Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
49
Szereplők
37
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Óz, a csodák csodája
 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Van mondanivalója, de nekem valahogy nem igazán tetszett. Kicsit másabb, mint műfajtársai. A színészi alakítások jók.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 31.
Úttörő klasszikus

Kevés olyan film van, amelyre többször hivatkoznak, mint az Óz, a csodák csodája. Judy Garland klasszikusa ezt meg is érdemli, főleg ha azt nézzük, hogy az Elfújta a széllel egy időben jelent meg, s azzal nehéz felvenni a versenyt. Filmművészeti szempontból abszolút úttörő, ugyanis a technicolor akkoriban még igencsak gyerekcipőben járt, s ahogy Dorothy belép Pöttömföldre, úgy nyílik meg a néző számára is a világ. Szerintem gyönyörű megoldás, ahogy a forgószél után kinyílik a lezuhant ház ajtaja és belépünk egy színpompás világba. Ezzel pedig elválasztja az ragyogó álomvilágot a szürke valóságtól. Magam előtt látom, ahogy a korabeli nézők ültek a moziban és úgy érezték, hogy csodát látnak. (... több»


 
Artemisia   2019. 12. 30.
Mire képes a tiszta gyermeki lélek?

Páratlan filmtörténeti klasszikus, talán a valaha készült legnagyobb hatású film. Példa nélküli kultusz épült köré az elmúlt 80 év során. Üzenete egyszerű, mégis mélyen megérinti a néző szívét. Éterien szép történet az erős és tiszta gyermeki lélekről, mely bátor, őszinte és csupa szeretet. Ezekkel a tulajdonságokkal a kis Dorothy legyőz fekete mágiát, gonoszságot, boszorkányokat, megváltoztatja Óz történetének menetét, felszabadítva a sötétség alól a népet, valamint visszaadja a reményt különös útitársai számára. Észt önt a Madárijesztő fejébe azáltal, hogy nyomorúságos helyéről, a kukoricaföldön álló rúdról lesegíti és magával viszi az útjára a nagy varázslóhoz, vagyis értelmes célt mut... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

Elsősorban igazán érdekes film, tény, hogy nem mai viszont mindenképpen egyszer legalább megnézős fajta. Van rendes mondanivalója a filmnek ez pedig nagyon jó pont nálam.

 
Berto49   2017. 05. 17.

Megunhatatlan remekmű! Szerencsére egy olyan verziót őrzök, amelyik szinkronos, és az éneklős részeket feliratosan mutatják. Minden egyes alkalommal új és új momentumokat fedezek fel benne. A trükkök is az akkoriban ismeretlen CGI hiánya ellenére is fantasztikusak. Most leginkább azon nevettem, ahogy a Gyáva Oroszlán átöltözve a boszorkány gárdistáinak ruhájába, állandóan a farkával bajlódik, mert mindig kilóg a köpenye hasítékából. Toto kutya is szenzációs.

 
Egy valóban csodás film, amelyen nem fog az idő. több»

A film összbevétele 2 076 020 dollár volt (imdb.com).

 

A Gyáva Oroszlán valódi oroszlánbőrből készült jelmeze több mint 45 kg-t nyomott.

(Artemisia )
 

A szóbeszéd szerint az egyik Pöttömöt alakító férfi színész öngyilkos lett, egy a studióban felépített erdőben lévő fára akasztotta fel magát és ez látszik is abban a jelenetben mikor Dorothy, a Madáríjesztő és a Bádogember 3-an elindulnak a sárgaköves úton az erdő felé. Való igaz, hogy az ominózus jelenetben látni egy sötét alakot az egyik fán himbálózni. Azoban az MGM cáfolta híresztelést és azzal magyarázta a sötét alakot, hogy a forgatára madarakat rendeltek az erdőben és egy madarat látunk a fán. De a 60.évforduló alkalmából kiadott VHS-eken már digitálisan eltüntették az alakot.

(Artemisia )
 

Judy Garland exférje könyvében azt írja, hogy a Pöttömöket alakító férfiszínészek zaklatták a kiskorú Judy Garlandot a forgatások során.

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.