Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
73%

A kőbe szúrt kard (1963)

The Sword in the Stone
Filmadatlap
 
23
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

legújabb vélemény

0

Arthur legendája igazi klasszikus rajzolt Disney formában. Imádom mindig az ilyen történelmi témákat is tartalmazó meséket. Izgalmas és a gyerekek tanulhatnak is belőle egy-két dolgot. Látványos és tanulságos mese.

 
Csillagpor   2018. 10. 21.

0

Aranyos és érdekes mese. Arthur király legendáját és az excaliburt ismerthetjük meg belőle. Nagyon szép és tanulságos történet. Ilyen egy jó mese, ha igazán figyelünk jó kis történelmi alapokat, alakokat ismerhetünk meg belőle, szinte tudat alatt.


 
Vágottszemű   2019. 03. 09.

0

Grafikája nem valami jó, a régisége miatt. A történetét sem eléveztem annyira mint más filmeknek. Kihagyható film nem kell megnézni. Nem nagyon ajánlom.

 
one1970   2015. 07. 26.

0

Nagyon szeretem ezt a rajzfilmet, viszont alig találtam meg itt fent az interneten, de megérte mert egy egész estés filmet néztem meg :) Szeretem az ehhez hasonló történeteket!

 
Kardos   2016. 07. 30.

0

Nagyon szép mese és történelmi alapja is van persze, ami csak hozzátesz a legenda varázslatosságához. Artur legendáját szerintem mindenki ismeri, de ilyen köntösben az igazi megismerni és megszeretni egy kisgyermeknek. Nagyon izgalmas és aranyos.

Galéria (6)

Videók (1)

A film összbevétele 22 182 353 dollár volt (imdb.com).

 

Madam Mim házának tetője a boszorkány hagyományos fekete kalapjához hasonlít.

(Thibo84)
 

A mókus jelenetben Merlin szürke mókussá alakul át, míg Wart vörös lesz. Valójában a szürke mókusokat legkorábban az 1870-es évek után importálták Angliába Észak-Amerikából, majd fokozatosan elszaporodtak az összes erdőben, és a vörös mókust szinte kiszorították a brit szigetekről. A történet azonban a középkorban játszódik, még a szürke mókusok megjelenése előtt. Lehet, hogy a filmben szándékosan utalnak erre, mivel Merlin képes a jövőbe látni.

(Thibo84)
 

A Csipkerózsika (1959) számos elemét újrahasznosították a filmben. A két leginkább figyelemre méltó az erdei jelenetből származó bagoly, aki inspirálón hat Archemedes-re, és Demona sárkány formája, ami nagyon hasonlít Madam Mim sárkány alakjára.

(Thibo84)
 

Az utolsó film, amelyben Bill Peet író részt vett. Ugyan megírta A dzsungel könyve (1967) változatát, de Walt Disney dobta a történetét, amikor a kapcsolatuk zátonyra futott és Peet elhagyta a stúdiót.

(Thibo84)
 

Az első Disney rajzfilm Richard M. Sherman és Robert B. Sherman dalaival. A páros a stúdió legjobb dalait hozta létre a következő évtizedben; valószínűleg mind közül a leghíresebbek Mary Poppins dalai.

(Thibo84)
 

Az egyetlen animált Disney film az 1960-as évektől, ami nem rendelkezik DVD-vel, folytatással, vagy TV-műsorral.

(Thibo84)
 

Walt Disney soha nem tudta meg, hogy Bill Peet róla mintázta Merlin karakterét. Peet mindkettőt érvelőnek, türelmetlennek, de játékosnak és nagyon intelligensnek látta. Merlin orrát Waltéról mintázta. Ez volt a második eset, amikor Walt tudtán kívül szolgált a varázsló modelljeként. Az első a Fantázia (1940) varázslója, aki a Yensid nevet kapta, ami visszafelé olvasva Disney.

(Thibo84)
 

Arthurnak három különböző ember adta a hangját.

(magyaristvan)
 

Az első rajzfilm, aminek csak egy rendezője volt. A korábbiaknak 3-4 rendezője is volt párhuzamosan.

(magyaristvan)
 

A 6. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban 1963-ban.

(dulkap)