Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Pán Péter (1953)

Peter Pan
Filmadatlap
 
36
Szereplők
12
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Videók (2)

 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

legújabb vélemény

0

Kedvenc disney mesém volt sokáig. Pán péter, Wendy és Csingiling története és hogy soha nem kell felnőniük. Mennyei fantáziavilág melyben sok gyerek szívesen elvesznek, mégha kalózok is lesnének rá.

 
indingo   2019. 05. 14.

0

Walt Disney ebben a mesében alaposan elrugaszkodott a valóságtól. Kellően misztikus a története, többféle karakter van benne. A story pörgős és látványos.

 
Norbert93   2018. 12. 03.

0

Ennél többször valószínűleg csak a Robin Hood-ot, Arthur királyt vagy a Három testőrt filmesítették meg. Azt sem tartom kizártnak, hogy a közeljövőben ismét megpróbálkozzanak vele. Az örök gyerek Pán Péter megannyi filmest, írót és rendezőt megihlettek már, hogy a karakterek száma kevés lenne a megnevezésükhöz.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 23.

0

Kalandos mesefilm, ami megteremti minden gyermek álomvilágát a gyerekszobán túl: a kalózokkal, hősökkel, tündérekkel telt mesevilágot. Szerintem azért ilyen hatásos, mert minden gyermek bele tudja képzelni magát a szereplők helyébe. Becsületesen kivitelezett és igényes munka. 5*

 
szabomarc   2019. 02. 18.

0

Egészen hihetetlen, hogy ilyen régi ez a rajzfilm, lényegében semmi különbség nem fedezhető fel a századvégiekhez képest minőségben. A történet jó, aranyos, leköti a gyereket és a felnőttet is, ajánlom.

 
Vágottszemű   2019. 03. 09.

0

Nekem nem nagyon jön be ez a stílus. De ettől függetlenül nem volt olyan rossz. A grafikája a korához képest még elfogadható. Aki még nem látta annak ajánlom!

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

0

Kellemes kis mese, ezek a régi Disney-mesék még igazán szívmelengetőek voltak, és nem csupán a legkisebb generációnak. Kár, hogy kezdenek "kimenni a divatból" :(

A film összbevétele 87 404 651 dollár volt (imdb.com).

 

Általános iskolás évei alatt maga Walt Disney is eljátszotta Pán Pétert egy iskolai színdarabban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt a Disney tizennegyedik animációs filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1953-ban.

(dulkap)
 

Tigrisliliom az első amerikai őslakos a Disney mesékből.

(Bogi87)
 

A szinkronos verzióban a főcímdalt a Bergendy-együttes szolgáltatta, míg az eredeti verzióban az előadók : The Jud, Conlon Chorus, The Mellomen voltak. A dal címe pedig: The Second Star to the Right.

(citizenfour99)