Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Szuper haver (1999)

The Iron Giant
Filmadatlap
 
28
Szereplők
20
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Vélemények: Szuper haver (1999)

 
elekm90   2021. 03. 09.

legújabb vélemény

0

Imádtam, a szó mind szó szerinti, mind átvitt értelmében egy szép mese, kár, hogy manapság már nagyon kevés ilyen minőségű rajzolt mese készül. Rendkívül hangulatos és élvezetes, jól átadja a kisvárosi Amerika feelinget és az akkori atomháború-paranoiát.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 01.

a nap véleménye

0
A vasszív örökké dobog

"Én nem vagyok puska!” A ’90-es évek animációs fronton számos trendnek és újdonságnak az időszaka volt. Tanúi lehettünk egy Disney-reneszánsznak, a technológiai újításával a köztudatba szabályszerűen berobbant a Pixar, és egyre nagyobb teret hódított... teljes kritika»


 
csd   2020. 07. 26.

0
Mese minden genárciónak!

Nem csupán egy nagy kedvencről van szó, rengeteg kellemes gyerekkori élményfűződik hozzá, így nehéz is lennet szubjektív vélemény írni. Nem is próbálkzom ezzel. Nem is tudom, hányszor néztük meg egy barátommal VHS-en még általános iskolás korunkban. Az Iron Gian nem egy egysíksú történet, amely moralizálni próbál, ugyanakkor nem is a puszta szórakozásról szól. Ha egyvalamit szeretnék kiemelni, az az igazán remek és egyedi humorral megírt történet a maga karaktereivel. Nagyon felemelő koncepció, amivel kapcsolatban csak bizakodni tudok, hogy minden generációhoz eljut majd.

 
Deku   2017. 10. 23.

0

Itt külön az tetszett, hogy nem hajszoltak nagy célokat és elértek egy remek szintet. Egyszerű és mégis nagyszerű alkotás ez. Nagyon szerettem benne, hogy nem vitték túlzásba semmilyen téren a filmet. Szerethető volt az elejétől a végéig és nem laposodott el.

 
Thibo84   2019. 01. 12.

0

Egy aranyos rajzfilm, amit bátran ajánlok gyerekeknek is.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 14.

0

Érdekes rajzfilm. Nem éppen egy hercegnős éneklős darab és ez nagyon is tetszett benne. Néha a dalolászásból is sok tud lenni és felüdülés egy olyan rajzfilmre találni ahol csak aláfesztőzene van. Azt vettem észre hogy ez egy ellentéten alapuló film.... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 26.

0

Nagyon kedves és aranyos mese. Közel áll a szívemhez. Tanmese a barátságról. Felnőttként is nagyon élvezhető. Érdekes és izgalmas volt látni, ahogy a robot karaktere még mai filmekben (Ready Player One) is felbukkan easter egg-ként. :)

 
MKristijan   2018. 09. 18.

0

Ezidáig nem ismertem ezt az animációs filmet, nem tudom hogy mi adhatja ezt a jól eső hangulatot ami az egészet átfogja. Lehet hogy az hogy a kor amiben játszódik s ami mára divatos színtérré vált vagy az hogy az emberi elme mennyire csodálatos is va... több»

 
Bizsu82   2019. 01. 18.

0

Klasszikus kis animációs film. Egyszeri nézésre elmegy, de semmi extra. Látványra nem igazán megfogó, de hozzá kell tenni hogy nem egy mai film. Sztorija nem rossz.

 
Csillagpor   2018. 10. 21.

0

Nagyon klassz animációs mese, nem is értem, hogy miért nem ismerik többen. Szórakoztató, vicces, tanulságos és ami nem hátrány, hogy felnőtt is élvezi ha a gyerkőccel kell nézni :)

 
wooderman   2016. 05. 09.

0

Nem is olyan rég láttam, mások ajánlására kezdtem el megnézni, de nem igazán ragadott meg ez a mese. Egy kisfiúról és egy behemot űrbéli robotról,.Aranyos történet, de ennyi. :(

 
Tomi   2015. 06. 22.

0

Egy a kedvenc meséim közül. Egyszerűen nagyon jó ez a mese, nagyon imádom. Öcsém is oda van érte. A kor se látszik meg rajta nagyon pedig nem egy mai darab annyi biztos :) Csak ajánlani tudom

 
rhamus   2015. 07. 24.

0

Nem mondhatnám, hogy túl maradandó élményt adott eme alkotás. Sajnos nem mondhatom, hogy eldobtam magam, nem lett bűn rossz szóval azt se lehet ráakasztani, hogy ez vétek az emberiség ellen, de ha egy kellemes akarok nézni nem ez fog első alkalommal eszembe jutni.

 
urbanistaa   2018. 08. 28.

0

A technika annyit fejlődik a filmes világban, hogy a Szuper Haver mai szemmel nézve már igen elavultnak számító animációs film. Ha ettől eltekintünk, egész jó kikapcsolódás.

 
Homer   2016. 07. 29.

0

Méltatlanul nem ismert rajzfilm ez pedig nagyon szép történet. A barátság erejét tökéletesen felvonultatja. Vicces, izgalmas és változatos történet. Egyszerűen végigizgulja a néző pedig csak egy meséről van szó.

 
hawaiipizza   2015. 10. 02.

0

Egy csomag zsebkendővel ajánlom.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

0

Sokkal jobbak a színészek és magasan a legjobb történet, mint vártam. Pazar a látvány, akció dús a sztori. Nem kellett csalódjak, így pont olyan jó lett amilyennek kellett lennie egy kellemes filmnek.

 
FGyula   2019. 04. 23.

0
Egy jó film

Egy jól sikerült gyerekfilm, nekem kimondottan tetszett. Nincs telepaszírozva a gyereket primitívnek néző részekkel. Kimondottan tudom ajánlani. Viszont utána fogok nézni, mert rémlik, hogy gyerekként láttam már egy erre a filmre nagyon hasonlót, és az is nagyon tetszett.

 
FunBoi   2015. 07. 09.

0

Meglepően jó, és egyáltalán nem csak a gyerekeknek szól. A film képi világa aprólékos és igyekszik realisztikus lenni. A zene külön említésre méltó. A filmben jól ábrázolják az Amerikára jellemző paranoiát és félelmet, amely az ötvenes-hatvanas évekb... több»

 
RókaÚr   2014. 10. 14.

0

A Szuper haver egy teljesen jó rajzfilm. A történet eredeti és izgalmas, a rajzolók pedig nagyon igényes munkát végeztek. A rendező keze munkáját dicséri a film hihetetlenül hangulata. A világ, ami a szemünk elé tárul hihető, hangulatos. Bár elsősorb... több»