Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
86

Macskarisztokraták

(The AristoCats)
 
ArpiHajdu és Réci  2017. 02. 04.

Hát nem is értem, hogy hogy fordulhatott elő, hogy én ezt a mesét még nem láttam eddig. Vannak benne macskák (nem is kevés) és Párizsban játszódik a történet, ennél több nekem nem is nagyon kell. Többszörös macskatulajdonos révén kissé elfogult vagyok, de szerintem ez egy elképesztően aranyos történet. Nem mai darab, de talán ez még az előnyére is válik, hiszen a kézzel rajzolt figurák valami gyönyörűek. A cicák mozdulatai és gesztusai nagyon valósághűek lettek (ezt teljes bizonyossággal mondhatom). Nagyon viccesek a beszédes nevek (LibAbigél és LibAmélia vagy éppen Thomas O'Pamacska) és az is betalált, ahogy a szinkronos verzióban az állatok viccelődnek a hozzájuk fűződő magyar szólásokkal és közmondásokkal (pl. Itt van a kuyta elásva, Megpróbálok egérutat nyerni., Ennyi sétálástól lúdtalpam lesz stb.) A történet lehet kissé butácska, de ahogy olvastam még valóság alapja is van, így megbocsájtjuk neki és hallottunk már olyat többször is, hogy egy magányos, gazdag idős ember az állataira hagyja a vagyonát, ami lehet talán kissé túlzás, de az bizonyos, hogy ezek a kis háziállatok rengeteg szeretetet képesek adni, így minden törődést megérdemelnek. Most, hogy láttam a mesét, azt hiszem a cukiság-mérő nálam az egekben szárnyal :)

 
Deku  2017. 08. 30.

Bőven azt mondhatom erre a filmre, hogy remekül egyben van. Leginkább azért kedveltem mert elég jó egy szimpla szórakozáshoz, egy nagyon laza filmezésre. Nekem ez a lazaság itt bejött.

 
doroffee  2016. 02. 14.

Ez volt a kedvenc rajzfilmem kisgyerek koromban, rongyosra néztem a kazettát. Mind a mai napig imádom egyébként. Csúcsak benne a poénok, remekek a karakterek, élvezetesek a dalok és a párbeszédek.

 
Zsceeeka  2015. 09. 24.

Az egyik kedvenc mesefilmem gyerekkoromból, amit felnőtt fejjel is élvezet megnézni. A dalok nagyon hangulatosak és szép a történet is. A szinkronhangok is jók. :)

 
Loborg  2015. 09. 29.

Nagyon furcsa , hogy 1970 - ben készült , hiszen gyermekkoromban úgy hittem , hogy akkor volt új mese a 90-es években. Nem látszik meg rajta a kor. Nagyon szeretem.

 

Az utolsó film amiben Eric Larson supervising animátorként dolgozott.

(magyaristvan)
 

A film magyarországi premierje 24 évvel az amerikai bemuatót után, 1994-ben volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sicc-Vicc figuráját magáról Luis Armstrong-ról mintázták, bár ő nem tudott részt venni a film készítésében a betegsége miatt.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.