Lúdas Matyi (1977)

Lúdas Matyi

Timon   2020. 01. 24.

Ez az eredeti mese minden korosztálynak egyértelműen tanulságos lehet.Inspiráló és élvezhető ezenkívül.Gyerekként néztem a legtöbbször.

mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Nagyon jó mese, igazi kuriózum, mindenkinek ajánlani tudom. Szerintem mindenki ismeri a történetet, az egyetlen hátránya az, hogy egyesek tanultak belőle, és háromszor adják vissza!

indingo   2019. 03. 19.

Micsoda fantasztikus ötlet egy költeményt rajzfilmmé adaptálni, kiváló szövegírókkal összeállni. A zenét sem akárki művéből gyúrta össze Daróci Bárdos Tamás. A megalkotott karakterek is hozzájárulnak, hogy időtlen legyen ez a rajzfilm.

Deku   2017. 07. 08.

A Vukhoz hasonlóan ez is kötelező magyar mese aminek igazán érdemes odafigyelni a tanulságára. Minden embernek alap lenne ez a mű és az is amit megpróbál megtanítani velünk.

Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

Szuper kis mese,fantasztikus szinkronhangokkal,amiből manapság már egyre kevesebb van.Tanulni,okulni is lehet,sőt kell is ebből az aranyos meséből,de van lehetőség a nevetésre is.Ajánlott.

Yosihiro   2015. 02. 06.

A másik kedvencem amit másodikként tekintettem meg a moziban. Elég rég volt, de mit ne mondjak az idő nem fog rajta. A történet és a rajz grafika csodálatos igazi mestermű. Csak ajánlani tudom kíválló családi szórakozató mese :)

ZeroHero   2019. 09. 30.

A Macskafogo utan szorosan a magyar rajzfilmes toplista elen Fazekas Mihaly konyvebol keszult mese, ami a szokasos szegenylegeny - gazdag ur viszalyt jeleniti meg tokeletesen. A film szepen nez ki, jok a karakterek, tokeletes ritmusban zajlanak az es... több»

A filmben hallható zene nagy része hasonlít Liszt Ferenc: Magyar rapszódiák különböző darabjaira.

(Thibo84)

Dargay Attila rendenzőnek az első egészestés rajzfilmje volt a Lúdas Matyi.

(LionelMessi10)

Fazekas Mihály író 1796-ban megírta Lúdas Matyit, majd átdolgozta, és kiadta Bécsben.

(Yosihiro )