79% 196 szavazat
Az erdő kapitánya

Az erdő kapitánya

Az erdő kapitánya
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
18
Szereplők (18)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei - Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr - kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

Rendező: Dargay Attila
Forgatókönyvíró: Dargay Attila, Imre István, Nepp József
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1988.02.18. | Filmio (2022.05.26.)
 
2022.05.23 JRD

legújabb vélemény

Érdekes, jó fő- és mellékszereplőkkel, és nem utolsó sorban remek szinkronnal. Amolyan nyomozós rajzfilm, nem csak gyermekeknek. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

0
 
2016.08.29 Thibo84

A magyarok egyik legjobban sikerült rajzfilmje. Jó a történet, és elég szépen ki is van dolgozva.

1
 
2019.03.17 indingo

Igazi rémtörténetként emlékezhet rá, aki kicsit gyengébb lelkületű, főleg a bolha ijesztgette a gyerekeket. Szerintem egy jópofa rajzfilm, ami egy nyomozás története és a gonosztevő elfogása mellett több érdekességet is tartogat a néző számára.

0
 
2019.07.25 Ms. Akárki

Egyik legjobb régi magyar rajzfilm. Gyönyörű a történet és a kivitelezése is. Rendkívül sok vicces karakter és igen komoly téma, könyezetvédelmi témákat is feszeget, fakitermelést. Tanulságos mese és klasszikus.

1
 
2021.06.25 Kósa Bence

Dargay Attila legjobb meséje (a Vuk mellet). A film nagyon izgalmas, vicces és figyelemfelhívó. A környezetvédelemre hívja fel a figyelmet, és a természet kizsákmányolására.

1
 

Képarány 1,37:1.Szerző: JRD

#1
 

A karakterek hangját olyan neves művészek adták, mint például: Csákányi László, Gálvölgyi János, Székhelyi József, Mikó István, Tábori Nóra stb.Szerző: JRD

#2
 

Műfajilag azt gondolnánk, hogy rajzfilm. Pedig a hivatalos megnevezése: bűnügyi filmvígjáték.Szerző: JRD

#3
 

A rajzfilm különlegessége, hogy nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre.Szerző: JRD

#4