Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Chihiro szellemországban (2001)

Sen to Chihiro no kamikakushi
Filmadatlap
 
26
Szereplők
75
Vélemények
71
Képek
2
Videók

Galéria (71)

Videók (2)

 
Reitman   2022. 08. 30.

legújabb vélemény

0

Nagyon jól meg van csinálva, ritkaság, hogy egy nagy stúdiós animáció tetszene nekem!

 
Deku   2017. 07. 11.

3

Bitang izgalmas sztorija van Chihiro-nak. Végig fenn tudja tartani a kíváncsiságát a nézőnek és ez az ami ennyire szerethetővé teszi. Elképesztő és lenyűgöző volt, ez a történet.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

2

H. Miyazaki egyik legjobb műve. A japán anime előtt le kell borulni, mert csinálnak nagyon jókat, melyek sajnos nem jutnak el kis hazánkba. Chihiro mindenképp egy kiemelkedő alkotás és tisztelet övezi bárhol is vetítik. Ajánlom mindnekinek :)

 
Puncs   2019. 03. 08.

3

Teljesen kitűnik a többi mese közül. Talán a Ghibli stúdió legjobb filmje. Szürreális fantázia, mesés színvilág jellemzi. A figurák nagyon szerethetőek benne, főleg a kis szenek. Nagyon jó és eredeti történet de, inkább felnőtteknek szól, mint gyerek... több»

 
indingo   2017. 11. 02.

2

Imádom a japán kultúrát, bár a mesékért nem vagyok annyira oda. Nem feltétlenül gyerekeknek való történet, sokszor kicsit félelmetes és erőszakos.

 
JRD   2022. 06. 30.

2

Még anno az MTV1-en vetítették le egy éjszaka. Örültem, hogy megnéztem. Mind a mai napig egyik nagy kedvencem, ahogyan például a Vándorló palota is. Érdekes történet, érdekes fordulatokkal, érdekes lényekkel és gondolatokkal. Érdemes megnézni. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
Thibo84   2016. 06. 26.

1

Akik szeretik az animékat, azoknak kötelező.

A film összbevétele 347 742 810 dollár volt (imdb.com).

 

A legnagyobb bevételű japán film, amely 290 millió dollárt hozott össze világszerte.

(Timo93)
 

125 perces játékidejével a Chihiro szellemországban jelenleg (2017. február) a leghosszabb film, amelyet jelöltek Oscar-díjra a legjobb animációs film kategóriában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes értelmezések szerint az arc nélküli figura azokat a japán gyerekeket testesíti meg, akik bár szenvednek a magánytól, mégsem tudják, hogyan szerezzenek barátokat maguknak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben szereplő, az emberek világától beszennyezett folyóisten nem mitológiai alak, hanem Hayao Miyazaki személyes tapasztalataiból alkotta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film japán címében szerepel egy kifejezés ("kamikakushi"), amelyet úgy lehet lefordítani, hogy anélkül eltűnni, hogy az bárkinek feltűnne. E kifejezés a japán mondavilágból jön, s arra utal, hogy régen a falvakból olykor rejtélyes okokból, hirtelen tűntek el nők és gyerekek, és sokáig vagy soha nem kerültek elő.

(ArpiHajdu és Réci)