Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
87

A vándorló palota (2004)

Hauru no ugoku shiro
Filmadatlap
 
28
Szereplők
41
Vélemények
60
Képek
1
Videók
 
TB   2020. 02. 28.

legújabb vélemény

Nagy kedvenc

Nem vagyok egy nagy animerajongó, viszonylag kevés animét néztem eddig. A vándorló palotát azután néztem meg, hogy elolvastam az eredeti regényt, ami alapján készült (Howl's Moving Castle), és mert a regény nagyon tetszett, gondoltam megpróbálkozom a rajzfilmmel is. Valóban zseniális, gyönyörűen megrajzolva és teljesen leköti az embert. Többször nézős.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Japán anime filmek kiemelkedő alkotása. Megállja a helyét minden korosztály előtt. Igazi csemege a filmkedvelők számára.


 
Puncs   2019. 03. 08.

Nagyszerű anime! Nagyon jól össze van rakva. A zenéje is annyira szép. Rengetegszer láttam már, egyszerűen imádom. Ez is, akárcsak a többi anime a felnőtteket célozza meg, nem a gyerekeket. Ha minden igaz, akkor ami folyik, az a második világháború alternatív változata, de a középpontban nem a háború, hanem a szerelem áll. Az európai felfogáshoz kicsit elvont, de mindenféleképpen elgondolkodtató. Aki szereti a Ghibli studio meséit, annak ez nagyon fog tetszeni.

 
Deku   2017. 07. 08.

Az anime szeretőinek ez a darab egy percig sem lesz csalódás. Aki pedig most akar belevágni ebbe a világba az sem kell kételkedjen afelől, hogy ez a neki való darab.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 23.

sokkal jobban tetszett mint a Chihiro szellemországban. Sokkal jobban tetszett mivel meg volt az értelme és sokkal jobban kirajzolódtak a rajzfilm mozgatórugójaként funkciónáló részek. Drámai és hangulatos volt. Egy hamisíthatatlan romantikus történet rajzfilm verzióban.

A film összbevétele 236 212 992 dollár volt (imdb.com).

 

A 2006-os Akadémia-díjon a legjobb animációs film kategóriában jelölték.

(Thibo84)
 

Diane Wynne Jones regényében Markl karakterét Michaelnek nevezik.

(Thibo84)
 

A film egy pillanatra bemutatja Christian Bale különös morgását, amelyet később a Batman: Kezdődikben (2005) használ. A felvétel alatt Bruce Wayne/Batman szerepére készül.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.