2019.12.30 19:33 Artemisia Olvasottság: 201x
4

Mire képes a tiszta gyermeki lélek?

Páratlan filmtörténeti klasszikus, talán a valaha készült legnagyobb hatású film. Példa nélküli kultusz épült köré az elmúlt 80 év során. Üzenete egyszerű, mégis mélyen megérinti a néző szívét. Éterien szép történet az erős és tiszta gyermeki lélekről, mely bátor, őszinte és csupa szeretet.

Ezekkel a tulajdonságokkal a kis Dorothy legyőz fekete mágiát, gonoszságot, boszorkányokat, megváltoztatja Óz történetének menetét, felszabadítva a sötétség alól a népet, valamint visszaadja a reményt különös útitársai számára. Észt önt a Madárijesztő fejébe azáltal, hogy nyomorúságos helyéről, a kukoricaföldön álló rúdról lesegíti és magával viszi az útjára a nagy varázslóhoz, vagyis értelmes célt mutat neki. Szívet önt a Bádogemberbe, kedvességével és jóságával szeretet ébreszt benne, és onnantól a szeretet vezérli a Bádogember tetteit. Bátorságot önt a Gyáva Oroszlánba azáltal, hogy példát mutat neki, és végül a Dorothy iránti szeretet arra indítja az Oroszlánt, hogy szembenézzen érte a gonosz Nyugati Boszorkánnyal.

Mire képes a tiszta gyermeki lélek?

A film megtanítja, hogy ahhoz, hogy helyesen cselekedjünk, csak leleményesség, szeretet és bátorság kell, amit pedig úgy tudunk megtalálni magunkban, ha megtaláljuk a tiszta gyermeki énünket. A legendás műalkotás legendássá avanzsálta a benne résztvevő színészeket is. Dorothy-nak köszönhetően Judy Garland milliók szívébe lopta be magát gyermeki bájával, Ray Bogler, Jack Haley, Bert Lahr, Margeret Hamilton, Billie Buke és Franz Morgan pedig beírták a nevüket a történelemkönyvekbe a Madárijesztő, a Bádogember, az Oroszlán, a Nyugati- és Északi boszorkány, valamint Óz, a varázsló feledhetetlen szerepeivel.

családi | fantasy | kaland | musical

Hatalmas szélvihar söpör végig Kansasen, ahol Dorothy és családja, valamint kutyája, Toto él. A vihar egy ismeretlen világba repíti a lányt, ahol megismerkedik a... több»

4