Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

A vándorló palota (2004)

Hauru no ugoku shiro
Filmadatlap
 
28
Szereplők
42
Vélemények
70
Képek
1
Videók

Galéria (70)

Videók (1)

 
Melinda   2021. 02. 11.

legújabb vélemény

1

Zseniális mese, kétszer is megnéztem néhány nap leforgása alatt. Annyira egyedi, lebilincselő a történet, és olyan mély érzelmeket közvetít anélkül, hogy az ember arcába tolná a nyilvánvalót, hogy még így egy hónappal a megnézése után is a hatása ala... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

4

Japán anime filmek kiemelkedő alkotása. Megállja a helyét minden korosztály előtt. Igazi csemege a filmkedvelők számára.

 
Puncs   2019. 03. 08.

0

Nagyszerű anime! Nagyon jól össze van rakva. A zenéje is annyira szép. Rengetegszer láttam már, egyszerűen imádom. Ez is, akárcsak a többi anime a felnőtteket célozza meg, nem a gyerekeket. Ha minden igaz, akkor ami folyik, az a második világháború a... több»

 
Yosihiro   2015. 04. 25.

0

Hibátlan anime ! csodálatos alkotás. Aki szereti a rajzfilmeket és bele szeretne kóstolni az animék világába ezzzel a művel kezdje szerintem hiszen ebben minden benne van. Nem fog csalódni :) Üdv Yosihiró

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Az anime szeretőinek ez a darab egy percig sem lesz csalódás. Aki pedig most akar belevágni ebbe a világba az sem kell kételkedjen afelől, hogy ez a neki való darab.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 23.

0

sokkal jobban tetszett mint a Chihiro szellemországban. Sokkal jobban tetszett mivel meg volt az értelme és sokkal jobban kirajzolódtak a rajzfilm mozgatórugójaként funkciónáló részek. Drámai és hangulatos volt. Egy hamisíthatatlan romantikus történet rajzfilm verzióban.

 
Teemeah   2020. 02. 28.

1
Nagy kedvenc

Nem vagyok egy nagy animerajongó, viszonylag kevés animét néztem eddig. A vándorló palotát azután néztem meg, hogy elolvastam az eredeti regényt, ami alapján készült (Howl's Moving Castle), és mert a regény nagyon tetszett, gondoltam megpróbálkozom a rajzfilmmel is. Valóban zseniális, gyönyörűen megrajzolva és teljesen leköti az embert. Többször nézős.

A film összbevétele 236 212 992 dollár volt (imdb.com).

 

A 2006-os Akadémia-díjon a legjobb animációs film kategóriában jelölték.

(Thibo84)
 

Diane Wynne Jones regényében Markl karakterét Michaelnek nevezik.

(Thibo84)
 

A film egy pillanatra bemutatja Christian Bale különös morgását, amelyet később a Batman: Kezdődikben (2005) használ. A felvétel alatt Bruce Wayne/Batman szerepére készül.

(Thibo84)
 

A regényben Sophie-nak két nővére van. A második Martha, akit boszorkányok tanítványának küldtek, de egy varázslattal megváltoztatta megjelenését, és átváltozott Lettie-vé, hogy pékségben dolgozhasson. Tehát amikor Sophie a film elején meglátogatja "Lettie" -t, valójában Marthának kellett volna ott lennie álruhában. Martha az a karakter is, akibe Markl beleszeret a könyvben. A filmben Marthát említik, mondván, hogy Howl megette a szívét, de Sophie nővéreként nem említik.

(Thibo84)
 

A japán változatban Chieko Baishô játssza mind a fiatal, mind az idős Sophie-t, míg az angol szinkronban Emily Mortimer (magyarnál: Mezei Kitty) mint fiatal Sophie, és Jean Simmons (magyarnál: Illyés Mari) mint az idős Sophie jelenik meg.

(Thibo84)