Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
30
Szereplők
79
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 07. 18.

Attól függetlenül, hogy másabb az ízlésem ez az film nagyszerű. A hangulatvétele ellenére szerintem fantasztikusan bemutatja azt a régi kort és annak minden nehézségeit.

 
citizenfour99   2016. 03. 15.

Kétségkívül egy remek alkotás, ami megható, és sajnos megtörtént. Han Zimmer zenéitől bekell valljam néha a falra mászok. Solomon nagyszerű alakítás nyujtott, de azert a jo oreg Fassbender-t is megkell említeni, mert igen psichopata volt a filmben. Kétszer eliérzékenyültem és az mindenképp pozitivum egy filmnel. Ajanlom barkinek aki nem kőből van s nem rasszista.


 
Berto49   2018. 04. 21.

Sokáig nem akartam megnézni ezt a filmet, aztán mégis rászántam magam, de nem bántam meg! Felháborító és ugyanakkor elgondolkoztató, hogy az emberiség történetében szinte csak ilyen szörnyű igazságtalanságok és bűnük fordultak/nak elő. A film a maga hosszú játékidejével egy percig sem volt unalmas, a színészek ragyogó munkát végeztek. Két színész különösen nagyot alakított: Chiwetel Ejiofor Solomon/Platt szerepében és Lupita Nyong'o Patsey alakjának megformálásában. Rengetegen dicsérik Michael Fassbendert, (azóta az egyik kedvencemmé avanzsált!) én őt nem találtam különösen zseniálisnak, mert az őrült szerepéhez szerintem nem kell a szokásosnál nagyobb tehetség. A rendező arcképe alapján érthető a téma iránti érdeklődése. Előző két filmje (Éhség, Szégyentelen) nem tetszett, de van ilyen. Ezt viszont beraktam a gyűjteményem Oscar mappájába.

 
MP170506   2017. 07. 10.

Igen, néhol tényleg vontatott, lassú cselekményű film. De szerintem ennek ellenére is egy zseniális alkotás, ami nagyon megrázó és drámai.

 
hsanya182   2015. 05. 05.

Nekem az egyszernézős kategória, kicsit vontatott, néha az az érzésem volt, hogy sok perc telik el érték nélkül, lehetne rövidebb a film pl... De jólsikerült drámai alkotás, szívszorító történet a kitartásról, a küzdelemről és a reményről. Nagyon jól érzékelteti a rabszolgatartás mindkét oldalát.

Michael Fassbender
Chiwetel Ejiofor
Lupita Nyong'o
Alfre Woodard
 
Mindent összevetve a 12 év rabszolgaság egy meglehetősen kemény témájú, remekül kivitelezett alkotás. több»
 

187,7 millió dollár a film összbevétele.

(LionelMessi10)
 

22 millió dollárból készült el a film.

(LionelMessi10)
 

A magyarra le nem fordított memoárnak nem ez az első adaptációja, 1984-ben már készült belőle egy tévéfilm.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.