Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
88

Óz, a csodák csodája

(The Wizard of Oz)
Óz, a csodák csodája
 
valery  2017. 01. 23.

A film minden korosztály számára igazi kikapcsolódás. Mondanivalója sokrétű. Kizökkent a valóság világából és a képzelet kerül előtérbe. Szép zene és szerethető figurák. Látni kell!

 
Maszat  2016. 06. 13.

Klasszikus, kihagyhatatlan, eredeti. A tartalom és a mondanivaló nagyon uncsi már, arról nem is beszélve, hogy szájba rágós, de akkor is kötelező. Gyerekként imádtam, és ez azóta sem változott. A film hangulata zseniális, bár a repülő majmok elég gagyik a 21. századi filmekhez szokott közönségnek. Az éneklős filmeket nem kedvelők, inkább ne nézzék meg!

 
deneslau  2016. 05. 11.

Gyönyörű családi film, örök klasszikus, tele szerethető figurákkal, bájos karakterekkel, és a történet nagyon megható és magával ragadó. A befejezés is nagyon szép, szerettem a zenéjét is. Érdemes megnézni.

 
doroffee  2016. 02. 08.

Sosem tudom megunni ezt a filmet. Talán tetszik benne leginkább, hogy nem lehet eldönteni, hogy tényleg megtörtént-e a film univerzumában mindez, vagy Dorothynak lázálma volt. Mindezek mellett egy nagyon szép, kedves, megható történet.

 
sonyxxx  2015. 06. 01.

Örök klasszikus, ami egy rettentően kedves film, nagyon bájos hangulattal. Mindig elfog a nosztalgia a nézése közben, egy igazi megunhatatlan film, amit nem lehet nem szeretni, az embernek eszébe sem jut hibákat találni benne, annyival magával ragadja.

Smoking Barrels: Óz, a csodák csodája
Egy valóban csodás film, amelyen nem fog az idő.
 

Bár a stáblistán Victor Fleming neve szerepel rendezőként, a szépiaképes jeleneteket King Vidor rendezte, ezen kívül George Cukor és Mervyn LeRoy is jegyez egyes jeleneteket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A masnis rubinvörös cipőből több példány is elkészült. Egy a Smithsonian Múzeumban látható, egyet 2005-ben elloptak a Judy Garland múzeumból, egy másikat Leonardo DiCaprio vásárolt meg a filmakadémia számára. A pletykák szerint még Lady Gaga-nak is van egy pár belőle otthon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dorothy híres cipellőjéből több verzió is elkészült. Volt egy csúcsos orrú is, amelyet Debbie Reynolds vásárolt meg magának, s 2011-ben több mint fél millió dollárért árvereztette el.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.