Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

12 év rabszolgaság (2013)

12 Years a Slave
Filmadatlap
 
30
Szereplők
82
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Michael Fassbender
Chiwetel Ejiofor
Lupita Nyong'o
Alfre Woodard

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2022. 10. 24.

legújabb vélemény

2
Egy soha el nem felejthető kor!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rengeteg ilyen, és effajta mozit láttam már, de ez egy újabb gyöngyszem, amit nem érdemes kihagyni. Lássuk! Amit a színesbőrű brit rendező ( Steve McQueen ) elénk tár, az állítólag ténylegesen és valójában megtörtént: az 1840-es években egy szabadon ... teljes kritika»

1
 
Deku   2017. 07. 18.

1

Attól függetlenül, hogy másabb az ízlésem ez az film nagyszerű. A hangulatvétele ellenére szerintem fantasztikusan bemutatja azt a régi kort és annak minden nehézségeit.

 
Artemisia   2017. 12. 19.

4

Elgondolkodtató,lírai hangvételű film. Anélkül érzékelteti a rabszolgaság intézményének kegyetlenségét és helytelenségét, hogy csöpögésbe vagy melodrámába fordulna. Solomon inspiráló ember, hiszen nem csak kibírta és túlélte a kálváriáját, hanem erős... több»

 
Crystaldeer   2020. 12. 21.

1

Zseniális alkotás, hűen bemutatja az 1800-as évek Amerikájának legnagyobb társadalmi nézeteltérését és a feketék rabszolgasorsát. Magával ragadó, elgondolkodtató. Szem nem marad szárazon.

 
Berto49   2018. 04. 21.

0

Sokáig nem akartam megnézni ezt a filmet, aztán mégis rászántam magam, de nem bántam meg! Felháborító és ugyanakkor elgondolkoztató, hogy az emberiség történetében szinte csak ilyen szörnyű igazságtalanságok és bűnük fordultak/nak elő. A film a maga ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 14.

0

Kemény történet a múltból. Megindítja az embert a történet. Nincs benne túl sok érzelgés és így nem megy az ember agyára. Szerintem elég komoly a színészek játéka mindenki lelkiismeretesen odatette magát és hát megvan az eredménye hiszen több oscar-t is magáénak tudhat a produkció.

 
citizenfour99   2016. 03. 15.

1

Kétségkívül egy remek alkotás, ami megható, és sajnos megtörtént. Han Zimmer zenéitől bekell valljam néha a falra mászok. Solomon nagyszerű alakítás nyujtott, de azert a jo oreg Fassbender-t is megkell említeni, mert igen psichopata volt a filmben. K... több»

A film összbevétele 187 733 202 dollár volt (imdb.com).

 

A Bass-t alakító Brad Pitt eredetileg Michael Fassbender szerepét akarta, de végül meggondolta magát.

(Thibo84 )
 

A Steven Schneider által szerkesztett lista "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalnál", rajta szerepel.

(Thibo84 )
 

A forgatókönyv egyik első változatát Steve McQueen és John Ridley írta.

(Thibo84 )
 

Vera Farmigát us meghallatták Epps úrnő szerepére, ám Sarah Paulson mellett döntöttek. Farmiga elismerte, hogy nagyon akarta a szerepet, de örült Paulson sikerének.

(Thibo84 )
 

Olaszországban a film plakátjain Brad Pitt és Michael Fassbender szerepelt a vezető színész, Chiwetel Ejiofor helyett. Amikor a média megtudta a történetet, sok szervezet és más források is megvitatták a "rasszista" plakátokat, ám a stúdió elmagyarázta, hogy Pitt és Fassbender Olaszországban ismertebbek, mint Ejiofor.

(Thibo84 )
 
Mindent összevetve a 12 év rabszolgaság egy meglehetősen kemény témájú, remekül kivitelezett alkotás. több»