Az ifjú Jim Hawkins és Long John Silver kalózkapitány kincskereső kalandjai.

Az ifjú Jim Hawkins és Long John Silver kalózkapitány kincskereső kalandjai.
Szokatlanul erős adaptáció a Disney-től, főleg a korai évtizedei idejéből. Élőszereplős esetében is meglepő volt, hogy keményebb jeleneteket megengedtek maguknak. Néhány éve láttam Stevenson regényének egy korábban elkészült változatát, az a kedvencem ezek közül, de ez sem marad el mögötte mögötte sokkal. Long John Silver és Jim kalandjai nem ismeretlenek számunkra, ezúttal is remekül alakítottak a színészek. Ahogyan a harcias, főleg a „késdobálós” jeleneteket megalkották anno, nem kevés trükköt kellett bevetniük, nem volt könnyű, le a kalappal. Jók a díszletek, a szigeten is, tényleg izgalmas környezetet teremt. Eredeti nyelven néztem, angol felirattal, úgysem hallani sokat a brit akcentust, főleg nem a régies, klasszikus regényes nyelvezetet úgyszólván, mely egy kicsit ugyan nehezebb a megszokott amerikai angolnál, de megvan annak is a szépsége, egy élmény volt. És természetesen egy kis művelődésnek is jól megfelel ez a feldolgozás, több mint holmi egyszerű esti filmnézegetés. Ezenkívül még több kedvet adott ahhoz, hogy a régi vintage Disney-filmeket is megnézzem. 10/10.
Christian Bale egyik első szerepe, és Charleton Heston egyik utolsó igazán tűrhető alakítása. Nagy személyes kedvencem, kalandfilmek kedvelőinek kötelező darab.