl jó film született, amely otthoni nézésre ideális inkább egy szabad délutánt. több»
 

A film cselekményének középpontjában egy valós történelmi személyiség, Vidocq áll, akinek olyan nyomozói eljárásokat tulajdonítanak, mint a beépített nyomozók alkalmazása, a ballisztikai vizsgálat, személyi akták vezetése vagy épp a gipsz láblenyomat készítése.

(hp)
 

A film főszereplője, Vincent Cassel egy 2017-es szeptemberi interjúban beszélt először a filmről. "Egy igaz történetről van szó. Vidocq egy nagyon fontos alakja a francia kultúrának, mégis kevéssé ismert" - mondta.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.