Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
23
Szereplők
16
Vélemények
11
Képek
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 04.

Hát nem is értem, hogy hogy fordulhatott elő, hogy én ezt a mesét még nem láttam eddig. Vannak benne macskák (nem is kevés) és Párizsban játszódik a történet, ennél több nekem nem is nagyon kell. Többszörös macskatulajdonos révén kissé elfogult vagyok, de szerintem ez egy elképesztően aranyos történet. Nem mai darab, de talán ez még az előnyére is válik, hiszen a kézzel rajzolt figurák valami gyönyörűek. A cicák mozdulatai és gesztusai nagyon valósághűek lettek (ezt teljes bizonyossággal mondhatom). Nagyon viccesek a beszédes nevek (LibAbigél és LibAmélia vagy éppen Thomas O'Pamacska) és az is betalált, ahogy a szinkronos verzióban az állatok viccelődnek a hozzájuk fűződő magyar szólásokkal és közmondásokkal (pl. Itt van a kuyta elásva, Megpróbálok egérutat nyerni., Ennyi sétálástól lúdtalpam lesz stb.) A történet lehet kissé butácska, de ahogy olvastam még valóság alapja is van, így megbocsájtjuk neki és hallottunk már olyat többször is, hogy egy magányos, gazdag idős ember az állataira hagyja a vagyonát, ami lehet talán kissé túlzás, de az bizonyos, hogy ezek a kis háziállatok rengeteg szeretetet képesek adni, így minden törődést megérdemelnek. Most, hogy láttam a mesét, azt hiszem a cukiság-mérő nálam az egekben szárnyal :)

 
Deku   2017. 08. 30.

Bőven azt mondhatom erre a filmre, hogy remekül egyben van. Leginkább azért kedveltem mert elég jó egy szimpla szórakozáshoz, egy nagyon laza filmezésre. Nekem ez a lazaság itt bejött.


 
babsy88   2016. 08. 06.

Nagyon szeretem ezt a filmet, nagyon aranyosak a kiscicák, végig izgalmas, vicces, még a dalocskák is jók benne.Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 19.

Annak ellenére, hogy nekem gyerekként is túlságosan szelíd és egyszerű mesefilm volt, mégis ajánlom és jó véleménnyel vagyok róla. Fontos, hogy ilyen szép mesefilmek is készüljenek.

 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

Az egyik kedvenc mesefilmem gyerekkoromból, amit felnőtt fejjel is élvezet megnézni. A dalok nagyon hangulatosak és szép a történet is. A szinkronhangok is jók. :)

 

Az utolsó film amiben Eric Larson supervising animátorként dolgozott.

(magyaristvan)
 

A film magyarországi premierje 24 évvel az amerikai bemuatót után, 1994-ben volt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sicc-Vicc figuráját magáról Luis Armstrong-ról mintázták, bár ő nem tudott részt venni a film készítésében a betegsége miatt.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.