Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%

Chihiro szellemországban (2001)

Sen to Chihiro no kamikakushi
Filmadatlap
 
26
Szereplők
69
Vélemények
70
Képek
2
Videók
 
HADNAGY   2020. 07. 11.

legújabb vélemény

Look!

Minden képkockája tanít valamire. Egyáltalán nem egy közhelyes Japán anime-ről van szó. Ez egy mestermű!

 
Puncs   2019. 03. 08.

Teljesen kitűnik a többi mese közül. Talán a Ghibli stúdió legjobb filmje. Szürreális fantázia, mesés színvilág jellemzi. A figurák nagyon szerethetőek benne, főleg a kis szenek. Nagyon jó és eredeti történet de, inkább felnőtteknek szól, mint gyerek... több»


 
indingo   2017. 11. 02.

Imádom a japán kultúrát, bár a mesékért nem vagyok annyira oda. Nem feltétlenül gyerekeknek való történet, sokszor kicsit félelmetes és erőszakos.

 
dulkap   2017. 07. 17.

Technikailag kétségkívül hibátlan. Gyönyörű rajzok, bár pár karakter azért eléggé le volt butítva. A történet is érdekes, bár engem nem tudott megragadni, különös Chihiro kettős személyisége, aki egyik percben még neurotikusan sipákol és remeg, aztán... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

Bitang izgalmas sztorija van Chihiro-nak. Végig fenn tudja tartani a kíváncsiságát a nézőnek és ez az ami ennyire szerethetővé teszi. Elképesztő és lenyűgöző volt, ez a történet.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 25.

Aranyos meg szép mese bár az én ízlésemnek kicsit nyakatekert és túl funkcionális. Nem ismerem a japán istenségeket így nem is tudom elképzelni hogyan is nézhetnek ki így nem bíráskodhatok a paca és a szőrmók, az óriásbaba és a ráncos folyóisten kiné... több»

 
Thibo84   2016. 06. 26.

Akik szeretik az animékat, azoknak kötelező.

A film összbevétele 347 742 810 dollár volt (imdb.com).

 

Jelenleg a legnagyobb bevételű japán film, amely 290 millió dollárt hozott össze világ szerte.

(Timo93)
 

A 125 perces játékidejével a Chihiro szellemországban jelenleg (2017. február) a leghosszabb film, amelyet jelöltek Oscar-díjra a legjobb animációs film kategóriában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes értelmezések szerint az arc nélküli figura azokat a japán gyerekeket testesíti meg, akik bár szenvednek a magánytól, mégsem tudják, hogyan szerezzenek barátokat maguknak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben szereplő, az emberek világától beszennyezett folyóisten nem mitológiai alak, hanem Hayao Miyazaki személyes tapasztalataiból alkotta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film japán címében szerepel egy kifejezés ("kamikakushi"), amelyet úgy lehet lefordítani, hogy anélkül eltűnni, hogy az bárkinek feltűnne. E kifejezés a japán mondavilágból jön, s arra utal, hogy régen a falvakból olykor rejtélyes okokból, hirtelen tűntek el nők és gyerekek, s sokáig vagy soha nem kerültek elő.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2003 év végéig kereken 30 díjat zsebelt be a film.

(Mavil)
 

A Japán Filmfesztivál zsűrije 2001 legjobb filmjének választotta.

(Mavil)
 

A film szerepel Steven Jay által szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Mavil)
 

A film fantáziavilágának alakjait a japán kultúra karakterei ihlették.

(Mavil)
 

Mijazaki Hajao már visszavonult, amikor egy ismerőse kislánya megihlette, és akkor határozta el a film elkészítését.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.