Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Macskarisztokraták (1970)

The AristoCats
Filmadatlap
 
33
Szereplők
21
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Timon   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

0

Azon kevés régi Disney mese,amely megvan nekünk VHS-en.Először könyvben olvastam el a történet egy viszonylag rövidített változatát,majd megnéztem anno,és ma is körülbelül úgy megmaradt bennem.Az aranyos macskák,a helyszínek megalkotása,az éneklések,és a szinkronhangok imádnivalóak. 10/10

 
indingo   2019. 05. 14.

0

Imádtam ezt a mesét. Amúgy is macskamániás vagyok, úgyhogy nálam betalált. Helyes a története, a mondanivalója. A kis vörös cica volt a kedvencem.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 04.

0

Hát nem is értem, hogy hogy fordulhatott elő, hogy én ezt a mesét még nem láttam eddig. Vannak benne macskák (nem is kevés) és Párizsban játszódik a történet, ennél több nekem nem is nagyon kell. Többszörös macskatulajdonos révén kissé elfogult vagyo... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Bőven azt mondhatom erre a filmre, hogy remekül egyben van. Leginkább azért kedveltem mert elég jó egy szimpla szórakozáshoz, egy nagyon laza filmezésre. Nekem ez a lazaság itt bejött.

 
Thibo84   2019. 05. 08.

0

Egy aranyos és humoros rajzfilm, kivált képen a kóbor macska bandát csípem benne a legjobban.

 
babsy88   2016. 08. 06.

0

Nagyon szeretem ezt a filmet, nagyon aranyosak a kiscicák, végig izgalmas, vicces, még a dalocskák is jók benne.Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
TomÁcs   2019. 10. 15.

0

A dalok verhetetlenek. A mese nagyon kedvelhető, nem erőszakos, szépek a karakterek.

Galéria (11)

Videók (1)

A film összbevétele 37 675 257 dollár volt (imdb.com).

 

Eva Gabor első Disney filmje.

(Thibo84)
 

Bill Thompson utolsó filmje. A kiadása után kevesebb, mint egy évvel hunyt el.

(Thibo84)
 

, az orosz macska hangja több Disneyland látványosságban énekelt, mint például a Karib-tenger kalózai, vagy az Elvarázsolt kastély.

(Thibo84)
 

A kínai macska (Paul Winchell) által énekelt "Everybody Wanna To Be a Cat" sorokat később politikailag helytelennek tartották és eltávolították a filmből. Az otthoni kiadásokból azonban nem vágták ki.

(Thibo84)
 

Toulouse és Berlioz két híres francia művészről kapta a nevét. Henri de Toulouse-Lautrec festő és illusztrátor, míg Hector Berlioz zeneszerző volt.

(Thibo84)
 

A libatestvéreket, Abigaile-t és Ameliat Carole Shelley és Monica Evans szólaltatják meg, akik ugyanolyan csípős nővéreket játszottak – Cecily és Gwendolyn – a Furcsa pár (1968) című filmben.

(Thibo84)
 

A kutyák, Napoleon és Lafayette mindketten híres francia emberekről kapták a nevüket. Bonaparte Napóleon Franciaország császára volt, aki Európa nagy részét meghódította. Marquis De Lafayette pedig francia arisztokrata, katonatiszt és politikus, aki az amerikai forradalom idején segített az amerikaiaknak.

(Thibo84)
 

Az utolsó film amiben Eric Larson supervising animátorként dolgozott.

(magyaristvan)
 

A film magyarországi premierje 24 évvel az amerikai bemuatót után, 1994-ben volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sicc-Vicc figuráját magáról Luis Armstrongról mintázták, bár ő nem tudott részt venni a film készítésében a betegsége miatt.

(ArpiHajdu és Réci)