Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82

Irány eldorádó (2000)

The Road to El Dorado
Filmadatlap
 
23
Szereplők
15
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

legújabb vélemény

Nagyon szórakoztató történet. Mindeképpen örülök hogy végül megnéztük. Kicsit káoszos a történet és csapongó de ettől olyan tempós és érdekes a hangulata. A látvány igazán egyedi a motívumokkal és a környezettel. Vicces és kalandos.

 
indingo   2018. 12. 07.

Humoros és kalandos történet. Izgalmasak a karakterek és nem erőszakos.


 
Deku   2017. 08. 28.

Nem semmi film lett, meglepődtem mert nem vártam, hogy ennyire jól teljesít. Viszont volt egy pillanat ami kevésbé tetszett, nem akarok spoilerezni. Azt leszámítva nekem bejött.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 10.

A Dreamworks Animation a kezdetekben nem tudta megragadni a nézőket. Ez a rajzfilm is a kezdeti időkből származik. Még hagyományosan rajzolt technikával készítették és nem nagyon tudták behatárolni hogy mit szabad mutatni egy gyerekeknek készült produkcióban és mit nem. Ezért a film PG-besorolást kapott, ezzel már rögtön a premier előtt nézőket vesztett. Az Irány eldorádó ennek ellenére egy jó humorral felvértezett rajzfilm amit a felnőttek is szívesen néznek meg. Egyik nagy hibája hogy egyik zenéje sem sikerült valami jóra pedig vagy 5 is vn benne és el eléggé nagy baj egy rajzfilmben, aminek a 15 %-án a dalok teszik ki. Talán erre is lehet visszavezetni azt, hogy nem termelt bevételt, vagy csak szimplán még nem volt a konkurenciára felkészülve a nézőközönség. Véleményem szerint szellemes és igazságos mércét állít fel vegyítve egy kis szélhámossággal. Miguel és Tulio párosa játszi könnyedséggel hazudnak és tesznek igazságot úgy hogy fel sem tűnik nekik. A rajzfilm egy igen erős gonosz karaktert nyújt. Ezt manapság a Disney nem teljesen egyértelműen jeleníti meg, gondoljunk csak a Jégvarázsra, vagy a Vaiana-ra. A Dreamworks ezt nem mellezői, és nem is szabad mert a gyerekeket össze is zavarhatja. Summázva: Szerelem, de nem a kedvencem (a zenék miatt), szerintem jók a karaktere és kicsit nagyobbacska gyerekeknek való.

 
moviewer   2017. 07. 19.

Remek rajzfilm. Igazán szórakoztató volt végig. A gyerekeket abszolút leköti egy ilyen vicces, kalandos történet, de szerintem a felnőttek sem fognak unatkozni. Mindezek mellett nekem az üzenet is tetszett.

A film összbevétele 76 529 181 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Gonzalo Pizarro akarta felkutatni Eldorádót. A rajzfilmben ennek a személynek a Cortes nevet adták.

(dailyfilmsan)
 

A Dreamworks stúdió 20. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A DreamWorks 3. filmalkotása volt.

(tvmérnök)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.