Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
66
Filmadatlap
 
47
Szereplők
2
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 03.

Az Olivér és társai a Disney-stúdió egyik elfeledett rajzfilmje, amelyre nem tudom miért szolgált rá. Egyrészt van annyira cuki, mint a stúdió más filmjei, jó karakterekkel, jó zenével operál, ráadásul olyan témákat boncolgat (kitaszítottság, barátság, az otthon megtalálása), amelyek fontosak, s mindezt oly módon közli, hogy a gyerekek nemcsak szórakozni tudnak rajta, de akár a fantáziájukat is beindíthatja. Az már csak hab a tortán, hogy az állatkarakterek (élükön Olivérrel) nagyon szerethetők. Adódhat a kérdés, hogy akkor hol lehet a probléma, miért nem lett olyan ismert ez a mese, mint az egy évvel későbbi A kis hableány, vagy a korábbi A dzsungel könyve? Bár az állati karakterek tényleg jók, ügyesen kidolgozottak (és persze rendkívül kedvesek), ugyanakkor az emberi karakterek nagyon egysíkúak (a gonosz, aki nagyon gonosz, valamint a jószándékú, de szerencsétlen segítő) egyedül a kislány kap érdemi mélységet, ami nagyon is jót tesz a filmnek. Az akciójelenetek helyenként a szürrealitásba mentek át, még akkor is, ha egy meséről van szó (főleg a filmvégi üldözős jelenetnél éreztem, hogy mintha elgurult volna kissé a gyógyszer). Szóval hiába a jó téma, az érdekes (állat)karakterek, a cukiságfaktor pedig az egekben, azért a történetvezetésben akad egy-két olyan apróság, amire azt mondom, hogy ez már azért egy kicsit túlzás. Mindenesetre a macsek tényleg aranyos, macskás, kisgyermekes családnak pedig szinte kötelező megnézni.

 
one1970   2015. 07. 26.

Nagyon vicces film, szeretem az ilyen kalandos rajzfilmeket... Családban mindenki szereti, 10 éves rokonom odáig meg vissza van ezért a filmért :D Szerintem is jó :)

 

Ez volt az első olyan Disney-film, amely termékmegjelenítést tartalmazott. Több mint 30 cég neve jelent meg a nagyvárosi jelenetnél, így többek között a Kodak, a McDonald's, a Sony és a Yamaha. A McDonald's még reklámkampányt is indított, amelyet a film ihletett, így karácsony tájékán a film karaktereiről mintázott ujjbábokat kaptak a gyerekek a Happy Meal menüjükhöz.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A történet Charles Dickens regényén, a Twist Oliver-en alapszik, annyi változtatással, hogy az eredeti mű a 19. század Londonjában játszódik, addig a mese a megjelenésével azonos időben, 1988-ban játszódik, New Yorkban.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az Olivér és társai bár 1988-ban jelent meg, videókazettán csupán 1996-ban láthatta a közönség.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.