Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
64%

Victor Frankenstein (2015)

Victor Frankenstein
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
17
Képek
7
Videók
Victor Frankenstein
 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 22.

legújabb vélemény

0

Egy,számomra semmitmondó,és teljesen felesleges remake,amit ráadásul elég unalmasra csináltak.Talán az utolsó 15 perc,ami adott valamit,de az is elég kevés.A képi világ okés,de a színész casting megbukott.

 
indingo   2017. 04. 18.

0

A hangulata az ami igazán megfogja az embert. James McAvoy az egyik kedvenc színészem, úgyhogy nem hagyhattam ki a filmet. A történet első fele kifejezetten izgalmas, utána picit leült a sztori.


 
dulkap   2017. 06. 15.

0

A színészek jók, a teremtmény jól néz ki, de igazából semmi különleges nincs benne és a tisztes iparosmunkát is csak alulról súrolja.

 
rbernadett   2016. 03. 23.

0

Valahogy én ennek a filmnek azt a címet adtam volna, hogy "Sok hűhó semmiért". Nagyon gyenge és annyira felesleges feldolgozás, sajnos semmit nem ad hozzá az eredeti történethez.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nekem végül is tetszett itt ne feledjük,hogy nem a nagy szörny a lényeg hanem a fiatal Frankeisten és Igor nem mindennapi barátsága. A végén,már csak csattanóként helyezték bele a nagy szörnyet a lényeg mégsem ő.

 
Bazzzsi   2017. 11. 22.

0

Én szeretem az ilyen elvont, picit sötét hangulatú filmeket. Adtak a látványra is nekem tetszett. Történetben lehetett volna kicsit furfangosabb, de az eredeti sztorit is jól adta.

 
Lonka   2017. 07. 29.

0

Meglepően jól indult a sztori, felkelti a néző figyelmét. A kosztümök, a színek és a hangulat nagyi passzolt a filmhez, utána kicsit leült, de azért még így is egy erős közepes filmet kaptunk.

Galéria (17)

Daniel Radcliffe
James McAvoy
Andrew Scott
James McAvoy
Daniel Radcliffe
James McAvoy
Daniel Radcliffe
James McAvoy
James McAvoy
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
James McAvoy
Daniel Radcliffe
James McAvoy
Daniel Radcliffe
Andrew Scott
James McAvoy
Daniel Radcliffe
Jessica Brown Findlay
James McAvoy
James McAvoy
Daniel Radcliffe
Jessica Brown Findlay
James McAvoy

Videók (7)

A film összbevétele 34 227 298 dollár volt (imdb.com).

 

A korábbi Frankenstein-filmekkel ellentétben most először ismerhetjük meg a történetet a doktor asszisztenségnek, Igor Strausman szemszögéből. Nem mellesleg Igor karaktere nem szerepelt a Frankenstein szerzője, Mary Shelley regényében.

(hp)
 

A filmben hárman is játszanak a BBC népszerű, Sherlock című sorozatából. Név szerint: Andrew Scott (Moriarty), Mark Gatiss (Mycroft Holmes), Louise Brealey (Molly Hooper). Sőt, a rendező, Paul McGuigan rendezte a Sherlock 4 epizódját is, így már jól ismerte a színészeket.

(hp)
 

A filmet eredetileg Shawn Levy rendezte volna, azonban visszalépett a produkciótól.

(hp)
 

A Victor Frankenstein forgatása 2013. november 25-én kezdődött meg az Egyesült Királyságban, és 2014. március 20-án ért véget.

(hp)
 

A film anyagi bukás lett, ugyanis összbevételei alig haladták meg a 32 milliót, míg a büdzséje 40 millió dollárra rúgott.

(hp)
 

A filmet meglehetősen negatívan fogadták a kritikusok. A RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 124 szemlézett írást követően mindössze 24 százalékon áll (2017. június).

(hp)
 
Egy újabb Shelly adaptáció, ami ezúttal nem tesz hozzá a jól ismert történethez, bár Daniel Radcliffe és James McAvoy párosa jól működik. 5,7/10
 
A legfontosabb, és amit azt hiszem, elfelejtettek az alkotók az az, hogy Frankenstein története alapvetően kevésbé drámai és kevésbé nevezhető érzelmesnek a nagy melák szörny nélkül, aki lassan ébredő tudattal csoszog és hörög és morog és akinek szerelmi szála a Frankenstein menyasszonyában ezerszeresen átélhetőbb, mint Radcliffe karakterének e filmben látható epekedése partnernője iránt. 50/100
 
Ismerős név, ismerős történet az Isten szerepét betölteni akaró őrült tudósról, Victor Frankensteinről, aki a semmiből teremt életet. 6/10 több»