Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
89%

Chihiro szellemországban (2001)

Sen to Chihiro no kamikakushi
Filmadatlap
 
26
Szereplők
71
Vélemények
71
Képek
2
Videók

Galéria (71)

Videók (2)

 
Rea387147   2021. 03. 24.

legújabb vélemény

1
Gyerekkorom egyik legjobb meséje

Lenyűgöző ez az animációs film. Emlékszem, mennyit nyaggattam a szüleimet, hogy hadd nézzem meg újra és újra. Magával ragadó, egy percig sem tudtam és tudom levenni róla a szemem. A történet megmelengette a szívemet, már gyermekként is nagyon szerettem, de felnőtt fejjel is ugyanúgy le tud nyűgözni, mint akkor. Talán a Ghibli stúdió legjobb filmje, kicsit szürreális a fantáziavilága, és a szereplők is különlegesek és elragadóak. A kis szenes különösen. ^-^ Nagyon jó és eredeti történet, de szerintem a nagyobb korosztálynak jobban átjön a mondanivalója, mint kisebb gyerekeknek. Viszont a lényeget a japán kultúra ismerete nélkül is lehet érteni. Hayao Miyazaki minden filmje mestermunka, valamint én szerintem majdnem az összes műve kiemelkedő remekmű. Ezt az animációs filmet bátran tudom ajánlani bárkinek.

 
Puncs   2019. 03. 08.

1

Teljesen kitűnik a többi mese közül. Talán a Ghibli stúdió legjobb filmje. Szürreális fantázia, mesés színvilág jellemzi. A figurák nagyon szerethetőek benne, főleg a kis szenek. Nagyon jó és eredeti történet de, inkább felnőtteknek szól, mint gyerek... több»

 
indingo   2017. 11. 02.

1

Imádom a japán kultúrát, bár a mesékért nem vagyok annyira oda. Nem feltétlenül gyerekeknek való történet, sokszor kicsit félelmetes és erőszakos.

 
Deku   2017. 07. 11.

1

Bitang izgalmas sztorija van Chihiro-nak. Végig fenn tudja tartani a kíváncsiságát a nézőnek és ez az ami ennyire szerethetővé teszi. Elképesztő és lenyűgöző volt, ez a történet.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

1

Akik szeretik az animékat, azoknak kötelező.

 
dulkap   2017. 07. 17.

0

Technikailag kétségkívül hibátlan. Gyönyörű rajzok, bár pár karakter azért eléggé le volt butítva. A történet is érdekes, bár engem nem tudott megragadni, különös Chihiro kettős személyisége, aki egyik percben még neurotikusan sipákol és remeg, aztán... több»

 
dailyfilmsan   2018. 06. 25.

0

Aranyos meg szép mese bár az én ízlésemnek kicsit nyakatekert és túl funkcionális. Nem ismerem a japán istenségeket így nem is tudom elképzelni hogyan is nézhetnek ki így nem bíráskodhatok a paca és a szőrmók, az óriásbaba és a ráncos folyóisten kiné... több»

A film összbevétele 347 742 810 dollár volt (imdb.com).

 

A legnagyobb bevételű japán film, amely 290 millió dollárt hozott össze világszerte.

(Timo93)
 

125 perces játékidejével a Chihiro szellemországban jelenleg (2017. február) a leghosszabb film, amelyet jelöltek Oscar-díjra a legjobb animációs film kategóriában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes értelmezések szerint az arc nélküli figura azokat a japán gyerekeket testesíti meg, akik bár szenvednek a magánytól, mégsem tudják, hogyan szerezzenek barátokat maguknak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben szereplő, az emberek világától beszennyezett folyóisten nem mitológiai alak, hanem Hayao Miyazaki személyes tapasztalataiból alkotta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film japán címében szerepel egy kifejezés ("kamikakushi"), amelyet úgy lehet lefordítani, hogy anélkül eltűnni, hogy az bárkinek feltűnne. E kifejezés a japán mondavilágból jön, s arra utal, hogy régen a falvakból olykor rejtélyes okokból, hirtelen tűntek el nők és gyerekek, és sokáig vagy soha nem kerültek elő.

(ArpiHajdu és Réci)