Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
88

Chihiro szellemországban (2001)

Sen to Chihiro no kamikakushi
Filmadatlap
 
26
Szereplők
68
Vélemények
70
Képek
2
Videók

Vélemények: Chihiro szellemországban (2001)

 
Szilonka   2020. 02. 17.

legújabb vélemény

Nagyon kedvelem Hayao Miyazaki munkásságát. Gyönyörű ez a mese, mind látványban mind történetben.

 
Puncs   2019. 03. 08.

Teljesen kitűnik a többi mese közül. Talán a Ghibli stúdió legjobb filmje. Szürreális fantázia, mesés színvilág jellemzi. A figurák nagyon szerethetőek benne, főleg a kis szenek. Nagyon jó és eredeti történet de, inkább felnőtteknek szól, mint gyerekeknek, viszont a lényeget a japánkultúra ismerete nélkül is lehet érteni. Hayao Miyazaki minden filmje mestermunka, habár én elfogult vagyok vele szembe.


 
indingo   2017. 11. 02.

Imádom a japán kultúrát, bár a mesékért nem vagyok annyira oda. Nem feltétlenül gyerekeknek való történet, sokszor kicsit félelmetes és erőszakos.

 
dulkap   2017. 07. 17.

Technikailag kétségkívül hibátlan. Gyönyörű rajzok, bár pár karakter azért eléggé le volt butítva. A történet is érdekes, bár engem nem tudott megragadni, különös Chihiro kettős személyisége, aki egyik percben még neurotikusan sipákol és remeg, aztán hirtelen talpraesett, aki mindent átlát és megold. De megértem egyébként a film népszerűségét, mert látványos és különleges, csak nálam nem működött most annyira.

 
Deku   2017. 07. 11.

Bitang izgalmas sztorija van Chihiro-nak. Végig fenn tudja tartani a kíváncsiságát a nézőnek és ez az ami ennyire szerethetővé teszi. Elképesztő és lenyűgöző volt, ez a történet.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 25.

Aranyos meg szép mese bár az én ízlésemnek kicsit nyakatekert és túl funkcionális. Nem ismerem a japán istenségeket így nem is tudom elképzelni hogyan is nézhetnek ki így nem bíráskodhatok a paca és a szőrmók, az óriásbaba és a ráncos folyóisten kinézete felett sem. Érdekes mindenesetre az a jellemfejlődés ami Chihiron megy végbe. az elején gy hisztis türelmetlen kislány a végére pedig érik a gondolkodása és rájön hogy nem ő a világ közepe. A mesébe nem illő egyetlen dolog a gyerekek "szerelme" .

 
Thibo84   2016. 06. 26.

Akik szeretik az animékat, azoknak kötelező.

 
NGN   2020. 01. 16.

Zseniális történetvezetés és a hangulat ami árad a meséből magával ragadó. Miyazaki mester legjobbja én szerintem.

 
beero88   2015. 12. 12.

Nagyon kedveltem ezt a filmet. Kiváló a szereposztás, amiért nagyon örültem is. Ezen felül látvány világ és a zenék is fantasztikusak a filmben. Sztoriról már nem is ejtenék túl sok szót szerintem érdemes megnéznie bárkinek ezt a filmet.

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

Nagyon érdekes történet. A néző figyelmét száz százalékig fenntartja a film folyamán. Érdekes volt látni egy ilyen sötét és mégis valóságban gyökerező anime rajzfilmet. Hasonló történethet eddig még nem volt szerencsém. Ajánlom mindenkinek. Nagyon jó.

 
TomÁcs   2018. 04. 26.

Inkább a felnőtt korosztály számára készült mese. Sok erőszakosé s felkavaró jelenet van benne. Érdekes történet, örültem, hogy megnéztem, adott valami plusszat.

 
VvV   2016. 05. 11.

Különleges mese, érdekes történettel. Néhol picit félelmetes, nem igazán való kis gyerekeknek. Először amikor hallottam az 'eltörjem a karocskádat' mondatot, hát nem hittem a fülemnek.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

Az első Hayao Miyazaki-s anime mese volt, amit megnézettek velem, és nem bántam meg. Nagyon érdekes volt a szellemvilág bemutatása, és a kislány, Chiro jellemfejlődése a mese során. A látvány meg elképesztő, olykor ijesztő lehet egy gyermek számára, de ez még belefér. A zene is tökéletesen passzol.

 
Bazzzsi   2017. 10. 20.

Jó kis japán mese,amit az tesz izgalmassá, hogy teljesen más, mint a tengeren túli társai. Érdekes és sokszor félelmetes történet, furcsa karakterek és figurák.

 
harnas1207   2018. 11. 26.

Kicsit értetlenül álltam az alkotás előtt. Rengetegen dicsérték, felnőtt emberek, hogy a kedvenc animáció mozijuk. Valójában ez egy mese, méghozzá egy tanmese a kis gyerekeknek. Eltúlzott karakterek, melyek a rendező többi történetében is újra és újra feltűnnek más néven és alakban Talán ha nem úgy állok hozzá, hogy egy felnőttek számára is élvezhető egész estés történetet kapok, akkor több csillagot érdemelt volna.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

H. Miyazaki egyik legjobb műve. A japán anime előtt le kell borulni, mert csinálnak nagyon jókat, melyek sajnos nem jutnak el kis hazánkba. Chihiro mindenképp egy kiemelkedő alkotás és tisztelet övezi bárhol is vetítik. Ajánlom mindnekinek :)

 
Lonka   2017. 07. 31.

Imádom a japán vonatkozású mesefilmeket is ez is nagyon tetszett. megmaradt az eltörjem a karocskádat mondat. Picit agresszív, lehet, hogy gyereknek nem a legjobb választás.

 
Timcsi   2019. 03. 20.

Szép, tanulságos és tartalmas mese, csak ajánlani tudom, már csak a különleges képi világa miatt is.

 
Greeta   2017. 12. 13.

Nagyon furcsa kis ázsiai mese. Nem túl kedvesek a szereplők és a története is misztikus. A látványra sokat adtak az látszik. Nekem tetszett, érdemes adni neki egy esélyt.

 
NorbiP   2017. 03. 12.

Én tényleg nem vagyok oda az animékért, de ez hihetetlenül jóra sikerült. Kifejezetten jól néz ki az animálás, és tartalmilag is kifogástalan. Aki nem szereti az animéket az ezt nézze meg.

 
Csillagpor   2018. 10. 21.

Nem rajongok túlzottan az anime mesékért és sorozatokért, de a Chihiro még engem is levett a lábamról. Gyönyörű fantáziadús és látványos világot teremtett. Kezdem érteni miért rajonganak ennyien Hayao Miyazaki filmjeiért.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

Miyazaki mestermű Emellett mostanában felkerült több Ghibli film is, nagyon köszönöm és ajánlanám gyerkőcös családoknak pl. Kiki - A boszorkányfutár és Totoro - A varázserdő titka, ami viszont nagyon porrá zúz az a Szentjánosbogarak sírja...de ez is tökéletes. ...tudnám sorolni a filmeket, hisz a 80as évektől készíti a Ghibli Studio ezeket a remekműveket mondhatnám és mondom is, generációs csodák...hol van ezekhez képest egy minden nap ismételhető és másolható és ..felejthető hmmm mondjuk amerikai akciófilm... .. persze, nem is hasonlítható össze és ennek örülök és elnézést mindenkitől.

 
czigler.nora   2017. 08. 15.

Nem szeretem az animéket, de ez a darab kétségkívül zseniális. A sztori, a hangulata, a szereplők..a rajz nem igazán tetszett, de ez műfaji sajátosság, tudom.

 
vivikejencikelara   2017. 05. 30.

Kisebb koromban mikor néztem mindig féltem ettől és az ehhez hasonló meséktől, valószínűleg a szellemek és a boszorkányok miatt, de most felnőttként nagyon szeretem nézni és egy különleges világba visz el.

 
lauralaura   2019. 02. 06.

Egyik kedvenc animációs filmem. Miyazaki egy Isten. Olyan kevés ázsiai filmet nézünk, ezért néhol nagyon furán tudnak hatni, pedig érdemes!!

 
ellcrys89   2016. 02. 08.

Ezt az anime-t csak imádni tudom. Igazán kellemes hangvételű és nem érzem, hogy laposodna a történet. Isteniek a párbeszédek és szerintem bármikor letudnék ülni elé hogy végig nézzem.

 
Vadgazda   2016. 05. 21.

Érdekes. Furcsa megrajzolással, aurópai ember szemének először szokatlan volt. De mind a sztorija mind a kivitelezés nagyon szerethető lesz az első pár perc után. Fantázia dús és egy teljesen új aspektus, érdemes megnézni.

 
Mithrel   2019. 02. 21.

Egyszerre tüneményes és komor film, olyan történettel, ami megfogja a nézőt. Minden tekintetben nagyon jól sikerült: a szereplők, a sztori, a látvány - nem hiába lett világhírű, ahogy a stúdió sem.

 
norbi0102   2016. 02. 10.

A japán anime előtt le kell borulni, mert csinálnak nagyon jókat, melyek sajnos nem jutnak el kis hazánkba. Chihiro mindenképp egy kiemelkedő alkotás és tisztelet övezi bárhol is vetítik

 
goat2000   2016. 11. 15.

Ez egy nagyon szép japán mese. A történet furcsa, de elgondolkodtató. A főszereplő sorsa izgalmas kalandok között dől el egy varázslatos, misztikus világban.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.