Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Frankenstein (1994)

Frankenstein
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
Márton   2018. 11. 12.

legújabb vélemény

0
Minden idők egyik legismertebb szörnye, Frankeinstein

Talán minden idők egyik legismertebb szörnye Frankenstein volt (illetve a Teremtménye), számomra legalább annyira összetett filmtörténelmi személy mint mondjuk Drakula! Az 1994-ben készült feldolgozás tudta a legjobban visszaadni azt a fajta élményt ... teljes kritika»

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Hát amolyan is-is film lett mert nem egyértelmű dolog, de leginkább közepes film. Nekem kissé esetlennek tűnt a történet emiatt mondhatom, hogy nem volt olyan túlzottan tökéletes.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 23.

0

H.B.Carter és De Niro tette a dolgát,és ebben a műfajban is letettek valamit az asztalra. Nézhető film készült Kenneth Branagh műhelyében... Képi világa rendben van,és a színészek is elhitetik velem,hogy Frankeinstein él!Köszönöm!

 
Zsombi   2016. 06. 13.

0

Nagyon jó feldolgozás, minden karaktere szépen kidolgozott és abszolút nézhető. Sajnos a regényt még nem volt szerencsém olvasni, de a film szerintem kárpótolt érte. De Niro ellenállhatatlanul undi...

 
RókaÚr   2015. 10. 09.

0

Nem tudom készül, készült-e valaha ennél jobb Frankenstein feldolgozás. És most nem szeretném megsérteni a fekete-fehér klasszikust...se.

A film összbevétele 112 006 296 dollár volt (imdb.com).

 

A film egyik forgatókönyvírója Frank Darabont több interjúban kihangsúlyozta nemtetszését, a film megrendezésével kapcsolatban!

(Márton)
 

Sean Conneryt felkérték Professor Waldman szerepére.

(rbernadett)
 

Miután Francis Ford Coppola egy nyers változatát látta a filmnek, ragaszkodott hozzá, hogy az első fél órát vágják meg. Miután Kenneth Branagh ellent mondott neki, Coppola nyilvánosan kritizálta a végeredményt.

(rbernadett)
 

Willem Dafoe-nek felajánlották Victor Frankenstein szerepét.

(rbernadett)
 

Kate Winsletet is meghallgatták Elizabeth szerepére, de végül Helena Bonham Carter kapta a szerepet. Viszont Kenneth Branagh annyira le volt nyűgözve a teljesítményétől, hogy felajánlotta neki Ophelia szerepét a rendezésével készült 1996-os Hamletben.

(rbernadett)