Chihiro szellemországban

Sen to Chihiro no kamikakushi

2017.10.22 veresszsoltika

Aranyos, animációs kissé misztikus, családi film, szerethető karakterekkel, történettel. Látványvilágát tekintve tökéletes élményt nyújt, érdemes rá időt szánni .

2016.07.29 Homer

Meseszép az egész mese minden tekintetben. Rendkívül misztikus az egész világ ahova a kislány a családja miatt véletlenül belekeveredik. Érdekes, hogy mik történnek vele miközben csupán a szüleit próbálja megmenteni. Sok aranyos szereplő is van benne.

2015.06.02 sonyxxx

Nagyon nagy mestermű, egy igazi japán animáció, ami egészen más mint az amerikaiak. Különleges stílusú, ami vegyíti a nyugati és keleti kultúrákat. Ez egy tényleg mesés, varázslatos történet, ami nagyon magával tudja ragadni a nézőt a hangulatával.

2016.07.22 K.bogi

Nem igazán szeretem az anime rajzfilmeket. Nem szeretem az ilyen furcsa stílusú animációs filmeket de ez valamiért megtetszett. Tud ez a rendező valamit. Izgalmas, színes, változatos és a főszereplő kislányt nagyon jól átgondolták. De főleg felnőtteknek fog tetszeni.

2016.08.24 Emma109

Érdekesek ezek a japán mesék, ha nem is tudom hogy az, de ránézek a karakterekre és egyből rávágja az ember, hogy japán. Nem igazán gyerekeknek való szerintem.

2015.05.06 bambula

Soha nem néztem még ehhez hasonló rajzfilmet és azóta sem mert valahogy nem az én világom a távol-kelet, de ez nagyon megmaradt és sokszor eszembe jut. Inkább felnőtt mese. Biztosan érdemes utánanézni a karakterek mögötti tartalomnak, sokat hozzáadhat.

2016.07.30 Kardos

Gyönyörű az animációja a mesének, de a szellemvilág és a második valóság nekem kicsit túl szürreálisra sikerült. Ahogy a belső vágyaik kivetülnek a szülőkre, vagy amitől éppen retteg valamelyik szereplő. Sok helyen rémisztő is, de a vége zseniális egyszerűen.

2016.07.26 Karolyka

Az anime sorozatokat mindig szerettem így eléggé nyilvánvaló hogy ehhez a rendező nevéhez fémjelzett filmet megnéztem és szeretem. Rendkívül egyéni a stílusa és eszes, fantáziadús az egész történet. Inkább felnőttebbeknek szól ez a mese szerintem.

2020.07.11 HADNAGY

Look!

Minden képkockája tanít valamire. Egyáltalán nem egy közhelyes Japán anime-ről van szó. Ez egy mestermű!

2016.09.13 Miss_Murder

Tanulságos mese gyerek, felnőtt számára egyaránt. Nem rajongok a japán mesékért, de a Chihiro Szellemországban nálam abszolút favorit. Bemutatja a felnőttek "gyengeségét" és a gyermekek "felnőtté válását". Csodálatosan lettek a karakterek megalkotva,... Több

Hayao Miyazaki-tól nekem ez a kedvenc anime filmem :) Nem mindennapi világot mutat be az író, a szellemek országát és nem is akárhol :D Egy fürdőben XD Nagyon, de nagyon szívemhez kötődött ez az anime :3 Ezt láttam elsőnek és ez is maradt a favourite.

2017.05.22 NLHF

Nagyon régen láttam ezt a mesét, de a mai napig emlékszem, hogy ki voltam akadva, hogy még szép, hogy elfelejtik a nevüket. Hogy lehet megjegyezni azt, hogy Nigihayami Kohaku Nushi??? Egyébként egész jó mese :)

2017.10.13 Bogii

Remek látványvilág, lenyűgöző történet. Nem csak egyszer nézős film és bárkinek bátran ajánlom.

2018.05.07 Sólyom.Pocok

Miyazaki azért sikeres nyugaton, mert nem az a tipikus ázsiai alkotó, hanem létrehozott egy afféle crossover stílust. Ennek köszönhetően Chihiro is nagyon élvezhető, érthető, látványos és mégis különleges film lett. Kiváló és mindenkinek ajánlott (oké, a kisgyerekeknek annyira nem, előtte azért nézzen rá a szülő) :)