Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87%

A vándorló palota (2004)

Hauru no ugoku shiro
Filmadatlap
 
28
Szereplők
41
Vélemények
60
Képek
1
Videók
 
Teemeah   2020. 02. 28.

legújabb vélemény

0
Nagy kedvenc

Nem vagyok egy nagy animerajongó, viszonylag kevés animét néztem eddig. A vándorló palotát azután néztem meg, hogy elolvastam az eredeti regényt, ami alapján készült (Howl's Moving Castle), és mert a regény nagyon tetszett, gondoltam megpróbálkozom a rajzfilmmel is. Valóban zseniális, gyönyörűen megrajzolva és teljesen leköti az embert. Többször nézős.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

3

Japán anime filmek kiemelkedő alkotása. Megállja a helyét minden korosztály előtt. Igazi csemege a filmkedvelők számára.


 
Puncs   2019. 03. 08.

0

Nagyszerű anime! Nagyon jól össze van rakva. A zenéje is annyira szép. Rengetegszer láttam már, egyszerűen imádom. Ez is, akárcsak a többi anime a felnőtteket célozza meg, nem a gyerekeket. Ha minden igaz, akkor ami folyik, az a második világháború a... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Az anime szeretőinek ez a darab egy percig sem lesz csalódás. Aki pedig most akar belevágni ebbe a világba az sem kell kételkedjen afelől, hogy ez a neki való darab.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 23.

0

sokkal jobban tetszett mint a Chihiro szellemországban. Sokkal jobban tetszett mivel meg volt az értelme és sokkal jobban kirajzolódtak a rajzfilm mozgatórugójaként funkciónáló részek. Drámai és hangulatos volt. Egy hamisíthatatlan romantikus történet rajzfilm verzióban.

 
gondi94   2018. 03. 29.

0

A tökéletes animációs mozi, mondom ezt úgy hogy sosem volt ez a műfaj a kedvenceim között. A Ghibli stúdió remekművei, főleg Hayao Miyazaki munkássága szerény véleményem szerint vitathatatlan. Gyerekeknek szerintem nehéz lesz megérteni viszont, aki f... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

0

Nagyon szép mese. Hayao Miyazaki legjobb filmje szerintem. Gyönyörű és egyedi szerelmi történet. Sofi küzdelme és kitartása a mesében nagyon tetszett, és, hogy végül egymásba szeretnek, az csak hab a tortán. Kalcifer, a tűzdémonnak nagyon édes beszólásokat adtak. Ő volt a fő humorforrás.

Galéria (60)

Videók (1)

A film összbevétele 236 212 992 dollár volt (imdb.com).

 

A 2006-os Akadémia-díjon a legjobb animációs film kategóriában jelölték.

(Thibo84)
 

Diane Wynne Jones regényében Markl karakterét Michaelnek nevezik.

(Thibo84)
 

A film egy pillanatra bemutatja Christian Bale különös morgását, amelyet később a Batman: Kezdődikben (2005) használ. A felvétel alatt Bruce Wayne/Batman szerepére készül.

(Thibo84)
 

A regényben Sophie-nak két nővére van. A második Martha, akit boszorkányok tanítványának küldtek, de egy varázslattal megváltoztatta megjelenését, és átváltozott Lettie-vé, hogy pékségben dolgozhasson. Tehát amikor Sophie a film elején meglátogatja "Lettie" -t, valójában Marthának kellett volna ott lennie álruhában. Martha az a karakter is, akibe Markl beleszeret a könyvben. A filmben Marthát említik, mondván, hogy Howl megette a szívét, de Sophie nővéreként nem említik.

(Thibo84)
 

A japán változatban Chieko Baishô játssza mind a fiatal, mind az idős Sophie-t, míg az angol szinkronban Emily Mortimer (magyarnál: Mezei Kitty) mint fiatal Sophie, és Jean Simmons (magyarnál: Illyés Mari) mint az idős Sophie jelenik meg.

(Thibo84)
 

A film alapjául szolgáló regényben a fekete ajtó valójában portál Howl szülőföldjére, amely jelen időben és dimenzióban Walesben található. Christian Bale, Walesből származik.

(Thibo84)
 

Állítólag Lauren Bacall egy feliratos vetítésen New Yorkban tréfásan megkérdezte Hayao Miyazakit, hogy házas-e.

(Thibo84)
 

Noha a filmet 2005. szeptember 23-án nem adták le az Egyesült Királyságban, Hayao Miyazaki rendező személyesen utazott Angliába 2004 nyarán, hogy privát vetítést tartson Diana Wynne Jonesnak.

(Thibo84)
 

A film Diana Wynne Jones nagysikerű, azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Christian Bale nagyon szerette a rendező korábbi, Chihiro szellemországban (2001) című filmjét, így azonnal igent mondott a felkérésre.

(hp )