Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
19
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Érdekességek: Egy bogár élete (1998)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 363 398 565 dollár volt (imdb.com).

 

Bogár városban az A113 felírat mellet látható 1195-ös szám ami utalás az 1995-ös Toy Storyra ami az első egész estés Pixar film.

(AngelCass)
 

Cirkuszi autón látható J.Grant bakery felírat ami utalás Joe Grant-re aki társírója volt Dumbonak.

(AngelCass)
 

Amit a cirkuszban használnak varázsdobozként, az egy kínai ételesdoboz házas mintával amit előszeretettel használ a Pixar, a Lecsóban is Linguini hűtőjében megtalálható, Az Agymanókban a kislány az asztalnál ebből falatozgat szomorúan sőt az étterem fel is tűnik az Agymanók stáblistás részénél.

(AngelCass)
 

Fa ami árnyékot ad a bolynak feltűnik más Pixar filmben is mint a Toy Story vagy az Up.

(AngelCass)
 

Szöken a fő gonosz sáska szemén is látható a jellegzetes seb amit Zordon is viselt az Oroszlánkirályban, de Szökkennek a jobb szemén míg Zordonnak a bal szemén helyezkedik el.

(AngelCass)
 

Mikor Fürge átmegy az úton mögötte az épületen látható Darla felírat ami utalás Darla Endersonra a Pixar egyik producerére.

(AngelCass)
 

A cirkuszi autóra Casey Jr. van írva aki egy gőzmozdogy akit Dumbo-ban láthattunk először. Ez egy tisztelet adás Casey Jones vasúti mérnök elött aki szerencsétlen vonat balesetben vesztette életét.

(AngelCass)
 

Mikor fürge betér hátizsákjával Bogár városba mögötte egy dobozon jóllátható az A113 ami minden Pixar filmben feltűnik.

(AngelCass)
 

Feltűnik Pizza Planet futárautója a lakókocsi mögött ahol Bogárváros található. Egyébként ez a pizzásautó minden Pixar filmben cameozik egyet, kivétel a Hihetetlen család

(AngelCass)
 

Ashley Tisdale is megpróbálkozott elnyerni Pötty szerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Geri sakkozik című rövid animációs filmet az Egy bogár élete előtt mutatták be a mozikban. (ezért is került az Oscar-díjas rövidfilm a DVD extrái közé)

(ArpiHajdu és Réci)
 

Szökken szerepére John Lasseter rendező első gondolata Robert De Niro lett volna, ám végül összefutott Kevin Spacey-vel a 68. Oscar-díjátadó ceremónián és megkérdezte, hogy vállalná-e a szerepet, a színész pedig boldogan mondott igent a felkérésre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1998-ban a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A várost alkotó dobozokon olvasható nevek egytől-egyig az írók gyermekeié. Néhány példa: JuJu's Litter, Hannah's Bananas, vagy PJ Pop.

(Menyét Ibolya)
 

A Disney „Az oroszlánkirály a Broadway-n” plakátja látható a képernyő jobb felső sarkában, amikor Fürge átkel az úttesten Bogárvárosban.

(dulkap)
 

A két moszkítót a rendezők, John Lasseter és Andrew Stanton szinkronizálják.

(dulkap)
 

Ez volt az első animációs film amit 2:35,1-es képaránnyal mutattak be.

(dulkap)