Mindenkit bedarált Az éhezők viadala utolsó részeA kép forrása: Lionsgate

Nem talált kihívóra Az éhezők viadala befejező része, a Spectre a második, A kis herceg továbbra is dobogós!

A hétvégénAz éhezők viadala: A kiválasztott - 2. részvel véget ért a Jennifer Lawrence nevével fémjelzett franchise. A Francis Lawrence rendezésében készült film magabiztosan szerezte meg az első helyet a toplistán. A produkcióra 105 ezer hazai néző 151 millió forint értékben váltott jegyet. Premierjének harmadik hetére jócskán visszaestek Sam Mendes vegyes kritikai fogadtatású új Bond-filmjének, a 007 Spectre - A Fantom visszatér bevételei, de még ez is elég volt ahhoz, hogy megőrizze dobogós helyezését, és magyarországi bevételei átlépjék a 300 millió forintot. Továbbra is kimagasló teljesítményt nyújt  A kis herceg, melyre újabb 9 ezer néző volt kíváncsi. Az animációs film már három hete kirobbanthatatlan az élmezőnyből.

Ami a premierfilmeket illeti, az említetten kívül csak a Blinky Bill: A film és az Apák és lányaik fért fel a legjobban teljesítő produkciók hétvégi toplistájára. Míg előbbi a hatodik, utóbbi a nyolcadik helyet szerezte meg. A mindössze hat moziban vetített leleplező dokumentumfilm, a Szcientológia, avagy a hit börtöne 530 ezer forintot termelt, a Tökmag és Gázolaj - Vakáció négy keréken, valamint az Új esély című filmekről nem érkeztek adatok. 

A Top10-es listában a Spectre-n kívül további két olyan film is van, melynek hazai bevételei meghaladták a 300 millió forintot. A negyedik helyen végzett Hotel Transylvania 2 – Ahol még mindig szörnyen jó 350 milliónál jár, míg a Mentőexpedíció a hétvégére már 405 milliót kaszált. Bár csak a tizedik, szintén említésre méltó A kezdő teljesítménye, mely már 9 hete ott szerepel a legnézettebb filmek listáján. 

A tengerentúlon sem okozott csalódást Az éhezők viadala záróepizódja, és a maga 101 millió dolláros bevételeivel magasan kiemelkedett a mezőnyből. A Spectre a második, míg a hamarosan nálunk is bemutatásra kerülő Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts Film film harcolta ki magának. A negyedik helyet nyitott Seth Rogen új vígjátéka, a The Night Before, az ötödik helyen pedig az előzetesen az év thrillerének kikiáltott remake, a Szemekbe zárt titkok végzett.

A teljes hétvégi bevételi listát ide kattintva találjátok.

Ezen a héten sem maradhat el a játék. Ha szeretnél mozijegyet nyerni, töltsd ki új kvízünket az Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. részével kapcsolatban.