Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
39
Képek
6
Videók
A szüfrazsett
 
Artemisia   2018. 02. 07.

legújabb vélemény

A film egy újabb érv a szüfrazsett-mozgalom dicsérete mellett. Szórakoztató-alkotásként is csak jót lehet mondani róla, hiszen feszült cselekményvezetés mellett mélyen szántó érzelmeket, erőteljes drámai elemeket ad át egy megható, érdekfeszítő történetbe ágyazva. De dokumentum-filmként is értelmezhető, hű korrajzot ad és betekintést nyújt a szüfrazsettek világába, zseniálisan bemutatja a nehézségeket, amiket ki kellett állniuk, láthatjuk a titkos gyűléseiket, felszín alatti szerveződésüket, összehangolt, briliánsan kitervelt akcióikat. De az igazi zsenialitása abban rejlik,hogy ezeken túlmutatva a bátorságot, a büszkeséget, az elhivatottságot ,a szenvedélyt is láttatja velünk, amivel küzdöttek ezek a hétköznapi hősök.Roppant inspiráló,tettre buzdító film, szerintem minden nőnek látnia kellene.

 
Berto49   2017. 07. 30.

Minden megértésem és sajnálatom a filmen ábrázolt hölgyeknek, mert szörnyű sorsuk volt, de valahogy nagyon sablonosnak éreztem a történetük vászonra vitelét. Olvastam a mozgalom egyik vezéralakjának, Emmeline Pankhurst rövid életrajzát, megdöbbentő, hogy testvérek milyen különböző életutat jártak be. A film kapcsán azon gondolkoztam el, hogy az iszlám állam (direkt kis betű!) a sariával ilyen sorba döntené a lányokat asszonyokat. Ezt tényleg mindenáron meg kell akadályozni!


 
vargaeszter82@freemail.hu   2015. 11. 18.

Érzelmileg megfogó történelmi dráma érdekes témával. Remek rendezés és színészi alakításban is hozza a színvonalat. Magával ragadott és igazi élményt nyújtott a film.

 
Ercsi   2016. 11. 25.

Igazán érdekes darab A szüfrazsett és a dolog érdekességét tovább fokozza, hogy női rendező készített ez alkalommal filmet a nőkről, elsősorban a nőknek. De ettől még egy férfi is jól szórakozhat rajta.

 
T.Andras   2017. 08. 27.

Akit érdekelnek a hasonló témájú filmek, azoknak biztosan tetszeni fog A szüfrazsett. Szerintem remekül összerakott alkotás, korrekt adatokkal, valós helyzetekkel. Tetszett.

Anne-Marie Duff
Carey Mulligan
Helena Bonham Carter
Carey Mulligan
Anne-Marie Duff
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Meryl Streep
Carey Mulligan
Helena Bonham Carter
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Ben Whishaw
Brendan Gleeson
Carey Mulligan
Ben Whishaw
Meryl Streep
Helena Bonham Carter
Helena Bonham Carter
Carey Mulligan
Helena Bonham Carter
Anne-Marie Duff
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Anne-Marie Duff
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Amy Ryan
Amy Ryan
Michael Kelly
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Meryl Streep
Carey Mulligan
 
Nem könnyű és szórakoztató film tehát a Szüfrazsett, de annál fontosabb és értékesebb, amit minden nőnek és férfinak meg kellene néznie – együtt. több»
 
Nem kapunk hatalmas drámai fordulatokat, de néhány szívet-tépő jelenet képes átsegíteni az amúgy olykor unalomba fulladó részeket. De A szüfrazsett egy olyan film, ami a mozitermet végignézve látszólag nőknek szól, de valójában nőkről szól és mindenkinek ajánlott a témakör mivolta miatt. több»
 
A szüfrazsett címéhez hűen harcos dédanyáinknak állít emléket, avagy konyhától a közéletig. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»

A film összbevétele 16 002 420 dollár volt (imdb.com).

 

A film főhősét alakító Carey Mulligan az Elle magazinnak adott interjújában elmondta, hogy meglátása szerint az elmúlt száz évben a női egyenjogúságot illetően nem sok előrelépést történt. "Férfiaknak nem szoktuk mondani, hogy nahát, milyen erős férfit játszottál. Az, hogy csodaszámba megy, ha sikerül felmutatni egy erős nőt, szerintem kész őrület. Én is főleg olyan szerepajánlatokat kapok, ahol valakinek a feleségét vagy a barátnőjét kellene eljátszani. Ez engem nem érdekel: én a főhős akarok lenni!" A női egyenjogúság mellett az utóbbi időkben olyan sztárok emelték fel a hangjukat, mint Patricia Arquette, Maggie Gyllenhaal, Jessica Chastain vagy George Clooney. (forrás: UIP)

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.