Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Victor Frankenstein (2015)

Victor Frankenstein
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
17
Képek
7
Videók
Victor Frankenstein

Galéria (17)

Daniel Radcliffe
James McAvoy
Andrew Scott
James McAvoy
Daniel Radcliffe
James McAvoy
Daniel Radcliffe
James McAvoy
James McAvoy
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
James McAvoy
Daniel Radcliffe
James McAvoy
Daniel Radcliffe
Andrew Scott
James McAvoy
Daniel Radcliffe
Jessica Brown Findlay
James McAvoy
James McAvoy
Daniel Radcliffe
Jessica Brown Findlay
James McAvoy

Videók (7)

 
Eastern79   2021. 10. 31.

legújabb vélemény

1
Bizarr feldolgozás

Mary Shelley klasszikusát gyakran magyarázták félre, mégpedig a pocsék feldolgozások miatt, ugyanis sokszor a szörnyet hívták Frankeinsteinnek, annyira összekutyulták az egyébként romantikus történetet. Hála az égnek jelen esetben próbálták tartani az eredeti sztori szellemiségét, tehát a hangsúly Victor Frankenstein (James McAvoy), és a hozzá hasonlóan briliáns elmével megáldott asszisztense, Igor Strausman (Daniel Radcliffe) barátságát helyezi előtérbe, illetve az ő motivációjukat, a szerelmet és a lelki terhek alóli szabadulást. McAvoy zseniális, mint mindig, lubickol a szerepben és a testnedvekben is, ugyanis bizarr képsorokból nincs hiány. Daniel Radcliffe is ismét bebizonyította, hogy a Harry Potter után is van élet, bár a frizurája az egyik legnagyobb sokk, amit a film okozott. A látványvilág pazar, a kosztümök nemkülönben, az effektek is jól belesimulnak az összképbe, de valami miatt mégsem áll össze kerek egésszé. Hangulatos, látványos, tisztességes iparos munka, de nem váltja meg a világot.

 
indingo   2017. 04. 18.

0

A hangulata az ami igazán megfogja az embert. James McAvoy az egyik kedvenc színészem, úgyhogy nem hagyhattam ki a filmet. A történet első fele kifejezetten izgalmas, utána picit leült a sztori.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 22.

0

Egy,számomra semmitmondó,és teljesen felesleges remake,amit ráadásul elég unalmasra csináltak.Talán az utolsó 15 perc,ami adott valamit,de az is elég kevés.A képi világ okés,de a színész casting megbukott.

 
dulkap   2017. 06. 15.

0

A színészek jók, a teremtmény jól néz ki, de igazából semmi különleges nincs benne és a tisztes iparosmunkát is csak alulról súrolja.

 
rbernadett   2016. 03. 23.

0

Valahogy én ennek a filmnek azt a címet adtam volna, hogy "Sok hűhó semmiért". Nagyon gyenge és annyira felesleges feldolgozás, sajnos semmit nem ad hozzá az eredeti történethez.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nekem végül is tetszett itt ne feledjük,hogy nem a nagy szörny a lényeg hanem a fiatal Frankeisten és Igor nem mindennapi barátsága. A végén,már csak csattanóként helyezték bele a nagy szörnyet a lényeg mégsem ő.

 
Bazzzsi   2017. 11. 22.

0

Én szeretem az ilyen elvont, picit sötét hangulatú filmeket. Adtak a látványra is nekem tetszett. Történetben lehetett volna kicsit furfangosabb, de az eredeti sztorit is jól adta.

A film összbevétele 34 227 298 dollár volt (imdb.com).

 

A korábbi Frankenstein-filmekkel ellentétben most először ismerhetjük meg a történetet a doktor asszisztenségnek, Igor Strausman szemszögéből. Nem mellesleg Igor karaktere nem szerepelt a Frankenstein szerzője, Mary Shelley regényében.

(hp)
 

A filmben hárman is játszanak a BBC népszerű, Sherlock című sorozatából. Név szerint: Andrew Scott (Moriarty), Mark Gatiss (Mycroft Holmes), Louise Brealey (Molly Hooper). Sőt, a rendező, Paul McGuigan rendezte a Sherlock 4 epizódját is, így már jól ismerte a színészeket.

(hp)
 

A filmet eredetileg Shawn Levy rendezte volna, azonban visszalépett a produkciótól.

(hp)
 

A Victor Frankenstein forgatása 2013. november 25-én kezdődött meg az Egyesült Királyságban, és 2014. március 20-án ért véget.

(hp)
 

A film anyagi bukás lett, ugyanis összbevételei alig haladták meg a 32 milliót, míg a büdzséje 40 millió dollárra rúgott.

(hp)
 
Ismerős név, ismerős történet az Isten szerepét betölteni akaró őrült tudósról, Victor Frankensteinről, aki a semmiből teremt életet. 6/10 több»