Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
87

Chihiro szellemországban (2001)

Sen to Chihiro no kamikakushi
Filmadatlap
 
26
Szereplők
68
Vélemények
70
Képek
2
Videók
 
Szilonka   2020. 02. 17.

legújabb vélemény

Nagyon kedvelem Hayao Miyazaki munkásságát. Gyönyörű ez a mese, mind látványban mind történetben.

 
Puncs   2019. 03. 08.

Teljesen kitűnik a többi mese közül. Talán a Ghibli stúdió legjobb filmje. Szürreális fantázia, mesés színvilág jellemzi. A figurák nagyon szerethetőek benne, főleg a kis szenek. Nagyon jó és eredeti történet de, inkább felnőtteknek szól, mint gyerekeknek, viszont a lényeget a japánkultúra ismerete nélkül is lehet érteni. Hayao Miyazaki minden filmje mestermunka, habár én elfogult vagyok vele szembe.


 
indingo   2017. 11. 02.

Imádom a japán kultúrát, bár a mesékért nem vagyok annyira oda. Nem feltétlenül gyerekeknek való történet, sokszor kicsit félelmetes és erőszakos.

 
dulkap   2017. 07. 17.

Technikailag kétségkívül hibátlan. Gyönyörű rajzok, bár pár karakter azért eléggé le volt butítva. A történet is érdekes, bár engem nem tudott megragadni, különös Chihiro kettős személyisége, aki egyik percben még neurotikusan sipákol és remeg, aztán hirtelen talpraesett, aki mindent átlát és megold. De megértem egyébként a film népszerűségét, mert látványos és különleges, csak nálam nem működött most annyira.

 
Deku   2017. 07. 11.

Bitang izgalmas sztorija van Chihiro-nak. Végig fenn tudja tartani a kíváncsiságát a nézőnek és ez az ami ennyire szerethetővé teszi. Elképesztő és lenyűgöző volt, ez a történet.

A film összbevétele 347 742 810 dollár volt (imdb.com).

 

Jelenleg a legnagyobb bevételű japán film, amely 290 millió dollárt hozott össze világ szerte.

(Timo93)
 

A 125 perces játékidejével a Chihiro szellemországban jelenleg (2017. február) a leghosszabb film, amelyet jelöltek Oscar-díjra a legjobb animációs film kategóriában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes értelmezések szerint az arc nélküli figura azokat a japán gyerekeket testesíti meg, akik bár szenvednek a magánytól, mégsem tudják, hogyan szerezzenek barátokat maguknak.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.