Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89
Filmadatlap
 
18
Szereplők
68
Vélemények
10
Képek
3
Videók
 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Nagyon jó mese, igazi kuriózum, mindenkinek ajánlani tudom. Szerintem mindenki ismeri a történetet, az egyetlen hátránya az, hogy egyesek tanultak belőle, és háromszor adják vissza!

 
indingo   2019. 03. 19.

Micsoda fantasztikus ötlet egy költeményt rajzfilmmé adaptálni, kiváló szövegírókkal összeállni. A zenét sem akárki művéből gyúrta össze Daróci Bárdos Tamás. A megalkotott karakterek is hozzájárulnak, hogy időtlen legyen ez a rajzfilm.


 
Deku   2017. 07. 08.

A Vukhoz hasonlóan ez is kötelező magyar mese aminek igazán érdemes odafigyelni a tanulságára. Minden embernek alap lenne ez a mű és az is amit megpróbál megtanítani velünk.

 
Norbi   2018. 07. 30.

Jó öreg klasszikus, ami sosem tud kimenni a divatból és nem is fog, egyszerűen annyira magyar, annyira a miénk, hogy alapvető mindenki életében, hogy egyszer megnézni sok más között a Lúdas Matyit is.

 
Dodi   2015. 06. 17.

Egy igazi kuriózum. Kedves, tanulságos történet, kiváló karakterekkel és humorral!

 

A filmben hallható zene nagy része hasonlít Liszt Ferenc: Magyar rapszódiák különböző darabjaira.

(Thibo84)
 

Dargay Attila rendenzőnek az első egészestés rajzfilmje volt a Lúdas Matyi.

(LionelMessi10)
 

Fazekas Mihály író 1796-ban megírta Lúdas Matyit, majd átdolgozta, és kiadta Bécsben.

(Yosihiro)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.