Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
63

Egy nemzet születése (2016)

The Birth of a Nation
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
25
Képek
8
Videók
 
hsanya182   2018. 11. 21.

legújabb vélemény

Megható dráma, a rabszolgaság fellázadásáról. A "Rettenthetetlen" film jutott róla eszembe, ott is hasonló a lázadás menete, elég brutális gyilkolások, harag kifejezésének durva módjai, egyszóval simán nézhető. A film elején betekinthetünk a rabszolgák mindennapos életébe, hogyan bántak velük, milyen egyenlőtlen bánásmódban részesültek, és miképp kompenzálják ezt az elnyomást.

 
MMcFly2015   2017. 06. 16.

Mostanában nagy divat lett a rabszolgasággal foglalkozó film, ami itt balszerencsés, mert konkrétan semmi újat nem tud mutatni elődeinél. A történet kicsit ,,Spartacusos": az elnyomásból felkeléssé fajuló rabszolga történet. Nekem ebben a filmben jobban tetszett, a felkeléshez vezető út, mint maga a lázadás. Utóbbit kicsit összecsapottnak éreztem. Kegyetlenül bemutatja a hamis vallási rendszert, és a rabszolga sorsot, viszont egy karakter sem nő úgy az emberhez, mint a 12 év rabszolgaságban. A dráma jelen van, csak sajnos egyfajta hiányérzettel együtt. A főszereplő nem tudta teljesen átadni azt fájdalmat, amit kellett volna, és a romantikát is kár volt ekkora mértékbe belecsempészni. Egy igaz történeten alapuló drámának - amerikai történelmi filmnek elment, de rabszolgasorsról az elmúlt években láttunk jobbat is, nem ezt ajánlanám elsőnek.


 
berryy   2017. 05. 27.

Nem tudtam átérezni, beleélni magam. A főszereplő se volt igazán szimpatikus, bocsánat, de kisgyerekként sem. Erőltetett volt szerintem is.

 
pi   2016. 09. 22.

...szerintem olyan szörnyen erőltetetten akarja az elismerést és az odafigyelést ezaz alkotás, hogy az már kicsit kínos. Szerintem ez az egyetlen hibája.

 
quentin   2016. 08. 03.

Egy újabb film a témában, a sok közül ez egy egészen jól sikerült darab, köszönhetően elsősorban a főhősnek, és a sok akciójelenetnek.

A film összbevétele 16 779 212 dollár volt (imdb.com).

 

Norman Jewison 1969-ben már próbált összehozni egy filmet Nat Turner-ről, de neki végül nem sikerült.

(dulkap)
 

Nate Parker már 2009-ben elkezdett írni egy filmet Nat Turner történetéről.

(dulkap)
 

A forgatás 27 napig tartott a Georgia állambeli Savannah-ban.

(dulkap)
 

A rendező Nate Parker 100,000$ saját pénz is belefektetett a filmbe.

(dulkap)
 

A film nemzetközi forgalmazásának a jogait Fox Searchlight Pictures vette meg 17,5M $-ért, ami rekordot jelent a Sundance Film Festival történelmében.

(dulkap)
 
Egy könnyen emészthető, korrekt, öncélú maníroktól mentes feldolgozása a rabszolgasorsnak. És egy szerencsésebb csillagzat alatt erről is beszélhettünk volna a filmmel a kapcsolatban.
7/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.