Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87

A vándorló palota (2004)

Hauru no ugoku shiro
Filmadatlap
 
28
Szereplők
37
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Japán anime filmek kiemelkedő alkotása. Megállja a helyét minden korosztály előtt. Igazi csemege a filmkedvelők számára.

 
Deku   2017. 07. 08.

Az anime szeretőinek ez a darab egy percig sem lesz csalódás. Aki pedig most akar belevágni ebbe a világba az sem kell kételkedjen afelől, hogy ez a neki való darab.


 
gondi94   2018. 03. 29.

A tökéletes animációs mozi, mondom ezt úgy hogy sosem volt ez a műfaj a kedvenceim között. A Ghibli stúdió remekművei, főleg Hayao Miyazaki munkássága szerény véleményem szerint vitathatatlan. Gyerekeknek szerintem nehéz lesz megérteni viszont, aki felnőtt fejjel ül neki az csalódni nem fog. Minden egyes képkocka igazi csoda, a karakterek szimpatikusak, a történet "varázslatos", mégis kegyetlenül emberi. Emberi kapcsolatok, emberi érzelmek és emberi gyarlóság a film igazi szereplői. Ilyen eredeti történetet nem gyakran láthatunk, sőt sajnos sok évig nem is fogunk. Ahhoz, hogy ilyet láthassunk olyan befogadó közeg kell és olyan filmgyártás ami neki megy annak, amit a sok zombi akar és saját ízlése szerint alkot.

 
nanita95   2018. 11. 23.

sokkal jobban tetszett mint a Chihiro szellemországban. Sokkal jobban tetszett mivel meg volt az értelme és sokkal jobban kirajzolódtak a rajzfilm mozgatórugójaként funkciónáló részek. Drámai és hangulatos volt. Egy hamisíthatatlan romantikus történet rajzfilm verzióban.

 
harnas1207   2018. 12. 10.

Ez volt a második Miyazaki alkotás amit láttam, és a második leggyengébb is. Igaz ezeknek az animeknek van egy sajátos stílusa, ami csak egy bizonyos kört tud lekötni, de én ebben nem tartozom bele. Egyedül a háború megjelenítése volt az ami igazán hatásos volt, főleg egy mese szintjén, ahogy az átváltozott varázsló az egyre csökkenő ereje ellenére felszáll és harcol.

 

A film Diana Wynne Jones nagysikerű, azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett )
 

Christian Bale nagyon szerette a rendező korábbi, Chihiro szellemországban (2001) című filmjét, így azonnal igent mondott a felkérésre.

(hp )
 

Sophie városát a franciaországi Colmarról mintázták.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.