Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Mirai - Lány a jövőből (2018)

Mirai no Mirai
Filmadatlap
 
24
Szereplők
6
Vélemények
38
Képek
8
Videók

Galéria (38)

Videók (8)

 
Norbert93   2020. 04. 15.

legújabb vélemény

0
Újabb Netflix anime

Nagyon gyenge volt, egészestés japán animációs film létére nulla mondanivalóval rendelkezett, emellett unalmas volt, tartalmatlan és érdektelen. A drámai vonal kiindulópontjának szánt "irigykedő és elhanyagolt nagytestvér" leginkább idegesítő és fárasztó volt. Az előzetes és leírás alapján sokkal többet vártam volna.

 
Attila G.   2019. 06. 21.

a nap véleménye

0
Kököjszi és bobojsza újragondolva

Az elmúlt csaknem 20 évben nálam amolyan hagyománnyá vált, hogy amikor tudok, Szilveszter napján megnézek egy filmet moziban, hogy adjon egy amolyan alaphangulatot a következő évhez. Azután, hogy ezt a japán rajzfilmes műfajt immár felnőtt fejjel sik... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2019. 11. 04.

0
Szörnyű

Általában a japán rajzfilmek mély tartalommal vannak megáldva és megnyerik a nézőket. ezért néztük meg, de ritka unalmas volt és jelentéktelen. Az egész arról szólt, hogy a kisfiú egy kistestvért kap Mirait, akit nem tud elfogadni és később megjelenik a felnőtt Mirai, aki különböző élethelyzetekbe sodorja a kisfiút a házuk udvarán. Például a kutyájuk is emberré válik játék közben, vagy meglátogatják a háborús hős nagypapát gondolatban.

 
Hajrakte   2019. 01. 05.

0

Kellemes kis film volt, jól szórakoztam rajta, a végére kissé leült de ígyis nagyon szórakoztató alkotás, bátran ajánlom !

 
Lallancs   2020. 04. 14.

0

Nem tudom...nekem nem igazán jött be eleinte ez a gyermeteg hangnem, amit eszközként használta a készítők arra, hogy jobban beleélhessem magam. Nekem ettől épphogy jobban eltávolodott a történet, és egy kissé jellegtelenné, bizonyos ponton már-már id... több»

 
Zoltán   2020. 04. 13.

0

Nem tudtam egyből rácsatlakozni a film hangulatára, nagyon egyedi ebből a szempontból. Viszont annyira jól meg van írva, és annyira szívhez szóló ez a történet, hogy még mindig gombóc gyűlik a torkomban, ha néhány igazán karakteres jelenetre gondolok. Ezért jár az öt csillag!

A film összbevétele 28 756 961 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 814 179 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 715 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az animációs filmet a Sydney-i Filmfesztiválon is bemutatták 2018. júniusában.

(hp)
 

A rendező, Mamoru Hosoda a saját lányáról nevezte el Mirai karakterét.

(hp)
 

A filmben látható családi házat egy japán építész, Makoto Tanijiri tervezte.

(hp)
 

Mamoru Hosoda rendező egy interjúban elárulta, hogy a filmes részben saját gyermekkora inspirálta.

(hp)
 

A Mirai az első japán egészestés animációs film, melynek a Cannes-i Filmfesztiválon volt a világpremierje.

(hp)
 
Az új Miyazakiként emlegetett Mamoru Hosoda legújabb animációs filmje ezúttal igazi családi mozinak ígérkezik. Akár kis- vagy nagytestvérként, akár leendő, vagy már gyakorló szülőként, sőt nagyszülőként, mindenki megtalálhatja ebben a történetben azt a szerepet, amihez kapcsolódni tud. Hiszen nem csak a négyéves kisfiú, Kun nagytestvérré válásának gondjait és örömeit követhetjük nyomon, hanem az egész család múltja és jövője is megelevenedik és hatással lesz a jelenre. több»
 
Nicsak, ki beszél — arcod, amikor a most született kishúgod meglátogat a jövőből. több»
 
A Mirai – Lány a jövőből, egy igen nehéz témát ad át olyan könnyedén, mint ahogy egy kisgyerek emelkedik el a földről és szeli át a kék eget, amíg a fantázia szárnyalását fel nem váltja a felnőtt lét súlyos racionalitása. több»