Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
50
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Madagaszkár
 
Nagy Gábor   2020. 01. 11.

legújabb vélemény

Nekem az első rész jött be a legjobban. Itt még frissek a poénok és nem erőltetettek. Megismerhetjük a szereplőket, a történet sincs túlbonyolítva. Tökéletes.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 07.

Nagyon aranyos vicces animáció lett és a karakterek is egészen jól sikerültek, pláne fülbemászó maki zene nagyon aranyos:D Mind a története a cselekmények a poénok nekem nagyon bejöttek és a folytatások is jól sikerültek.


 
indingo   2019. 05. 17.

Egy megunhatatlan, de néha erőltetettek a poénok és sajnos némelyik figura kissé idegesítő, de hát ne felnőtt szemmel nézzük a gyerekek mindenféleképpen jól fognak szórakozni rajta és még kiválaszthatják kedvenc figurájukat is.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

Gyerekkorom egyik kedvenc animációs filmje. A 2. és 3. rész nekem már nem überelte. Jó lett volna ha megmarad a történetchelyszíne ugyanúgy madagascaron a makik birodalmában. Bizos lehetett volna mellé valamilyen jó szrorit keríteni.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 14.

Örökzöld rajzfilm amit sose lehet megunni. A szójátékai és az hogy álmaik vannak és külön személyiségük az állatszereplőknek szerinem jó egyveleget alkot. Többször is megnézhető és nagyon szép a grafikája, jó munkát végeztek az animátorok.

 
GedyPapa   2017. 03. 31.

Néhol túlságosan is sok a poénkodás, ami már kicsit túllő a célon. Viszont alapvetően egy jó sztori, érdekes poénokkal. De nekem a zebra egy idő után inkább kínos volt mint vicces..

 
Artemisia   2018. 11. 25.

A Shrek után újabb formabontó rajzfilmmel jelentkezett a DreamWorks. Méltán aratott nagy sikert, hiszen fergeteges, karakán és egyedi alkotás . A csúcstechnológiás látványvilág és az egyedi, újszerű alapfelállás és mondanivaló melett a másik jelleg... több»

A film összbevétele 532 680 671 dollár volt (imdb.com).

 

2005-ben a 6. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film rendezői, Eric Darnell és Tom McGrath is szinkronizálnak pár apróbb szereplőt a filmben: Darnell az állatkerti hangosbemondó, míg McGrath többek között Skipper, a pingvin szerepében jelenik meg.

(dulkap)
 

A film számos más filmre tartalmaz utalást, például Tarzan, Az oroszlánkirály, A majmok bolygója, Amerikai szépség, Tűzszekerek, A számkivetett, Shrek.

(dulkap)
 

A film főcímdala, a "Riszálom úgyis, úgyis" egy 1994-es Reel 2 Real szám feldolgozása, amelynek a magyar szövegét Speier Dávid írta.

(dulkap)
 

A lmeúrok repülőgépe egy Lockheed Electra. Ilyen típusú repülőgéppel tűnt el a repülés amerikai származású női úttörője, Amelia Earhart 1937. július 2-án.

(SódóGA)
 

Az eredeti történetben egy oroszlán, egy zebra, egy víziló és egy okapi szerepelt volna, de a készítők végül zsiráfra cserélték az utolsó szereplőt.

(SódóGA)
 

Madagaszkár dzsungelét Henri Rousseau festményei alapján alkották meg az animátorok.

(SódóGA)
 

Az eredeti forgatókönyvben Juliennek sokkal kevesebb szerep jutott volna, ám szinkronhangja, Sacha Baron Cohen olyan meggyőzően keltette életre a figurát, hogy a rendező átíratta a történetet.

(SódóGA)
 

Amikor Alex nem találja Martyéket, a Shrek szereplőinek nevét is kiabálja (Szamár, Fiona hercegnő és Shrek).

(SódóGA)