Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Chihiro szellemországban (2001)

Sen to Chihiro no kamikakushi
Filmadatlap
 
26
Szereplők
72
Vélemények
71
Képek
2
Videók

Galéria (71)

Videók (2)

 
gamergirl96   2021. 11. 02.

legújabb vélemény

1
Best

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje, lenyűgözött akkor és még most is. Aki nem látta, annak szerintem érdemes megnézni. Kisebb gyerekeknek nem ajánlom, minimum 12-es karikás.

 
Puncs   2019. 03. 08.

1

Teljesen kitűnik a többi mese közül. Talán a Ghibli stúdió legjobb filmje. Szürreális fantázia, mesés színvilág jellemzi. A figurák nagyon szerethetőek benne, főleg a kis szenek. Nagyon jó és eredeti történet de, inkább felnőtteknek szól, mint gyerek... több»

 
indingo   2017. 11. 02.

1

Imádom a japán kultúrát, bár a mesékért nem vagyok annyira oda. Nem feltétlenül gyerekeknek való történet, sokszor kicsit félelmetes és erőszakos.

 
Deku   2017. 07. 11.

1

Bitang izgalmas sztorija van Chihiro-nak. Végig fenn tudja tartani a kíváncsiságát a nézőnek és ez az ami ennyire szerethetővé teszi. Elképesztő és lenyűgöző volt, ez a történet.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

1

Akik szeretik az animékat, azoknak kötelező.

 
dulkap   2017. 07. 17.

0

Technikailag kétségkívül hibátlan. Gyönyörű rajzok, bár pár karakter azért eléggé le volt butítva. A történet is érdekes, bár engem nem tudott megragadni, különös Chihiro kettős személyisége, aki egyik percben még neurotikusan sipákol és remeg, aztán... több»

 
dailyfilmsan   2018. 06. 25.

0

Aranyos meg szép mese bár az én ízlésemnek kicsit nyakatekert és túl funkcionális. Nem ismerem a japán istenségeket így nem is tudom elképzelni hogyan is nézhetnek ki így nem bíráskodhatok a paca és a szőrmók, az óriásbaba és a ráncos folyóisten kiné... több»

A film összbevétele 347 742 810 dollár volt (imdb.com).

 

A legnagyobb bevételű japán film, amely 290 millió dollárt hozott össze világszerte.

(Timo93)
 

125 perces játékidejével a Chihiro szellemországban jelenleg (2017. február) a leghosszabb film, amelyet jelöltek Oscar-díjra a legjobb animációs film kategóriában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes értelmezések szerint az arc nélküli figura azokat a japán gyerekeket testesíti meg, akik bár szenvednek a magánytól, mégsem tudják, hogyan szerezzenek barátokat maguknak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben szereplő, az emberek világától beszennyezett folyóisten nem mitológiai alak, hanem Hayao Miyazaki személyes tapasztalataiból alkotta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film japán címében szerepel egy kifejezés ("kamikakushi"), amelyet úgy lehet lefordítani, hogy anélkül eltűnni, hogy az bárkinek feltűnne. E kifejezés a japán mondavilágból jön, s arra utal, hogy régen a falvakból olykor rejtélyes okokból, hirtelen tűntek el nők és gyerekek, és sokáig vagy soha nem kerültek elő.

(ArpiHajdu és Réci)