Steven Spielberg sem bírt Az éhezők viadalávalA kép forrása: Walt Disney Pictures

Továbbra sem talált kihívóra Az éhezők viadala befejező része, a Kémek hídja a második, a Spectre továbbra is dobogós!

Bár az elmúlt hétvégéhez képest jócskán visszaestek a bevételei, a Jennifer Lawrence nevével fémjelzett Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész magabiztosan végzett a hétvégi toplista élén. A Francis Lawrence rendezésében készült filmre 45 ezer néző 67 millió forint értékben váltott jegyet. A produkció másfél héttel a premierje után csak hazánkban 258 millió forintot kaszált. A második helyet Steven Spielberg és Tom Hanks negyedik közös filmje, az elsöprő pozitív kritikai fogadtatásban részesült Kémek hídja szerezte meg, melyre 30 ezer hazai néző volt kíváncsi. Sam Mendes vegyes kritikai fogadtatású új Bond-filmje, a 007 Spectre - A Fantom visszatér egy helyet visszacsúszva a dobogó harmadik fokát szerezte meg A kis herceg előtt, mely négy héttel a premierjét követően csúszott le először a dobogóról.

A hétvége folyamán nem szerepeltek túl erősen a premierfilmek, ugyanis a Kémek hídján kívül egy új produkció sem fért fel a hétvége legnézettebb filmjeinek listájára. Az éjszakám a nappalod (31 mozi) 2 milliós, a sztárparádéval érkező feminista mozgalomról szóló A szüfrazsett (22 mozi) 3 milliós bevételre tett szert, míg az Újra együtt című filmről nem érkeztek adatok. 

Nem mehetünk el szó nélkül Anne Hathaway és Robert De Niro vígjátéka, A kezdő mellett, mely tíz (!) héttel a bemutatását követően is ott van az élmezőnyben, akárcsak a ma 78. születésnapját ünneplő Ridley Scott sikerfilmje, a Mentőexpedíció. Míg előbbi a nyolcadik, utóbbi a tizedik helyen végzett.  

A tengerentúlon szintén Az éhezők viadala záróepizódja végzett az élen, összbevételei már meghaladják a 440 millió dollárt. A második helyen a maga 39 milliójával a Pixar új sikerfilmje, a hamarosan nálunk is debütáló Dínó tesó végzett. Szintén figyelemre méltó a Sylvester Stallone Rocky-spinoffja, a Creed: Apollo fia, mely a kiváló kritikák mellé a nézői elégedettséget is be tudta húzni. A produkcióra 30 millió dollárt értékben vásároltak jegyet az észak-amerikai nézők. Jó ideig úgy volt, hogy a filmet hazánkban is be fogják mutatni, azonban a forgalmazó végül mégsem vállalta be a bokszdrámát. Nagyot bukott ellenben Daniel Radcliffe és James McAvoy fanatasyje, a Victor Frankenstein, mely mindössze 2,35 millióval zárta a hétvégét

A teljes hétvégi bevételi listát ide kattintva találjátok.

Ezen a héten sem maradhat el a játék. Ha szeretnél mozijegyet nyerni, töltsd ki új kvízünket a Kémek hídja kapcsán!