Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Goofy (1995)

A Goofy Movie
Filmadatlap
 
18
Szereplők
4
Vélemények
5
Képek
2
Videók
Goofy

Galéria (5)

Videók (2)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 18.

legújabb vélemény

0
A mai napig imádjuk, főleg a vihogását és a szerencsétlenkedését

Emlékszem, gyerekkoromban megvolt kazettán, és az egyik nagy kedvencem is volt. Visszagondolva egy igazán színes, és gyerekszemmel roppant jópofa kis mese volt. Goofy egy igazán erős és máig kultikus karakter a maga vihogásával. Régi klasszikus, ami igazán a gyerekeknek szól, és egy imádni való Disney darab Goofy és Max zseniális nyári kalandjáról. Egyszerűen tündéri és igazán pörgős, hol szomorú és drámai, főleg azokkal a betétdalokkal alávágva, hol pedig roppantmód szórakoztató. A mellékszereplő Pete pedig egy igazán velős alkat, gyerekként sosem volt a kedvencem, de így visszagondolva rajta is jókat lehet mulatni felnőtt szemmel. Jó pár mai mesét kenterbe ver még mindig, és ezzel mindent el is mondtam a Disney egyik legmeghatározóbb karakteréről.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

0

Imádom. Kedvenc gyerekkori mesém abból az évből. Imádom mind a mai napig Goofy és Max nyári kalandján, ahogy Max próbál trükkökkel eljutni apjával való nyaralásról a kultikus Villanydrót koncertre. Remek betétdalok és gyönyörű rajzolt mese.

 
ereln   2016. 04. 27.

0

Nagyon jó film, mindenkinek ajánlom. Régi klasszikus, amit a család minden tagja nézhet. Szeretem benne, hogy mind a mai napig meg tudom nézni úgy, mintha még nem láttam volna és ez nagy szó.

 
N.Béla   2016. 07. 25.

0

A goofy mesék sosem mennek ki a divatból, a furcsa kis nevetése meg aztán végképp nem. Nagyon jó a musical stílusú jellege. A régi disney filmek igazi csiszolatlan kis gyémántja ez. Nagyon szeretjük idehaza. Csak ajánlom, ha valaki esetleg még nem látta.

A film összbevétele 35 348 597 dollár volt (imdb.com).

 

A film során Max akaratlanul elpusztít két óriási képernyőt. Egyet a film elején, egyet pedig a végén. Mindkét baleset egy Villanydrót dal közben történik.

(Thibo84)
 

Bill Farmer mesélte, hogy elvitte akkori ötéves fiát a film bemutatójára. A színházból kilépve fia sírva fakadt. A kérdésre, hogy miért sír, így válaszolt: "Amikor Goofy leesett a vízesésről, azt hittem, hogy te vagy az".

(Thibo84)
 

Miután Nagyláb megtámadta Maxet és Goofyt, előbbi megrúgja a kesztyűtartót, és a térkép kiesik, aztán megnézi. A kiindulási hely az ohiói Columbus környékén található, és egy olyan kérdésre ad választ, amely már évek óta érdekli a rajongókat: "Hol él Goofy?".

(Thibo84)
 

Bill Farmer kedvenc dala a filmben az "On the Open Road".

(Thibo84)
 

A film összesen 78 perc hosszú, ha eltávolítanád róla a dalokat, csak 62 perc hosszú lenne.

(Thibo84)