Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
49
Szereplők
35
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Óz, a csodák csodája
 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Van mondanivalója, de nekem valahogy nem igazán tetszett. Kicsit másabb, mint műfajtársai. A színészi alakítások jók.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 31.
Úttörő klasszikus

Kevés olyan film van, amelyre többször hivatkoznak, mint az Óz, a csodák csodája. Judy Garland klasszikusa ezt meg is érdemli, főleg ha azt nézzük, hogy az Elfújta a széllel egy időben jelent meg, s azzal nehéz felvenni a versenyt. Filmművészeti szempontból abszolút úttörő, ugyanis a technicolor akkoriban még igencsak gyerekcipőben járt, s ahogy Dorothy belép Pöttömföldre, úgy nyílik meg a néző számára is a világ. Szerintem gyönyörű megoldás, ahogy a forgószél után kinyílik a lezuhant ház ajtaja és belépünk egy színpompás világba. Ezzel pedig elválasztja az ragyogó álomvilágot a szürke valóságtól. Magam előtt látom, ahogy a korabeli nézők ültek a moziban és úgy érezték, hogy csodát látnak. (... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

Elsősorban igazán érdekes film, tény, hogy nem mai viszont mindenképpen egyszer legalább megnézős fajta. Van rendes mondanivalója a filmnek ez pedig nagyon jó pont nálam.

 
Berto49   2017. 05. 17.

Megunhatatlan remekmű! Szerencsére egy olyan verziót őrzök, amelyik szinkronos, és az éneklős részeket feliratosan mutatják. Minden egyes alkalommal új és új momentumokat fedezek fel benne. A trükkök is az akkoriban ismeretlen CGI hiánya ellenére is fantasztikusak. Most leginkább azon nevettem, ahogy a Gyáva Oroszlán átöltözve a boszorkány gárdistáinak ruhájába, állandóan a farkával bajlódik, mert mindig kilóg a köpenye hasítékából. Toto kutya is szenzációs.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 24.

Mindig jóleső érzés végig nézni. Igaz előidézi a honvágyat de kedves film és mulattató. Színpadiassága miatt nem mindenki kedvence a dalokat meg lehet unni benne, de az oroszlánt sose. Már csak az oroszlán kiborulásai miatt érdemes megnézni. Személy szerint szegény Toto-t nagyon sajnálom úgy meg lett nyomorgatva az a kiskutya a forgatás során hogy biztos messziről elkerülte a Doroty-t játszó Judy Garlan -t .

 
Egy valóban csodás film, amelyen nem fog az idő. több»
 

Bár a stáblistán Victor Fleming neve szerepel rendezőként, a szépiaképes jeleneteket King Vidor rendezte, ezen kívül George Cukor és Mervyn LeRoy is jegyez egyes jeleneteket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A masnis rubinvörös cipőből több példány is elkészült. Egy a Smithsonian Múzeumban látható, egyet 2005-ben elloptak a Judy Garland múzeumból, egy másikat Leonardo DiCaprio vásárolt meg a filmakadémia számára. A pletykák szerint még Lady Gaga-nak is van egy pár belőle otthon.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Dorothy híres cipellőjéből több verzió is elkészült. Volt egy csúcsos orrú is, amelyet Debbie Reynolds vásárolt meg magának, s 2011-ben több mint fél millió dollárért árvereztette el.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.