Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A kis herceg (2015)

The Little Prince
Filmadatlap
 
29
Szereplők
35
Vélemények
36
Képek
5
Videók

Galéria (36)

Videók (5)

 
G.Noir   2021. 04. 17.

legújabb vélemény

0

Számomra pozitív csalódás volt a film. Nagyon tetszett, hogy nemcsak adaptálja az eredeti történetet, hanem annak szellemisége nyomán tovább mer haladni. Ezzel nemcsak megadja a tiszteletet a könyvnek, hanem értő módon építkezik is rá. A készítők rés... több»

 
dulkap   2017. 02. 17.

0

Az ember mindig fél, mikor egy klasszikus művet újra feldolgoznak. Szerencsére egy nagyon jól sikerült és szerethető filmet csináltak a készítők, amiben jól ötvözik a két animációs technikát.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című művén alapuló animációs film mind mondanivalójában, mind grafikájában egy jól sikerült mű.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Gondoltam belefogok ebbe a mesébe de sajnos nem tetszett, maga a rajzolása és a párbeszédek nem tudtak meggyőzni. Érződött, hogy francia filmet látok és emiatt nem jött át.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 25.

0

Messza sz egyik legjobb animáció az elmúlt 5 évből ha nem régebbről. E az a mese amire azt mondom hogy igen kötelező leültetni a gyereketeket elé, hogy megnézze. Van tanulsága, életszaga és emellett nagyon édes kis mese. Nem veszi szóról szóra alapul... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 19.

0

Nagyon csodaszép animáció. A kisherceg modernkori feldolgozása ami nagyon jól sikerült . csak ajánlani tudom mindenkinek! Üdv Yosi

 
MP170506   2019. 03. 12.

0

Nem a legjobban sikerült ez az adoptáció, sokkal többet vártam egy ilyen remek mű feldolgozásából. A karakterek aranyosak, szórakoztatóak, de hiányérzetem maradt a végére.

A film összbevétele 97 571 250 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 81 686 757 forintot termelt.

 

77,5 millió dolláros költségből jött létre.

(Mavil)
 

James Franco és Rachel McAdams korábban játszottak már együtt az Every Thing Will Be Fine (2015) c. filmben.

(Mavil)
 

Jeff Bridges [Iron-Man], Rachel McAdams [Doctor Strange], Paul Rudd [Ant-Man] Benicio del Toro [Guardians Of The Galaxy] mindannyian játszottak már Marvel filmben.

(Mavil)
 

Marion Cotillard és Rachel McAdams korábban együtt szerepeltek már a Midnight Paris (2011) c. filmben.

(Mavil)
 

Marion Cotillard (a rózsa) és Mackenzie Foy (a kislány) korábban mind a ketten szerepeltek már Christopher Nolan filmben. Cotillard az Eredetben (2010) és A sötét lovag: Felemelkedés (2012) c. filmben, míg Foy a Csillagok közöttben (2014).

(Mavil)
 
Kockázatos vállalás volt, de sikerült: A kis herceg új animációs feldolgozása épp olyan érzékeny, emberi, elgondolkodtató felnőttmese lett, mint az eredetije. több»
 
Hozzánk is elérkezett hát Antoine de Saint-Exupéry varázslatos meséje, melyen generációk sora nőtt fel. A mesét nézve elmondhatjuk: a kis herceg nem csak a rókáját – de minket is megszelídített, és csak azt tudjuk tanácsolni: ti is hagyjátok magatokat, nem bánjátok meg…… több»
 
Manapság az ember kellő gyanakvással kíséri minden klasszikus irodalmi mű modern adaptációját, különösen, ha továbbgondolásról, ne adj Isten, folytatásról van szó, mivel általában ezek a próbálkozások igen ritkán tudnak felnőni az eredeti műalkotás színvonalához. több»