Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
30
Szereplők
80
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
elekm90   2020. 04. 12.

legújabb vélemény

Vannak erős jelenetek a filmben, de túlértékeltnek tartom, engem untatott, ráadásul olykor kissé hatásvadász is volt. Michael Fassbender és Lupita Nyong'o alakítása remek és technikailag a rendezéssel sincsa baj, de Steve McQueen-nek inkább a korábbi filmjei vonalára kellene visszatérnie.

 
Artemisia   2017. 12. 19.

Elgondolkodtató,lírai hangvételű film. Anélkül érzékelteti a rabszolgaság intézményének kegyetlenségét és helytelenségét, hogy csöpögésbe vagy melodrámába fordulna. Solomon inspiráló ember, hiszen nem csak kibírta és túlélte a kálváriáját, hanem erős és bizakodó ia maradt.A film autentikusan adja vissza az embertelen körülmények között is reménykedő, tevékeny Solomon életérzését. A színészi játékok is sokat dobnak rajta.


 
Deku   2017. 07. 18.

Attól függetlenül, hogy másabb az ízlésem ez az film nagyszerű. A hangulatvétele ellenére szerintem fantasztikusan bemutatja azt a régi kort és annak minden nehézségeit.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 14.

Kemény történet a múltból. Megindítja az embert a történet. Nincs benne túl sok érzelgés és így nem megy az ember agyára. Szerintem elég komoly a színészek játéka mindenki lelkiismeretesen odatette magát és hát megvan az eredménye hiszen több oscar-t is magáénak tudhat a produkció.

 
citizenfour99   2016. 03. 15.

Kétségkívül egy remek alkotás, ami megható, és sajnos megtörtént. Han Zimmer zenéitől bekell valljam néha a falra mászok. Solomon nagyszerű alakítás nyujtott, de azert a jo oreg Fassbender-t is megkell említeni, mert igen psichopata volt a filmben. Kétszer eliérzékenyültem és az mindenképp pozitivum egy filmnel. Ajanlom barkinek aki nem kőből van s nem rasszista.

Michael Fassbender
Chiwetel Ejiofor
Lupita Nyong'o
Alfre Woodard
 
Mindent összevetve a 12 év rabszolgaság egy meglehetősen kemény témájú, remekül kivitelezett alkotás. több»

A film összbevétele 187 733 202 dollár volt (imdb.com).

 

A Bass-t alakító Brad Pitt eredetileg Michael Fassbender szerepét akarta, de végül meggondolta magát.

(Thibo84)
 

A Steven Schneider által szerkesztett lista "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalnál", rajta szerepel.

(Thibo84)
 

A forgatókönyv egyik első változatát Steve McQueen és John Ridley írta.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.